Ρόδος- Δωδεκάνησα: Ανοίγει επισήμως αύριο 11 Μαρτίου η νέα τουριστική σεζόν

0
12275

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκεται η Ρόδος για την νέα τουριστική σεζόν η οποία ανοίγει το Σάββατο 11 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. «Ποδαρικό» θα κάνουν Άγγλοι επισκέπτες, οι οποίοι θα καταφθάσουν στο νησί με τρεις πτήσεις της Easy Jet στις 11.40 από το Λονδίνο, στις 12.30 από το Λούτον και στις 21.45 από το Μάνστεστερ.
Τις τελευταίες ημέρες, επιχειρηματίες, έμποροι και καταστηματάρχες έχουν επιδοθεί σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου να είναι στις …επάλξεις από νωρίς και να εξυπηρετήσουν τους πρώτους επισκέπτες της νέας σεζόν.
«Πράγματι, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Θα ανοίξουν αρκετά εστιατόρια από αυτή την εβδομάδα στο κέντρο της πόλης και στη Μεσαιωνική Πόλη κατά κύριο λόγο.
Αρκετοί θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους μετά τις 26 Μαρτίου, όταν ξεκινήσουν οι αφίξεις των Ισραηλινών και λίγο πριν το Εβραϊκό Πάσχα και το Πάσχα των Καθολικών.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που η σεζόν ανοίγει τόσο νωρίς. Τρέχουμε με 1000 για να προλάβουμε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι. Οι ενδείξεις για την πορεία της σεζόν είναι θετικές.
Ευχόμαστε να εξελιχθούν τα πράγματα όσο καλά περιμένουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Ρόδου, κ. Γιάννης Κλούβας και συμπλήρωσε ότι η έλλειψη προσωπικού, σε μια σεζόν κατά την οποία θα υπάρχει μεγάλη κίνηση, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.
«Δεν βρίσκουμε ανθρώπους να δουλέψουν…, από σερβιτόρους και μαγείρους μέχρι και λατζιέρες/ηδες. Είναι μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Δεν είμαι βέβαιος εάν όλα τα κενά θα καλυφθούν, πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε θα μας δυσκολέψει αρκετά», είπε ο κ. Κλούβας.
Στη Μεσαιωνική Πόλη, τα καταστήματα ήταν σχεδόν έτοιμα για την επανεκκίνηση της σεζόν, αφού λειτουργούσαν συνεχόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των συχνών αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.
Από το προσεχές Σαββατοκύριακο και σταδιακά μέχρι τις αρχές Απριλίου αναμένεται να λειτουργεί πλέον κανονικά όλη η αγορά της Παλιάς Πόλης της Ρόδου. «Οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν ξεκίνησαν ήδη και συνεχίζονται πυρετωδώς.
Όποιος καταστηματάρχης/επιχειρηματίας ολοκληρώνει τις ετοιμασίες θα ανοίγει κατευθείαν το κατάστημά του. Δεν μπορώ να πω ότι θα ανοίξει άμεσα το σύνολο της αγοράς, μέχρι τις αρχές Απριλίου σχεδόν όλες οι εποχικές επιχειρήσεις στη Μεσαιωνική Πόλη πρόκειται να ανοίξουν.
Άλλωστε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων, αρκετά καταστήματα άνοιγαν για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες», δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Βασίλης Δοντάς. Τόνισε δε ότι οι προσδοκίες για την νέα τουριστική σεζόν είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
«Σύμφωνα με όσα ακούμε και μαθαίνουμε, προβλέπεται να υπάρξει αύξηση των τουριστικών ροών σε σύγκριση με πέρυσι και μάλιστα κατά την πρώιμη και όψιμη σεζόν.
Ελπίζουμε πραγματικά να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μείνουν οι επισκέπτες μας με τις καλύτερες εντυπώσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ