Κως: Πρόγραμμα εορτασμού 7ης Μαρτίου την Κυριακή στις 13:00 η παρέλαση

8
10223

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

                              Της  Επετείου της 7ης Μαρτίου 1948

 

Κατά  τον εορτασμό της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της

Δωδεκανήσου  με  τη  Μητέρα  Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν

στην πόλη της Κω οι παρακάτω εκδηλώσεις

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  12 ΜΑΡΤΙΟΥ  2023

 

Οι  καμπάνες των  εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Ώρα 08.00:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή               τιμητικού αποσπάσματος  της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 08.30:H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους                 της πόλης παιανίζοντας  θούρια και  εμβατήρια.

Ώρα 12.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω . Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Μακρή Χρυσάνθη ,  ΠΕ 33 ,καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Iπποκρατείου,πόλεως Κω.

Τιμές θα αποδώσει η  Φιλαρμονικής της 80ΑΔΤΕ.

 

Ώρα 12.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Βωμό της Πατρίδας και κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνου, θα αποδώσουν: άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω. Προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων από τον πρώτο πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών.

Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη με αριθ.6947/4-2-2022 υπουργική απόφαση(ΦΕΚ 543/τ.Β’/09.02.2022).

                   

Ώρα 13.00:Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό Τμήμα Κω, μαθητών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , Προσκόπων, Οδηγών, του Παραρτήματος του  Λυκείου  Ελληνίδων Κω, την Ελληνική ομάδα διάσωσης  και λοιπών Συλλόγων.

Κλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων                τμημάτων, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 18.15: Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή                 τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

 

Για την  απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία των Ηρώων και  Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της  παρέλασης,  το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η  Αστυνομική Αρχή.

 

Τελετάρχη ορίζουμε: Την κυρία Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνος της παρέλασης ορίζεται ο κος.Καπλανίδης Μιχαήλ, ΠΕ 11 καθηγητής Φυσικής αγωγής του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου Κω.

 

 

 

 

 

Σημείωση:

Προσέλευση των επισήμων στο Ιερό Ναό 11.55,στο Ηρώο 12.25,στο χώρο παρέλασης 12.55π.μ

 

                                   

 

Το παρόν επέχει θέση  πρόσκλησης

 

 

                                     

 

                                                                  Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

 

 

                                                                    ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

 

– Ο Λαός της Κω

– Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ

– Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου 

– Βουλευτές  Δωδεκανήσου

– Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λοιπές Δικαστικές Αρχές Κω

– Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ

– Δήμαρχος και  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

– Πρώην Υπουργοί Πολιτικών & Υπηρεσιακών Κυβερνήσεων

– Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου

– Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 -Δημοτικοί Σύμβουλοι

– Πρ/νοι Δημ. Υπηρεσιών

– Εκπρόσωποι Πολιτικών Παρατάξεων

– Πρ/νοι Υπηρεσιών Π.Ενότητας Κω-Σχολικοί Σύμβουλοι

– Πρ/νοι ΝΠΔΔ, Οργανισμών και Τραπεζών

– Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας του Λιμενικού

Σώματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη.

– Σύνδεσμος Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών Ριμινιτών Ιερολοχιτών-Αντιστασιακών Κω

 – Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών Ν.Δωδ/σου Παράρτημα Κω

 -Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ε.Α.Α.Σ

 -Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               – Έφοροι Προσκόπων , Οδηγών και Λυκείου Ελληνίδων 

– Προξενικές Αρχές

– Πρόεδροι Επιμελητηρίων

– Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων.

– Πρόεδροι Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων

– Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών

– Αντιπρ/ποι Τύπου, Τοπικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης

– Πρόεδροι λοιπών Σωματείων και Συλλόγων

– Πρόεδρος Οργανισμού Διαχ/σης  Βακούφ Κω και Ιμάμης  Πλατανίου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ζήτω η Ελλάς! Δεν έπρεπε να αναβληθεί Η παρέλαση. Η κλάψα είναι υποκρισία. Είναι τηλεοπτική. Οι άνθρωποι δεν γυρνάνε πίσω. Αυτοί που κήρυξαν το πένθος, αυτοί το προκάλεσαν. Τον πόνο μιας μάνας κανένας δεν θα το καταλάβει ποτέ. Όλα τα άλλα είναι θέατρο και ανούσιο εμπόριο οίκτου.

    • Ρε , καινούργιο φρούτο άνθισε στο σάιτ;Τι είναι πάλι τούτος; Είχαμε τους γνωστούς ντόπιους, μας προέκυψε και μεταγραφή.Κουρασες νωρίς ρε κρητικε…. Για όλα τα θέματα μέσα είσαι…. Εκείνο με το Μητσοτάκη που κυκλοφορεί, το σύνθημα τό ξέρεις;Ε,αν το ξέρεις …….. Άντε με τον κάθε βλαμμένο… Μαγνήτη έχουμε….

      • Όταν θα μιλάς για Κρήτη θα πλένεις το στόμα σου μούλε. Πάνε να κλέψεις κάνα τουρίστα τώρα.

      • Και τι λέει λάθος ρε Κωε που σε πείραξε; Έκρινε τον Περιφερειάρχη σου που ανέβαλε αναίτια την παρέλαση και βγήκες θιγμένος; Άντε δεκανίκι της ΝΔ.

    • Γιατί ρε κρητικε που υποτίθεται ότι γράφεις με ονοματεπώνυμο μιλάς έτσι; Έτσι είστε στην Κρήτη; Πίσω από ένα μη υπαρκτό πρόσωπο -ονομα βρίζω τον τόπο που ζω και εργάζομαι;Βουρβαχης Λάζαρος δεν είσαι και δεν υπάρχει,το παίζεις δήθεν επώνυμο-αντρακι.ΚοτοΠΟΛΑΚΗΣ δήθεν αψυς κρητικός είσαι.Ακου Βουρβαχης; Οι Βουρβαχαιοι είναι άντρες και το ξέρεις.Εχω φίλο Βούρβαχη που μου το επιβεβαίωσε.Συκοφαντη,ελεεινε, προδότη……

  2. Και τι λέει λάθος ρε Κωε που σε πείραξε; Έκρινε τον Περιφερειάρχη σου που ανέβαλε αναίτια την παρέλαση και βγήκες θιγμένος; Άντε δεκανίκι της ΝΔ.

    • Εσύ ΨΙΤ συναγωνίζεται στην ////κια τον Κρητικό; Με ποιο δικαίωμα λέει μουλους, όσους δεν συμφωνούν μαζί του; Ποιος το λέει: ο κτ////γιδ@΄΄ κρητικός.Λεβεντης με ροζ βράκα και μαντήλι…..Ρε κρητικε καλά που ήρθες στο πολιτισμό.Σε σπηλιές,στα μητατα θα ήσουν βλάκα…. Όσο για εσένα ΨΙΤ καλά λέει ο νεοδημοκρατης ότι είσαι ένας γέρος που κάνεις το Ράμπο και περιμένεις να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ.Εκανες πάλι την θεραπεία σου και άρχισες να σχολιάζεις.Βρε πως υποστηριζονται οι βλαμμένοι και πόσοι είναι στο σάιτ κανείς δεν ξέρει.

  3. Κάνανε και τις εθνικές εορτές σαν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που αναβάλλονται. Αυτό δείχνει προχειρότητα και αμάθεια. Υποβαθμίσανε την παρέλαση για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, λες και ήταν «κινητή εορτή», για να δείξουν ότι συμπάσχουν και πενθούν με τις οικογένειες των θυμάτων, θέατρα για το θεαθήναι. Έλεγε κάποιος «Μην περιμένεις εξαιρετικές συνθήκες για να κάνεις κάτι καλό. Δράσε στην ώρα της και με κανονικές συνθήκες. Διότι η αναβλητικότητα, σημαίνει ότι κερδίζεις χρόνο, σε κάτι που έπρεπε να ανταποκριθείς στιγμιαία και το να αναβάλλεις ένα μεγάλο σχέδιο σημαίνει –συχνά– να το καταστρέφεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ