Ρόδος: Mε προσδοκίες ξεκινά στις 11 Μαρτίου η σεζόν

0
3597

Αρκετοί επιχειρηματίες στην Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο

Σε περίπου δέκα μέρες και ειδικότερα το Σάββατο 11 Μαρτίου προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ της φετινής σεζόν ανοίγοντας την αυλαία για την τουριστική περίοδο του 2023 που προβλέπεται να είναι αρκετά καλή και ίσως με περισσότερους επισκέπτες από πέρσι.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η πρώτη πτήση της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιείται από την Easy jet και αναμένεται να προσγειωθεί στις 11.40 προερχόμενη από το Λονδίνο. Για την υποδοχή της θα οργανωθεί και το καθιερωμένο καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο από τις τοπικές αρχές. Η ίδια εταιρεία θα πραγματοποιήσει όμως και άλλες δύο πτήσεις κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα η δεύτερη πτήση αναμένεται στις 12.30 από το Λούτον και η τρίτη στις 21.45 από το Μάντσεστερ μεταφέροντας Άγγλους τουρίστες.

Τα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με τα slots είναι αρκετά ενθαρρυντικά και κάνουν λόγο για περίπου 19.000 πτήσεις τσάρτερ φέτος, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι. Πρώτη λοιπόν ξεκινά η αγορά της Αγγλίας ενώ προς το τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες, δηλαδή Γερμανία και χώρες από την κεντρική Ευρώπη ενώ θα προστεθούν σταδιακά και άλλες πτήσεις από τη Βρετανία.

Όπως φαίνεται στις αρχές Απριλίου θα είναι ανοιχτές σχεδόν όλες μας οι αγορές, ενώ οι προκρατήσεις και τα μηνύματα αυτή τη στιγμή για το σύνολο της αγοράς είναι θετικά αν εξαιρέσουμε φυσικά τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ραντεβού στο Βερολίνο

Τουριστικοί παράγοντες και επιχειρηματίες του κλάδου από τη Ρόδο δίνουν ραντεβού στις 7 Μαρτίου στο Βερολίνο, εκεί που θα διεξαχθεί η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, όπου και αναμένεται να ανακοινωθούν τα οριστικά στοιχεία από τους τουρ οπερέιτορς για το πώς θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Μετά από την πανδημία οι άνθρωποι του τουρισμού και οι συνεργάτες τους θα βρεθούν και πάλι στη γερμανική πρωτεύουσα έτοιμοι για το ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς που θα χαρακτηριστεί από την οικονομική και ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Στην ΙΤΒ θα δώσει το «παρών» σύμφωνα με πληροφορίες μία πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Ρόδο, αποτελούμενη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλο, τον πρόεδρο της ένωσης τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστο Μιχαλάκη κ.α.

Οι εκπρόσωποι του νησιού μας μαζί με πολλούς ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, θα αναχωρήσουν στις 6 και 7 του μήνα από τη Ρόδο για το Βερολίνο και την ΙΤΒ η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Μαρτίου.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.

Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής. Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας.

Με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου, η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μία απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες. Η ΙΤΒ είναι μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως, καθώς στο δυναμικό της η έκθεση διαθέτει την ITB Asia και την ITB India.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ