Στην Κω Τ. Φιλιππάκος – Ζ. Τσιριγώτη – Δ. Εσδράς «Προαναχωρησιακό και πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής μεταναστών θα βοηθήσουν το νησί…»

19
2311

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Την Κω επισκέπτονται σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο διευθυντής του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης κ. Δανιήλ Εσδράς, η Αντιστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη  Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον Ταξίαρχο Α. Σκανδάλη και τον Πρόξενο του Πακιστάν από την Πακιστανική Πρεσβεία.

Αρχικά ο κ. Φιλιππάκος έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και απάντησε στα ερωτήματα των εκπροσώπων τους, ενημερώνοντας για το προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης που πάει να γίνει, αλλά και το πρόγραμμα εθελούσια επιστροφής μεταναστών.

Πρόκειται για πρόγραμμα που βοηθά νόμιμους αλλά και παράνομους αλλοδαπούς να επιστρέψουν στη χώρα τους, παρέχοντας τους κάθε συνδρομή στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, εκδίδοντάς τους εισιτήρια και χορηγώντας τους οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ, για όσους μετανάστες βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και 1.000 ευρώ για όσους βρίσκονται στα νησιά και άλλα 1500 ευρώ σε είδος(όπως ανακοίνωσε ο κ. Εσδράς στην συνέχεια στην ημερίδα ενημέρωσης λέγοντας μάλιστα ότι χάρηκε που και ο δήμαρχος Κω στη συνάντηση που είχαν συμφώνησε με αυτό).

Επίσης, αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, παρέχεται από τον Οργανισμό και εξειδικευμένη βοήθεια για την επανένταξή του στη χώρα καταγωγής του. Για παράδειγμα, σε αλλοδαπούς που κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία, μπορούν να στήσουν ακόμα και επιχείρηση στη χώρα τους.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Και αυτό διότι οι οικονομικοί μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας εξαπατήθηκαν από τα δουλεμπορικά κυκλώματα τα οποία τους υπόσχονταν ότι «θα πάνε στην Ευρώπη και θα βρίσκουν τα λεφτά στους δρόμους», με συνέπεια να έχουν στοιβαχτεί πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης και τώρα οι ίδιοι μη αντέχοντας άλλο αυτή τη ζωή,  την πείνα και το κρύο ως άστεγοι ζητούν να επιστρέψουν.

Στην Κω σήμερα το πρωί με το που ενημερώθηκαν έκαναν ήδη αίτηση επιστροφής 25 Πακιστανοί,  όπως μας ενημέρωσε ο κ. Φιλιππάκος.

Σε ότι αφορά το προαναχωρησιακό και τις διαβεβαιώσεις που  έδωσε ότι ουσιαστικά θα είναι τρεις πτέρυγες όπου θα είναι υπό επιτήρηση οι παραβατικοί μετανάστες, αυτοί που απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου και όσοι θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής. Σε συνθήκες μάλιστα λουξ, όπως είναι σήμερα η Αμυγδαλέζα «και εγώ ο ίδιος θα πήγαινα να μείνω εκεί» όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππάκος.

Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων επικεντρώθηκαν στους φόβους που υπάρχουν ως προς τις 500  θέσεις , τα 4,5 εκ  προυπολογισμό και το αν θα ξεφύγει η κατάσταση μιας και ο ίδιος ο γενικός τόνισε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει αύριο. Σε ότι αφορά τη διαχείριση και το γιατί δεν ενημέρωσαν από το Σεπτέμβριο που το ετοιμάζουν την τοπική κοινωνία μόνο έρχονται τώρα να το επιβάλουν με τη μορφή του κατεπείγοντος έδειξε ενοχλημένος με την ερώτηση αλλά τη δέχτηκε μετά την επισήμανσή μας ότι εκφράζει την αγωνία και την ενόχληση της τοπικής κοινωνίας. Στην ομιλία του πάντως έπλεξε το εγκώμιο των νησιωτών για τη φιλοξενία, τον πολιτισμό και τις ευαισθησίες τους.

Παρόντες στην ημερίδα εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες από το ΚΥΤ Κω, την υπηρεσία ασύλου και την αστυνομία, ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ Κω Ν. Μυλωνάς και ο υπ. της Υπ. Αρμοστείας Μ.Προκατσίνι.

Ο κ. Μυλωνάς έθεσε ερωτήματα ως προς τη διαδικασία επιστροφής προς Πακιστάν που θα είναι μέσω Αθηνών ενώ η συνάδελφος Α. Αυγούλη ρώτησε αν τα 1000  ευρώ είναι κίνητρο να επιστρέψουν όταν έδωσαν ίσως πολύ περισσότερα στα δουλεμπορικά κυκλώματα. Ο κ. Εσδράς απάντησε πολύ παραστατικά όπως σημειώσαμε πιο πάνω ότι το ζητούν οι ίδιοι ως εξαθλιωμένοι και εξαπατημένοι από τα κυκλώματα φέρνοντας ως παράδειγμα τους έλληνες μετανάστες οι οποίοι έκαναν περιουσίες στο εξωτερικό έπειτα από εξαντλητική δουλειά και στερήσεις κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν εδώ ξοδεύοντας και με άλλους ρυθμούς εργασίας.

 

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δανιήλ Εσδράς διευθυντής του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης. Για τους Παλαιστίνιους έχει κάποια άποψη ο κύριος Εσδράς;

    • Ο μιας χρήσης Βολευτής, ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ στα τέσσερα ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ και τα ΝΕΑ ΚΑΖΙΚΙΑ της φασιστοαεριστεράς...

      Ο βολεμένος βουλευτής που απειλεί με παραίτηση κάθε τόσο και μετά ψηφίζει ναι σε όλα είναι ο κύριος υπεύθυνος για ότι έγινε και θα γίνει με τα στρατόπεδα που με δική του προτροπή δημιούργησε ο ΣφΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα, ετοιμάζεται να ψηφίσει ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ…..

    • Έτσι βγάζουν τα λεφτά τα λαμ@για του ΣφΥΡΙΖΑ, 4,5 εκατομμύρια ευρώ για 150 ΛΑΘΡΟ. Ότι φάνε, ότι πιούνε και ότι αρπάξει ο κ@λος τους…

      Το ποιο ακριβό 5***** ξενοδοχείο 150-200 κλινών δεν θα στοίχιζε για την κατασκευή του περισσότερο από 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την επίπλωση και τον εξοπλισμό του. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    • Για το παραδάκι βρε γαμώτο, 4,5 εκατομμύρια θα φάνε οι εργολάβοι των ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ-ΦΥΛΑΚΗ 150 ΛΑΘΡΟ.

      ΚΑΜΑΤΕΡΕ, ποιοι εργολάβοι του ΣφΥΡΙΖΑ θα μοιραστούν το παραδάκι;;; Ποιες ΜΚΟ χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο ΡΟΥΦΑΝΕ το παραδάκι της Ευρώπης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ;;;

    • Ο "ΨΗΛΟΥΛΗΣ" ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ να φτιάξει όχι ένα αλλά ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΛΑΘΡΟ..

      Οι μιας χρήσης Βολευτής, ο ΨΕΥΤΗΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑ στα τέσσερα ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ και τα ΝΕΑ ΚΑΖΙΚΙΑ της φασιστοαεριστεράς… Ο βολεμένος βουλευτής που απειλεί με παραίτηση κάθε τόσο και μετά ψηφίζει ναι σε όλα είναι ο κύριος υπεύθυνος για ότι έγινε και θα γίνει με τα στρατόπεδα που με δική του προτροπή δημιούργησε ο ΣφΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα, ετοιμάζεται να ψηφίσει ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ…..

  2. Αοριστίες,ασάφειες,γενικολογίες,ευχολόγια,ημινοηματικοί συνειρμοί,γενικόλογη περιγραφή πραγματικότητας,διαβλητά επιχειρήματα ..

    • Αφού θα φεύγουν από την Αθήνα γιατί δεν το κάνουν εκεί;;; Καλά ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ φοβάται να κάνει εμφάνιση;

      Και ο Περιφερειάρχης που κατάφερε να μην γίνει στρατόπεδο στην Ρόδο και μας φόρτωσε και δεύτερο στην Κω που κρύβεται;;;;;

  3. ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Ή ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ,,,,,,,,,,,,,,,

  4. αυτά που είπαν είναι λογικά πράγματα. Μην αφήνετε τη Κω στον παραλογισμό των φασιστοειδών και των ακροδεξιών της ΝΔ

    • Αριστεροειδή κοκκινοσκούφια δεν είναι δικό σας το νησί!!!!!!!!

      Μα για ποια φασιστοειδή μιλάς ,ανθρωπάριον?ακόμα δεν μπήκε το καλοκαίρι και μετά τις 10 φοβάσαι να κυκλοφορήσεις έξω.Χαμός γίνεται.ποιος ξένος,εκτός απ τα λιώματα θα κάνει βόλτα αργά να δει το λιμάνι όταν ολόκληρες παρέες,σουλατσάρουν και φλερτάρουν ασύστολα….Πάτε καλά

      • για να μας δειξουν την αναγκαιοτητα του κεντρου. λαθρομεταναστες ειναι και δεν εχουν το δικαιωμα να κυκλοφορουν ελευθεροι. να λειτουργησουν το χοτ σποτ σωστα και να αφησουν τις ψευτιες και την κοροιδια.

  5. ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΗΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

  6. Ο δημογραφικός θάνατος της Ελλάδος, υλοποιείται με την συν­δυασμένη μείωση στις γεννήσεις εκ μέρους των Ελλήνων (οι γεννή­σεις υπολείπονται κατά 30.000 των θανάτων), και την μαζική εισβολή Μουσουλμάνων με πολύ υψηλή γο­νιμότητα. Το να μιλάμε για «δημο- γραφική αλλοίωση» είναι μια πολύ συγκρατημένη εκτίμηση. Πρόκει­ται για έναν προγραμματισμένο θά­νατο του Ελληνισμού. Δεν είναι όμως δολοφονία, αλλά αυτοχειρία.
    Η σφαγή των Ελληνόπουλων δεν απασχολεί τους «ανθρωπι­στές» των ΜΚΟ και των καναλιών της διαφθοράς. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνον για τους αλλοδαπούς και τις σκηνοθέτημένες φωτογρα­φίες που παίρνουν … διεθνή Βρα­βεία, δημιουργώντας χειριστικά ενοχές στους Έλληνες και τους Ευ­ρωπαίους όπου γης.

  7. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.ΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΖΟΜΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ.ΚΟΒΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΕΚΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 4.6 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΙ Ο ΕΣΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ .ΘΑ ΦΑΤΕ ΞΥΛΟ

  8. Μεγάλη μπίζνα ,πολλοί ενδιαφερόμενοι,πολλά τα λεφτά των κορόιδων φορολογουμένων που θα τα διαχειριστούν ποιοι;

  9. ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ .ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΣΤΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ.ΦΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΗΡΕΜΑ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΠΕΡΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ