Μηνύματα Αλληλεγγύης και στήριξης για τον σεισμό σε Τουρκία-Συρία

0
1011

Γ. Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες

Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας.  Ο κ. Νικητιάδης στην ανάρτηση του αναφέρει :

«Οι Δωδεκανήσιοι αντικρίζουμε τα γειτονικά παράλια και ο  νους μας όπως και όλων των Ελλήνων,  πάει στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τις βιβλικές καταστροφές του ισχυρότατου σεισμού. Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες. Μοιραζόμαστε τη λύπη και τον πόνο αυτών που έχασαν  αγαπημένους τους .  Η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που διέθεσαν δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων». 

 

ΚΚΕ ΚΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

To KKE απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό να εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε:

  • στήριξη των πρωτοβουλιών των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης.
  • οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα και στηρίζουν τις αιμοδοσίες που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
  • συμμετοχή στην εθελοντική αποστολή γιατρών δημόσιων νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μέσω της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
  • εθελοντική προσφορά οργανωμένων ομάδων Κοινωνικών Λειτουργών που σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα συνεισφέρουν στην καταγραφή, τον συντονισμό επανασύνδεσης οικογενειών, στην οργάνωση καταυλισμών και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης των πληγέντων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

 

 

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) για την συγκέντρωση υλικής βοήθειας στην Τουρκία και Συρία

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία και την Συρία. Επιθυμούμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στο λαό και τις γυναίκες της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των θυμάτων. Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε κουβέρτες, πάνες , σερβιέτες, γάζες, είδη ατομικής υγιεινής, γάλα σε σκόνη.

Τα υλικά θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Β. Σ. Δ, Πορφυρίου 21 καθημερινά 8:30 με 2:30 το πρωί και 6:30 με 8:00 το απόγευμα.

 

 

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

Κως, 7/2/23

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ