Έφυγε από τη ζωή ένας Γερμανός που λάτρεψε τη Ρόδο και τους Ροδίτες

0
2384

Διέμενε στα Καλαβάρδα επί 42 χρόνια και είχε έρθει στη Ρόδο πάνω από 90 φορές

Έναν πιστό φίλο της Ρόδου, που λάτρεψε το νησί μας και τους κατοίκους του, αποχαιρετούν με ιδιαίτερη θλίψη κάτοικοι των Καλαβαρδών και του Έμπωνα, με τους οποίους είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις τα τελευταία 42χρόνια που πηγαινοέρχονταν από τη Γερμανία στην αγαπημένη του Ρόδο.

Πρόκειται για τον Heinz Lichteneberg ή τον «Χανς μας» όπως όλοι τον γνώριζαν, η κηδεία του οποίου θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου 2023 στη γενέτειρα του το Budenheim της Γερμανίας.

Ο εκλιπών που είχε επισκεφθεί με την οικογένειά του το νησί μας περισσότερες από 90 φορές, ήταν «δημότης» από φιλία του χωριού Καλαβάρδα ,αγαπητός και γνώριμος σε όλη τη γύρω περιοχή, διαφήμιζε παντού το νησί μας, το υπεραγαπούσε, το υποστήριζε και είχε δημιουργήσει σχέσεις ζωής και πάρα πολλούς φίλους σε αυτό.

Για τον εκλιπόντα, η καθηγήτρια κα Μαρία Μπάκα η οποία κατάγεται από τα Καλαβάρδα, αναφέρει σε σχετικό σχόλιό της:

«Ο άνθρωπος αυτός φιλοξένησε στο σπίτι του πολλούς Καλαβαρδενούς και Μπονιάτες και έφερε πάρα πολλούς δικούς του γνωστούς ως τουρίστες στο νησί μας.

Οφείλουμε να τον τιμήσουμε τον άνθρωπο, όπως μας τίμησε, σαν τόπο, κι αυτός…»

Ένας καλός και όμορφος άνθρωπος, ένας φίλος, ένας συγγενής πια, (πάντρεψε τον αδελφό μου βάφτισε την ανιψιά μου) ένας ξεχωριστός Γερμανός, με καλοσύνη, χιούμορ και καρδιά ανοιχτή σαν μικρού παιδιού δεν είναι πια μαζί μας.

Φιλόξενος, γενναιόδωρος, αυτός και όλη η οικογένειά του, από το Budenheim, κοντά στο Mainz της Γερμανιας. Αγάπησε τη Ρόδο, το χωριό μου κι εμάς. Έκανε παντού μόνο φίλους, έμαθε και μιλούσε με λέξεις και φράσεις ελληνικές, ερχόταν και δυο και τρεις φορές το χρόνο, συνολικά πάνω από (90) φορές ήρθε στο νησί μας.

Πάνω από 40 χρόνια η γνωριμία μας. Τον ήξεραν όλοι με το μικρό του όνομα. «Γεια σου Χανς, καλωσόρισες» του φωναζαν! Στην πόλη, στο χωριό μου και στα γύρω χωριά όπου επίσης έκανε κουμπαριές και φιλίες . Ήταν χαρακτηριστική η αμεσότητα, η βροντερή φωνή, το χαμόγελο, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η καλοσύνη του…

Εμείς κι εγώ προσωπικά, τον θεωρούσαμε, αυτόν, τη γυναίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, δικούς μας, αγαπημένους ανθρώπους…Πάλεψε τους τελευταίους 3 μήνες με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφερε.

Θα λείψεις σε όλους μας, καλέ μας άνθρωπε και φίλε, Heinz LichtenberΚαλό σου ταξίδι στο φως…»

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ