Ρόδος: «Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Τσοπανάκης

1
5925

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 67 ετών ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου με έντονη δραστηριότητα στην πολιτική, στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς ενώ διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη».

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1956. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και
φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76.

Εργάσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια

του Δημήτρη Τσοπανάκη

 

 

Πώς αποχαιρετά κανείς έναν φίλο και συνεργάτη πολλών χρόνων;

Με τον Δημήτρη συμπορευτήκαμε για δεκαετίες σε κοινές διαδρομές. Δουλέψαμε μαζί. Ζήσαμε μαζί. Περάσαμε πολλά.

Αυτό που πάντα με γοήτευε στον Δημήτρη ήταν ότι ήταν γεμάτος ζωή και βίωνε με πάθος ό,τι αγαπούσε. Στη Δημοσιογραφία, κρατούσε την πένα με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Τον Αθλητισμό, τον υπηρέτησε με απίστευτη ζωντάνια και ενέργεια. Στην τοπική Αυτοδιοίκηση, προσέφερε με την κριτική του ματιά και τη βαθιά γνώση για την ιστορία του τόπου και την κοινωνία μας.

Γιατί ο Δημήτρης είχε ανέκαθεν μια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Πάντοτε ευχάριστος, πάντοτε με χιούμορ, συνδύαζε τη γνώση της γενιάς του με την ορμή μικρού παιδιού.

Το γραφείο του στην Περιφέρεια τον περιμένει για ένα ακόμα σχόλιο, ένα ακόμα αστείο, ένα ακόμα ξεφύλλισμα εφημερίδας. Ο Δημήτρης Τσοπανάκης όμως πήρε σήμερα άλλη θέση. Την παντοτινή του θέση στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους της άλλης του «οικογένειας» εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποχαιρετώ τον Δημήτρη με βαθύτατη θλίψη.

Ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αλλά πρωτίστως ως φίλος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ελευθερία, στα παιδιά του και τους οικείους του.

 

 

Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου  Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη

06 Φεβρουαρίου 2023

 

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό του αγαπητού μου φίλου Δημήτρη Τσοπανάκη. Ο Δημήτρης υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και πατέρα, δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού αλλά και  προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στα κοινά και έντονη κοινωνική προσφορά. Ο χαμός του δημιουργεί ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Δωδεκανησιακή κοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στη σύζυγό του και στα παιδία του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη».

 

Συλλυπητήρια δήλωση Γ.Νικητιάδη για την απώλεια του Δημήτρη Τσομπανάκη

«Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσομπανάκη, μας γεμίζει με λύπη. Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που τίμησε, υπηρέτησε και υπερασπίστηκε τις αξίες του τύπου και της δημοσιογραφίας.  Προσέφερε με ανιδιοτέλεια στον Αθλητισμό. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία διακόνησε έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου.  Πράος, διαλλακτικός και παράλληλα ευθύς, τα βασικά του χαρακτηριστικά που θα λείψουν από τη Ροδιακή κοινωνία. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ας είναι αιωνία του η μνήμη». 

Δημήτρης Γάκης: Η Ρόδος έχασε το πλατύ χαμόγελο της. 
Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, συνεχιστής της μεγάλης δημοσιογραφικής οικογένεια των Τσοπανάκηδων, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ενημέρωση μέσω των εφημερίδων ΡΟΔΙΑΚΗ και ΓΝΩΜΗ. Παράλληλα υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια το Ροδιακό αθλητισμό αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Δημήτρης όμως ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο. Δεν χρειαζόταν να τον γνωρίζεις πολύ καλά για να καταλάβεις ότι ήταν ένας άνθρωπος του κεφιού της ζωής της παρέας. Εξέπεμπε ένα σπάνιο μίγμα εξυπνάδας και χιούμορ. Χαιρόσουν να μιλάς μαζί του και πολλές φορές εκμεταλλευόμενος την διαρκώς χαρούμενη διάθεση του σκόπιμα να διαφωνείς μαζί του για να μπορέσεις να απολαμβάνεις στο τέλος της κουβέντας το λαμπερό του χαμόγελο να ξεπροβάλλει κάτω από το πλατύ χαρακτηριστικό μουστάκι του.
Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν πάντα ένας προσηνής και ευχάριστος άνθρωπος. Σταματούσε, δεν σε προσπερνούσε.
Η απώλεια του συγκινεί και θλίβει την Ροδιακή κοινωνία. Στην οικογένεια του, τη βιολογική αλλά και τη δημοσιογραφική, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ρόδος 6-2-2023

Δημήτρης Γάκης

πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Μια εμβληματική μορφή της Ρόδου και των Δωδεκανήσων έφυγε σήμερα από κοντά μας.

 

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης ήταν μια δυναμική προσωπικότητα που πρόσφερε πολλά στον τόπο μας.

 

Ήταν ένας άνθρωπος που κράτησε με στιβαρό τρόπο τα ηνία της ενημέρωσης στη «Ροδιακή» και τη «Γνώμη», υπηρετώντας με ασίγαστο πάθος και οξυδέρκεια τη δημοσιογραφία, όχι μόνο στο πλαίσιο της καταγραφής των γεγονότων, αλλά και στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων και παρεμβάσεων για την πρόοδο του νησιού μας.

 

Ήταν πάντα κοντά σε όλους μας, από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκαν οι συμπατριώτες μας, στην αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό.

 

Στη σύζυγό του, Ελευθερία, τα παιδιά του και την οικογένεια του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια.

 

Θα λείψει σε όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη!

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

 

Έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας αγαπημένος φίλος, ένας Άνθρωπος  δραστήριος, αγωνιστής με ευγένεια και καλοσύνη γεμάτος, ένας άξιος οικογενειάρχης, ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ο οποίος με οτιδήποτε κι αν καταπιάστηκε σημείωσε επιτυχία.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τους κοινούς μας αγώνες για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αλλά και την μαχητική του νοοτροπία τόσο στη δημοσιογραφία, όσο και στον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση.

Η αύρα του, η προσφορά και το ήθος του θα λείψουν από την ροδιακή κοινωνία.

Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο  μας που τόσο αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για την πρόοδο και την ευημερία του.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντώνη Γιαννικουρή για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη

Την βαθειά του θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη, προς την οικογένεια τους συγγενείς και τους φίλους του, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος αγωνιστής, ένας άριστος πατριώτης, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και ένας στοργικός οικογενειάρχης. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να ζήσουμε από κοντά, τον Δημήτρη Τσοπανάκη, ξέρουμε πολύ καλά, ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο της ψυχής και του χαρακτήρα του.

Ο Δημήτρης  υπηρέτησε με ιδιαίτερη χρησιμότητα τον τόπο του, από όποια θέση και αν ανέλαβε στο στίβο της ζωής: Στην δημοσιογραφία, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση.

Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τους αγώνες και το έργο του, παρακαταθήκη σε όλους όσους μάχονται για να φέρουν στον τόπο και τους νησιώτες μας ένα καλύτερο αύριο.

Εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμότερα συλλυπητήριά μου, στη σύζυγό του Ελευθερία, στα παιδιά του Σάββα, Έλλη, Λουκά και Ιωάννα. Θα μείνει αθάνατος για πάντα στις καρδιές μας.»

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε σήμερα στη Ρόδο μας, ο τόσο πρόωρος χαμός του Ροδίτη δημοσιογράφου Δημήτρη Τσοπανάκη. Με την επαγγελματική του επάρκεια και ευσυνειδησία, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την υποδειγματική συναδελφική του συμπεριφορά και την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά του νησιού μας, ο Δημήτρης Τσοπανάκης αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό και η απώλειά του κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια της Ρόδου μας.

Αποχαιρετώ ένα καλό μου φίλο και εκφράζω στην οικογένειά του, τους οικείους του και τους συναδέλφους του, τα πλέον θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΠΕΔ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, για την μεγάλη απώλεια του διακεκριμένου Δωδεκανήσιου δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού και ευπατρίδη Δημήτρη Τσοπανάκη.

 

Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, διετέλεσε κορυφαίος δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδας και παράγων του αθλητισμού ενώ υπηρέτησε, με σημαντική προσφορά, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος. Διακρίθηκε για την ευγένειά του, την πολιτική ευθύτητα και ανιδιοτέλεια με την οποία υπηρέτησε την δημοσιογραφία όσο και την Αυτοδιοίκηση. Βαθύς γνώστης της ιδιαιτερότητας και των αναγκών του νησιωτικού χώρου, αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για να προβάλλει και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα των Νησιών μας.

Η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα  σήμερα θρηνούν για την απώλεια του διακεκριμένου τέκνου τους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κο Αντώνη Καμπουράκη Δήμαρχο Ρόδου,να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν.Α.

 

                                                     Αντώνης Β. Καμπουράκης

Δήμαρχος Ρόδου

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

 

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημήτρη Τσοπανάκη. Ο Δημήτρης υπήρξε αγαπητός φίλος και εξαιρετικός συνεργάτης. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ευθύνη, συνέπεια και ευσυνειδησία την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό. Εργάστηκε με όραμα για το κοινό καλό έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

                                                                                      Καμπανής Ιωάννης

ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ
Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Τσοπανάκη μας  προκάλεσε  θλίψη, όπως και σε όλη την κοινωνία της Ρόδου .
Το αποτύπωμα του θα μείνει έντονο στη Δημοσιογραφία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τον Αθλητισμό και πάντα θα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την προσφορά του και της οικογένειας του στην παράταξη μας. 
Θα μας λείψει η καλοσύνη του,το χαμόγελο του,το χιούμορ του. 
Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του ,στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ)Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας 
       Η Πρόεδρος 
Ευτυχία Χαραλαμποπούλου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΤΡΙΟΥ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ

Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την τόσο πρόωρη απώλεια του εκλεκτού μέλους της Ροδιακής κοινωνίας και φίλου Δημήτρη Τσοπανάκη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου προς τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

πρώην Νομάρχης Δωδεκανήσου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ