Το άσπρο μαύρο κάνει ο Ερντογάν: Η Ελλάδα προκαλεί τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

4
3314

Νέες τουρκικές προκλήσεις – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος – Τι δήλωσε για τους πυραύλους Typhoon

Τους τόνους ανεβάζει και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν διαστρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Λίγες ώρες αφότου είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο από το πρόσφατο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και το ελληνικό λιμενικό, που σημειώθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο κρατικό TRT,  δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι η Αθήνα προχωρά σε κινήσεις παραβίασης. «Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας και παρενοχλεί τους αλιείς μας, ανεβάζοντας την ένταση. Σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες η αεροπορία μας απαντάει και θα συνεχίζει να απαντάει», οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν. 

«Παράλογες κινήσεις από την Ελλάδα»

«Η Ελλάδα έχει μία επιθετική συμπεριφορά, που έρχεται σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αυτό που την ενοχλεί είναι ότι η Τουρκία έχει εξέχουσα θέση σε διεθνές επίπεδο και αυτό την οδηγεί σε παράνομες ενέργειες, στις οποίες εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Κάνει παράλογες και απελπισμένες κινήσεις. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις τις οποίες δεν εκπληρώνει, παραβιάζει την περιοχή μας» υποστήριξε, δε, ο Τούρκος πρόεδρος.  Υιοθετώντας τη γνωστή ρητορική των απειλών, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει αναπάντητες τις «προκλήσεις» της Αθήνας σε περίπτωση που τεθεί σε «κίνδυνο η ασφάλειά μας».
Παραβλέποντας τα μηνύματα της Δύσης για συμμόρφωση με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η Άγκυρα δεν αποχωρίζεται την εμπρηστική ρητορική, τουναντίον επιτίθεται ξανά στην Αθήνα και την κατηγορεί για… παραβίαση των όρων καλής γειτονίας. Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των πυραύλων Typhoon, λέγοντας ότι έχουν «προκαλέσει πανικό στην Ελλάδα. Αλλά γιατί να πανικοβάλλεται; Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Μπορούν να κάνουν το ίδιο. Να έχουν το ίδιο σύστημα». «Αυτή τη στιγμή έχει βεληνεκές 560 χλμ. αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χλμ» πρόσθεσε ο Ερντογάν. «Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη στάση που έχει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Αυτή η στάση αλλά και η ψεύτικη προπαγάνδα είναι εναντίον του συμμαχικού πνεύματος. Η Ελλάδα ενοχλείται από το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο. Μένει ανήμπορη στις απαντήσεις που της δίνουμε» τόνισε.  «Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά κοντά, τα οποία βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες» συμπλήρωσε μάλιστα ο Ερντογάν.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΜΕ ΥΠΗΡΕσιακη κυβερνηση εδω θα μασ χτυπησουν κ θα ξεκινησουν ολα……αντε γιατι μας εχουν ζαλισει τα ,,,,,,δια οι μογγολοδολοφονοι τοσους αιωνες

  2. ///// Μεμετη,ένας Βλαντ Τσέπες σας χρειάζεται να σας παλουκωσει στη σειρά κοπρόσκυλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ