Γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου μεταξύ των  θυμάτων της «πυραμίδας» των επενδύσεων σε πετρέλαιο

0
1715

Γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων της «πυραμίδας» επενδύσεων σε πετρέλαιο που έστησε με τρόπο αριστοτεχνικό σε Αθήνα και Ρόδο ένας 54χρονος ημεδαπός, η δράση του οποίου εξιχνιάστηκε από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την ΑΑΔΕ.
Ο επιχειρηματίας που έχει προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια θεωρεί συνυπεύθυνο και συμμέτοχο στην απάτη τον 61χρονο υπάλληλο του 54χρονου στο υποκατάστημα της Ρόδου.


Ο τελευταίος ωστόσο δηλώνει και ο ίδιος θύμα του 54χρονου και έχει υποστεί με την 53χρονη σύζυγό του οικονομική ζημία που όπως κατήγγειλε ανέρχεται σε ποσό άνω του ενός εκατ. ευρώ ενώ περαιτέρω παρέσυρε, έχοντας πεισθεί, όπως λέει και ο ίδιος από τις απατηλές παραστάσεις του, συγγενείς και φίλους του από τη Ρόδο που απώλεσαν περίπου 3 εκατ. ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, το ποινικό σκέλος της υπόθεσης του συγκεκριμένου θύματος από την Ρόδο εκκρεμεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου ενώ το αστικό ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου των Αθηνών.
Όπως διατείνεται ο φερόμενος ως θύμα τον Ιούνιο 2019 τον προσέγγισε μέσω του λογιστή του ο 61χρονος υπάλληλος του 54χρονου ο οποίος εφέρετο να είχε την αντιπροσώπευση στην Ρόδο της επενδυτικής εταιρείας.
Ο 54χρονος τον έπεισε όπως τονίζει, ότι η εταιρεία του είναι κύρια μέτοχος αλλοδαπής εταιρείας στην Γλασκώβη της Σκωτίας η οποία σαν αντικείμενο έχει τη διαμεσολάβηση και την παρέμβαση σε επενδύσεις αγοραπωλησίας φορτίων αργού πετρελαίου.


Ο 61χρονος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Ροδίτη επενδυτή ότι όσο η επένδυση και η απόδοσή της ήταν 100% εξασφαλισμένες διότι τα φορτία πετρελαίου πριν ακόμα φορτώνουν ασφαλίζονται υποχρεωτικά.
Φέρεται ακόμη να τον έπεισε ότι υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες από τη Ρόδο που έχουν επενδύσει με επιτυχία στη συγκεκριμένη Σκωτική εταιρεία του 54χρονου μεγάλα ποσά στην αγορά αργού πετρελαίου λόγω της πλήρους εξασφάλισης της επένδυσης.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, τον διαβεβαίωσαν ότι:
– Για κάθε αγορά φορτίου πετρελαίου καταρτίζεται επίσημο συμβόλαιο επένδυσης μηνιαίας ή ετήσιας διάρκειας κατ’ επιλογήν του επενδυτή με σαφείς και συγκεκριμένους όρους και ότι για κάθε επένδυση θα εκδίδεται και θα του παραδίδεται από τον 54χρονο αντίστοιχο επίσημο τιμολόγιο.
– Η μηνιαία επένδυση θα είχε ποσοστιαία απόδοση από 6,5% έως το πολύ 9% επί του κεφαλαίου ενώ η επένδυση ήταν ετήσιας διάρκειας, θα είχε μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης επί του κεφαλαίου με ποσοστό από 9% -10% και ότι η απόδοση θα ήταν καταβλητέα άμεσα.
Το ποσοστό απόδοσης εξαρτάται από τη διαφορά της τιμής αγοράς και πώλησης του πετρελαίου σε δεδομένη στιγμή και ότι στην ετήσια διάρκεια συνεχώς μεταβάλλεται η αξία του πετρελαίου και είναι επόμενο να υπάρχει διακύμανση της τιμής.
– Η εκ μέρους του καταβολή του ποσού της επένδυσης θα γίνεται με κατάθεση σε ευρώ σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της Επενδυτικής Εταιρείας στην Ελλάδα που θα του υποδείκνυε ο 54χρονος και ότι η μηνιαία απόδοση της επένδυσής του θα κατατίθετο με τη λήξη της επένδυσης σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό.
– Η επένδυσή του ήταν πλήρως εξασφαλισμένη και δεν διέτρεχε κανένα απολύτως κίνδυνο γιατί το εκάστοτε φορτίο πετρελαίου στο οποίο έχει επενδύσει το κεφάλαιό του ο επενδυτής ασφαλίζεται σε αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία πριν ακόμα αυτό φορτωθεί και ότι τέλος
– Θα είχε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ζητήσει έγκαιρα να μην εισπράξει την απόδοση αλλά το ποσό της απόδοσης να προστεθεί στο ήδη επενδεδυμένο κεφάλαιο εφόσον επιθυμούσε την ανανέωση του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου με υπέρτερο κεφάλαιο και φυσικά υπέρτερη απόδοση.


Ο Ροδίτης επιχειρηματίας ξεκίνησε έτσι να επενδύει αρχής γενομένης από την 19η Μαρτίου 2019 όταν προέβη σε δοκιμαστική αγορά 131 μετρικών τόνων αργού πετρελαίου μέσω της Σκωτικής εταιρείας του 54χρονου. Την 21η Απριλίου 2019 μόλις έληξε το μηνιαίας διάρκειας δοκιμαστικό επενδυτικό συμβόλαιό του η εταιρεία του 54χρονου έσπευσε και κατέθεσε στις 23 Απριλίου 2019 σε λογαριασμό του το κεφάλαιο της επένδυσής του ύψους 65.015,30 ευρώ και επιπλέον την απόδοση του 7% δηλαδή το ποσό των 4.565,35 ευρώ.
Το γεγονός αυτό, όπως τονίζει ο Ροδίτης επιχειρηματίας, υπήρξε καθοριστικό για την εμπέδωση από εκείνον της εμπιστοσύνης του στα πρόσωπα των εναγομένων με αποτέλεσμα να προβεί στη συνέχεια σε αλλεπάλληλες επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Η άμεση επιστροφή του κεφαλαίου και της απόδοσής του ήταν προσχηματική και αποτέλεσε το «δόλωμα» και τον «Δούρειο Ίππο» προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίοι δισταγμοί που είχε ώστε να πεισθεί και να επενδύσει στη συνέχεια μεγαλύτερα ποσά.
Τελικώς, μετά από αλλεπάλληλες αγορές προϊόντων του 54χρονου ανανέωσε για τελευταία φορά την επένδυσή του μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου 2021 και ανακοίνωσε στον 61χρονο και τον 54χρονο ότι θα έπρεπε με το τέλος της επένδυσης να του επιστρέψουν τα χρήματά του.
Κατέθεσε ειδικότερα σε λογαριασμό της εταιρείας του 54χρονου το συνολικό ποσό των 811.379,40 ευρώ.
Του απέστειλε ο 54χρονος την 29η Ιανουαρίου 2021 επιστολή με την οποία του ανακοίνωσε ότι θα υπήρχε καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων του λόγω Brexit και τότε αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Διατείνεται ότι ο 61χρονος προσπαθούσε να τον καθησυχάσει κατ’ επανάληψη ενώ σε συνάντησή τους του ανακοίνωσε ότι θα προσέφευγε στην δικαιοσύνη, όπως και έγινε, όταν ναυάγησαν και μάλιστα με τρόπο προκλητικό όλες οι προσπάθειές του να του επιστραφούν τα χρήματά του.
Την υπόθεση χειρίζεται ο ποινικολόγος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ