ΕΕΕΕΚ Κω: Ανοικτή συνεκπαιδευτική «αγκαλιά» με το Γυμνάσιο Αντιμάχειας

0
5050

ΕΕΕΕΚ Κω: Ανοικτή συνεκπαιδευτική «αγκαλιά» με το Γυμνάσιο Αντιμάχειας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις 23/01/2023 στο σχολείο μας στο Πλατάνι τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Αντιμάχειας στα πλαίσια σχολικών συνεκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες προωθούν τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, τη βιωματική μάθηση, την αγαστή συνεργασία σχολικών μονάδων του νησιού μας και την καλλιέργεια πολιτειότητας στους μαθητές μας. Η σημερινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του ΕΕΕΕΚ Κω την προηγούμενη εβδομάδα στην Αντιμάχεια με τη συνεργασία των διευθυντριών των σχολικών μονάδων κ. Τσατσακλά Κατερίνας και κ. Αμοιρίδου Μαρίας.

Η υποδοχή των μαθητών και των καθηγητών έγινε από τη χορωδία του ΕΕΕΕΚ Κω υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής κ.Αυγουλλά Αντωνίου. Όλοι μαζί τραγουδήσαμε και χειροκροτήσαμε! Στη συνέχεια γνωριστήκαμε καλύτερα μιλώντας για τα συναισθήματα μας για την επίσκεψη, για τις ευχές μας για την καινούργια χρονιά και για το τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε μέσω μιας δράσης γνωριμίας από την ψυχολόγο του σχολείου μας κ. Τσουβαλά Αναστασία.

Και μετά ήρθε η σειρά των δραστήριων εργαστηρίων μας! Μαγειρική και κηπουρική με την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες! Πεντανόστιμα ταρτάκια με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας συνθέθηκαν και διακοσμήθηκαν από τους μαθητές τηρώντας τα μέτρα υγιεινής όπως διδάσκονται από τις καθηγήτριες κ. Διαμαντάκου Μαρία και κ. Καζάση Γεωργία στον οργανωμένο χώρο του εργαστηρίου Μαγειρικής. Στην αυλή ανέλαβε δράση η γεωπόνος καθηγήτρια κ. Πετρίδου Ζωή και οι μαθητές πραγματοποίησαν εγγενή και αγενή τρόπο πολλαπλασιασμού με σπορόφυτα (λάχανο, παντζάρι, ρόκα, άνηθο) και με μοσχεύματα (δενδρολίβανο, λεβάντα, ρίγανη και αρμπαρόριζα).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια ενός εξωτερικού τοίχου του σχολείου ανέλαβε η τρίτη ομάδα με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Νταλαούτη Άννας. Οι μαθητές χρωμάτισαν με σφουγγάρια και πινέλα, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν και ψυχαγωγήθηκαν. Αφού κεράστηκαν όλοι τις νόστιμες μαγειρικές δημιουργίες τους, οι μαθητές έπαιξαν ποδόσφαιρο και μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Τέλος «ένα μπαλόνι μας σηκώνει»: οι μαθητές κατέγραψαν τι αφήνουν πίσω από τη χρονιά που πέρασε αλλά και τι κρατούν.  Με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Σπούρδουλα Χριστίνας οι λίστες όσων αφήνουμε πίσω δέθηκαν σε δυο μπαλόνια, τα οποία αφέθηκαν με ενθουσιασμό από τους μαθητές να ταξιδέψουν ψηλά.

Η ομαδική φωτογραφία ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεκπαιδευτική δράση και αποτύπωσε την ευτυχία στα πρόσωπα όλων! Μια μέρα η οποία μας δίδαξε τον σεβασμό στον άλλον, την αποδοχή της διαφορετικότητας,  τη συνεργασία και την αγάπη για τον συνάθρωπο. Εμπράκτως λοιπόν οι μαθητές μας ευαισθητοποιούνται,ενεργούν και μας παραδειγματίζουν για μια συμπεριληπτική κοινωνία!

Η μεγάλη αγκαλιά του ΕΕΕΕΚ Κω είναι ανοιχτή για όλους και θα υπάρξει συνέχεια!

 

Επιμέλεια κειμένου: Σπούρδουλα Χριστίνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ