Γ. Νικητιάδης: Ψίχουλα διαθέτει η Ν.Δ. με τον αναπτυξιακό νόμο – Απαξιώνουν τον τουρισμό μας

0
2186

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, αναφέρει τα εξής:

«Πλήρη αδιαφορία για την τουριστική ανάπτυξη επιδεικνύει η Ν.Δ με τα πενιχρά ποσά που διαθέτει για να επιχορηγηθούν όσες επιχειρήσεις τουρισμού υπαχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως.

Η Ν.Δ αντί να ενισχύει τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω του νέου Αναπτυξιακού νόμου (4487/2022) στην ουσία τις καταδικάζει σε στασιμότητα.

Ταυτοχρόνως, η πρόβλεψη του νέου νόμου για υποχρεωτική προέγκριση του αναπτυξιακού σχεδίου από τράπεζα που συμβαίνει για πρώτη φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Από τη μία προστίθενται εμπόδια γραφειοκρατικού τύπου και από την άλλη τα προς διάθεση ποσά είναι πενιχρότατα.

Η Ν.Δ δεν μπορεί προφανώς να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο που τη συνδέει με τα «μεγάλα πορτοφόλια». Στη Ν.Δ δεν έχουν αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ο τουρισμός μας με την έλλειψη προσωπικού, το ενεργειακό κόστος και τις αυξήσεις.

Για του λόγου το αληθές, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τα επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν στο Ν. Αιγαίο για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο, ανέρχονται σε 13Δηλαδή τα 120 περίπου σχέδια, δεν θα τύχουν καμίας ενίσχυσης αφού το προς διάθεση-επιχορήγηση ποσό στην περιοχή Ν. Αιγαίου ανέρχεται σε 13 έως 15 εκατομμύρια συνολικώς.

Στο Ν. Αιγαίο υπάρχουν 111.512 δωμάτια και 223.681 κλίνες στις ξενοδοχειακές μονάδες, που αντιστοιχούν στο 25,7% & 26,1% αντίστοιχα της συνολικής δυναμικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας. Ταυτοχρόνως συγκεντρώνονται εδώ οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, με το μέσο μέγεθος των ξενοδοχείων να ανέρχεται σε 52 δωμάτια, έναντι 43 δωματίων για το σύνολο της χώρας. Αυτό σημαίνει αυξημένες ανάγκες για πόρους που απαιτούνται για εκσυγχρονισμό των μονάδων».

Επιπλέον, για την σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση (την οποία συνυπογράφουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς των Δωδεκανήσων), ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης αλλαγής δήλωσε:

«Ο λαλίστατος αρμόδιος υπουργός τουρισμού, μοιάζει να έχει πάθει αφωνία μπροστά στα περιγραφόμενα που αφορούν πρωτίστως το δικό του υπουργείο.

Χαιρετίζω και συνυπογράφω την επιστολή των επαγγελματιών του Τουρισμού, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, γεγονός όμως που δεν έχει γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του, αναδεικνύει ως στρατηγικές για τον τουρισμό μας την γεωγραφική και χρονική επέκταση του, με ταυτόχρονη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο Τουρισμός μας, αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Και τουρισμός χωρίς στήριξη από το κράτος, δεν μπορεί να γίνει ποτέ ανταγωνιστικός. Δυστυχώς η κυβέρνηση, όπως για πολλά άλλα μεγάλα θέματα, μοιάζει να στέλνει την τουριστική ανάπτυξη στις γνωστές καλένδες…»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ