Χωρίς γιατρό ξανά η ακριτική Ψέριμος! Έκκληση των κατοίκων του ακριτικού νησιού (video)

1
2920

Το επί πολλά χρόνια μεγάλο πρόβλημα, από τη μη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Ψερίμου, που επιλύθηκε πριν ένα χρόνο με την τοποθέτηση οπλίτη Ιατρού, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο!

Ο οπλίτης Ιατρός που είχε τοποθετηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας απολύθηκε ,αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, στις 17 Νοεμβρίου 2022. Μάλιστα ο εν λόγω Ιατρός παρέμεινε στο νησί και πρόσφερε τις Υπηρεσίες του, μέχρι τέλος του έτους, οπότε και έφυγε.

12 Ιανουαρίου 2022 η τοποθέτηση του Οπλίτη Ιατρού Μενέλαου Σαμαρά στο ΠΙ Ψερίμου.

Έκτοτε το Περιφερειακό ιατρείο Ψερίμου παραμένει χωρίς Ιατρό. Μία φορά την εβδομάδα και για ένα δίωρο, επισκέπτεται το νησί ο Ιατρός Νικόλαος Γαβαλάς, ο οποίος έχει συνάψει σύμβαση με τη 2η ΥΠΕ εδώ και 2 χρόνια, για να καλύπτει τα Περιφερειακά Ιατρεία Βαθέος και Ψερίμου. Βέβαια αυτή είναι μία μεσοβέζικη λύση για την ακριτική Ψέριμο, αφού δεν υπάρχει μόνιμα Ιατρός στο νησί.

Χαρακτηριστική περίπτωση ,ο τραυματισμός μετά από πτώση της γηραιότερης γυναίκας του νησιού της 96χρονης Νίκης Τρικοίλη Πουλλά , τον περασμένο Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε πρόβλημα διακομιδής στην Κάλυμνο ,επειδή δεν υπήρχε γιατρός στη Ψέριμο για να γνωματεύσει για την αναγκαιότητα μεταφοράς της μέσω ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα ήταν, να αναγκαστούν οι συγγενείς της να την μεταφέρουν στην Κάλυμνο , με ιδιωτικό σκάφος συγγενικού προσώπου, που πήγε στη Ψέριμο από Κάλυμνο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι η κυρά Νίκη,η γηραιότερη κάτοικος του νησιού, είχε μεταφερθεί με μηχανάκι  στην υποδοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ψέριμο, πέρσι 2 Ιουνίου 2022, κρατώντας μία ανθοδέσμη λουλούδια από τον κήπο της για να τον ευχαριστήσει για την τοποθέτηση Ιατρού.

Με το φακό του kalymnos-news.gr και μετά από πρόσκληση των κατοίκων, επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, την ακριτική Ψέριμο για μία ακόμη φορά, για να καταγράψουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να μεταφέρουμε τα αιτήματα των λιγοστών κατοίκων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλης Αρβίθης, μίλησε στο φακό του του kalymnos-news.gr, εστιάζοντας και επισημαίνοντας το μεγάλο πρόβλημα με την μη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, κάνοντας έκκληση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά να παρέμβει και να στείλει οπλίτη Ιατρό.

12-1-2022: Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτων Ψερίμου Μ.Αρβίθης υποδέχεται τον οπλίτη Ιατρό Μενέλαο Σαμαρά

Να σημειώσουμε ότι το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή ,ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και όπως μας είπε ήδη επικοινώνησε με το Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, ο οποίος το διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα στείλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης ο Έπαρχος επικοινώνησε με τον ίδιο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και πήρε τη διαβεβαίωση ότι εντός των ημερών θα επιλυθεί το θέμα με την τοποθέτηση οπλίτη Ιατρού.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από την επίσκεψη στην Ψέριμο και όσα μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλης Αρβίθης, που εκτός του Ιατρού, αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

Μ.Κόνσολας: Θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο

Στοχευμένη παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Ψέριμο με την έλλειψη γιατρού.

Ο κ.Κόνσολας με παρέμβαση του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ.Φλώρο ζητά την άμεση τοποθέτηση οπλίτη-ιατρού στο νησί.

Η θητεία του προηγούμενου οπλίτη-γιατρού έληξε στις 17 Νοεμβρίου 2022 και με δική του πρωτοβουλία παρέμεινε στο νησί μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύπτει τις ανάγκες και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να τοποθετηθεί αντικαταστάτης του.

Εδώ όμως και λίγες μέρες η Ψέριμος είναι χωρίς γιατρό ενώ το περασμένο Σάββατο υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό με πτώση ηλικιωμένης με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη διακομιδή της στην Κάλυμνο αφού δεν υπήρχε γιατρός στη Ψέριμο για να γνωματεύσει για την ανάγκη άμεσης μεταφοράς της μέσω του ΕΚΑΒ.
Ο Μ.Κόνσολας , ενημέρωσε ήδη και τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη
« Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας να δώσει λύση, να αισθανθούν ασφαλείς οι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού. Είναι θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο» επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ