Κ. Ζαμάγιας: Προκλητική η απουσία της Βουλής των Ελλήνων από τον Αγιασμό των υδάτων στην Κω

1
5133
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ
Ζοφερή εντύπωση προκάλεσε στο Λαό της Κω η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης της Εθνικής Αντιπροσωπείας -δεν παρέστη κανένας βουλευτής!- στη δοξολογία που τελέστηκε την Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στον αγιασμό των υδάτων που ακολούθησε στην προ του Ηρώου παραλία της ακτής Μιαούλη.
Η παράδοξη, πρωτόγνωρη αδιαφορία της Ελληνικής Βουλής να συνεορτάσει την Άγια μέρα και στη γη του Ιπποκράτη των πολλών χιλιάδων κατοίκων χαρακτηρίστηκε με δηκτικό τρόπο ως αήθης απρέπεια προς τα χρηστά έθιμα του τόπου.
Την «παρτίδα» διέσωσε συγκυριακά η ευτυχής παρουσία στην Κω της Κυρίας Μαίρης Κούβδου, Στελέχους Οικονομικών και Οικονομικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία βάσιμες πληροφορίες χρήζουν νέα, ισχυρή υποψήφια βουλευτή της παράταξης για τις προσεχείς Εθνκές εκλογές.
Η διπλή καταγωγή της από το Θεοπροίκιστο χωριό Ασφενδιού της Κω και το ηλιόλουστο νησί της Αρτέμιδας Λέρου προδικάζει τον θερμό εναγκαλισμό της συμμετοχής της στην πολιτική κονίστρα από τους συμπατριώτες της, που τη χαιρετίζουν ένθερμα. Η πολυετής ενασχόλησή της με τα κοινά από την Αθήνα σε ανώτατο επίπεδο, η αποφασιστική, έμπρακτη ως τώρα συμβολή της στην επίλυση οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και η υψηλή επιστημονική της κατάρτιση συνθέτουν το ξεχωριστό βιογραφικό της πορτραίτο και συνιστούν εχέγγυο για τη μελλοντική γόνιμη προσφορά της στο Ναό της Δημοκρατίας.
Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσδοκώμενη ανάδειξή της στο ύψιστο αξίωμα του Μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Εκτενέστερη αναφορά στην εκλεκτή φερέλπιδα πολιτικό Μαίρη Κούβδου θα γίνει σε προσεχές αφιέρωμα, ώστε να τη γνωρίσουν καλύτερα όλοι οι Δωδεκανήσιοι.
Κώστας Ζαμάγιας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρειαζόμαστε καινούρια πρόσωπα στην πολιτική ζωή του τόπου,όπως η κ.Μ.Κούβδου,με ικανότητες , ήθος,συνέπεια , εντιμότητα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ