Έλενα Στάθη: «Ήμουν και εγώ θύμα ξυλοδαρμού από τον 33χρονο Ροδίτη»

0
2612

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη που έκανε η Ροδίτισσα τραγουδίστρια Έλενα Στάθη, μέσω ανάρτησής της, σε προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου και αναφέρει ότι το 2013 είχε ξυλοκοπηθεί από τον 33χρονο που δικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για αντίστοιχο επεισόδιο σε βάρος 22χρονης κοπέλας στο νησί μας.

Μάλιστα, η καλλιτέχνης αναφέρει ότι η υπόθεσή της είχε παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και ο 33χρονος είχε καταδικαστεί με αναστολή και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως και για την υπόθεση της 22χρονης, ο 33χρονος την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τους όρους της εμφάνισης του 33χρονου μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της μη προσέγγισης της 22χρονης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και της μη επικοινωνίας μαζί της.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους ίδιους όρους.

Η ανάρτηση της Έλενας Στάθη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αυτό το κορίτσι είναι κόρη αδελφικού και οικογενειακού μου φίλου.

Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ενός «βαρύμαγκα» από τη Ρόδο, όπως ΚΑΙ ΕΓΩ το 2013 από τον ίδιο άνθρωπο.
Και για να προλάβω τους τριτοκοσμικούς που θα πουν «κάτι θα του έκανες» ή «τα ήθελες και σύ», θα πω ότι ο λόγος ήταν εντελώς ασήμαντος!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.

Έψαχνε απλά καβγά.

Ο άνθρωπος αυτός ενώ είχε δείξει ένα σοβαρό προφίλ, μέσα σε ένα βράδυ άλλαξε χαρακτήρα και άρχισε να με χτυπάει στο ταμπλό του αυτοκινήτου με όλη του τη δύναμη, και στη συνέχεια να μου βαράει μπουνιές στο μάτι και το κεφάλι τόσο δυνατά, που παραλίγο να χάσω το δεξί μου μάτι.

Η ιστορία είναι μεγάλη και πήγε στα δικαστήρια.

Το αποτέλεσμα; 3 χρόνια με αναστολή και στη συνέχεια τίποτα! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Το αποτέλεσμα;

Η παρακάτω φωτογραφία! (σ.σ. φωτογραφία της 22χρονης που κυκλοφόρησε στα social media)

Δεν είναι το μοναδικό του θύμα και το γνωρίζω.

Έφτασε σε σημείο να τη σέρνει αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο, ξυλοδαρμός για τρίτη της φορά.

Χαίρομαι παρά πολύ για τη Ρόδο, το νησί μου που ξεσηκώθηκε σύσσωμο, και επιτέλους κάτι πρέπει να αλλάξει με αυτό τον νόμο προτού βρεθούν κοπέλες σκοτωμένες ή παράλυτες για να φυλακιστεί κάποιος.

Γιατί μίλησα τώρα;

Γιατί φοβόμουν! Ναι, παρ’ όλο που υπήρχαν περιοριστικά μέτρα φοβόμουν για την οικογένειά μου. Δεν ντρέπομαι να το πω.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ.

Και δεν φοβάμαι γιατί έχουμε την υποστήριξη ενός ολοκλήρου νησιού και όχι μόνο.

Θα το πάμε μέχρι τέλους».

Το επεισόδιο, η δίκη και η καταδίκη

Πράγματι, το περιστατικό με τη Ροδίτισσα τραγουδίστρια είχε συμβεί πριν από δέκα χρόνια. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, όλα έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 κατά την επιστροφή του ζευγαριού από επίσκεψη, όπου για άγνωστους λόγους, λογομάχησε με αποτέλεσμα το ξυλοδαρμό της κοπέλας από τον 33χρονο. Μάλιστα, τις φωνές της τραγουδίστριας είχε ακούσει ένας Λιμενικός που διερχόταν από το σημείο και σταμάτησε προκειμένου να βοηθήσει και τότε δέχτηκε την επίθεση του 33χρονου, ο οποίος τον χτύπησε με ρόπαλο στο κεφάλι και στο δεξί του χέρι.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία και επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών στον κατηγορούμενο (ένα έτος για κάθε παθόντα), έξι μήνες φυλάκισης για την οπλοχρησία, ενώ έπαυσε η ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας, δηλαδή κατά συγχώνευση 2 έτη και 9 μήνες φυλάκιση.

πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ