Επίσκεψη Χαρδαλιά σε Κω και νησιά του Αιγαίου & Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ

5
6658

Σε Τήλο, Κω, Ψέριμο, Καλόλιμνο, Κάλυμνο, Λέρο  και Φαρμακονήσι βρέθηκε χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σε Συγκροτήματα, Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων, στα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μετέβη στις έδρες:

– Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στην Τήλο.

– Του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕ) στη Λέρο.

– Των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΑΓ. ΦΩΚΑ» στην Κω, «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ» και «ΦΑΡΟΣ» στην Καλόλιμνο, «ΧΑΛΗ» στην Κάλυμνο, «ΨΕΡΙΜΟΥ» και «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ» στα ομώνυμα νησιά.

Ο N. Χαρδαλιάς σε Τήλο, Κω, Ψέριμο, Κάλυμνο, Λέρο και Φαρμακονήσι – Συνεχίζονται οι επισκέψεις του στο Αιγαίο

Κατά την παραμονή του στην Κω, συναντήθηκε και αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα επιφυλακής (readiness) των ελικοπτέρων UH-1H HUEY, στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες δράσεις των Μονάδων και των Φυλακίων, ενώ απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν σε καθημερινή βάση, με τον καλύτερο δυνατό και εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο, με μαχητικό πνεύμα και με απτά αποτελέσματα αποτροπής, διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, εκπέμποντας παράλληλα ισχυρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης, αντήλλαξε μαζί τους ευχές με την ευκαιρία των επερχόμενων Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ.κ. Στέφανο, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Θεμέλαρο, τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή, τους Δημάρχους Τήλου κ. Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, Καλυμνίων κ. Δημήτριο Διακομιχάλη και Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλλια, τους Λιμενάρχες Καλύμνου και Λέρου και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, ο Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Μιχαήλ Ρουσσινός, οι Διοικητές του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Συρόπουλος ΠΝ και του 588 ΤΕ Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Χαριτούδης και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.

.

 

Επίσκεψη Χαρδαλιά σε νησιά του Αιγαίου

Μονάδες και φυλάκια των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ευθύνης της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, σε Ρόδο Σύμη, Κάρπαθο και το νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελόριζου, επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας του σε 22 νησιά του Αιγαίου για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε :

– Το στρατηγείο της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και τα πληρώματα επιφυλακής ελικοπτέρων SUPER PUMA και CHINOOK στο αεροδρόμιο Μαριτσών , στη Ρόδο,

– Τη διοίκηση ‘Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στο Καστελόριζο,

– Το επιτηρητικό φυλάκιο (ΕΦ) στη Ρω όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» ( Δέσποινας Αχλαδιώτη), σε ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην πατρίδα,

-Το ΕΦ «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ στην ομώνυμη μικρονήσο,

-Την πυραυλάκατο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου,

– Το αεροπορικό απόσπασμα (Α/ΑΠ) στην Κάρπαθο, όπου παρέστησαν οι διοικήσεις με αντιπροσωπείες στελεχών και στρατεύσιμων της ΔΑΝ Καρπάθου, του ναυτικού παρατηρητήριου Καρπάθου 51Ν και του 9ου σταθμού αναφοράς,

– Το ΕΦ «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» στη Σύμη.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για «το υψηλό φρόνημα και το εξαιρετικό ηθικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην πρώτη γραμμή, στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας, στις εσχατιές του Αιγαίου» και αντάλλαξε μαζί τους ευχές επ’ ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με την έπαρχο Καρπάθου Καλλιόπη Νικολαΐδου, τους δημάρχους Σύμης Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο και τον αντιδήμαρχο Καρπάθου Εμμανουήλ Παραγιό.

Τον Υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν -κατά περίπτωση- οι διοικητές της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, των ΔΑΝ Καρπάθου συνταγματάρχης Αντώνιος Κασελάκης και Καστελόριζου συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο κυβερνήτης της πυραυλακάτου ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ πλωτάρχης Ιωάννης Μαυρουδής και οι αρχιφύλακες των ΕΦ.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ

 
Alt

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό επίπεδο ηθικού του προσωπικού και αντάλλαξε μαζί του ευχές εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψιλό καλά τον βλέπω τον διορισμένο υπουργό. Δεν έπιασαν οι αφορισμοί του Αμβρόσιου Καλαβρύτων 😂

  2. Τα κάνε όλα τέλεια στο πολιτικής προστασίας σχετικά με τον κοβιντ που είπε να έρθει να στρώσει και τα αφοπλιστικά εξοπλιστικα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ