Συνελήφθη 53χρονος στην Κω εμπλεκόμενος σε υπόθεση ναρκωτικών

1
12960

Για το μισό… Ποινικό Κώδικα αναζητούνταν 53χρονος που συνελήφθη στην Κω, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, ηρωίνης.

Ειδικότερα, ο ανακριτής Πρωτοδικών Κω έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον 53χρονο για το αδίκημα της συνέργειας σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), επικίνδυνη οδήγηση εκ της οποίας προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, απείθεια και οπλοφορία, βάσει του οποίου και συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Στην υπόθεση που κατηγορείται ο 53χρονος εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, μία 35χρονη και ένας 45χρονος και είχε διαλευκανθεί στην Κω τον Σεπτέμβριο του 2022.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω είχαν εντοπίσει τους δύο άνδρες (τον 53χρονο και τον 45χρονο), να προβαίνουν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι μόλις τους αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή!

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν τον 53χρονο με τον 45χρονο μέσα σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο να προβαίνουν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Μόλις οι δύο άνδρες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο κατά τις αστυνομικές αναζητήσεις ο 53χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο, ενώ ακολούθησε έρευνα τόσο στο σπίτι του όσο και στο σπίτι του 45χρονου οποίος διαμένει με την 35χρονη όπου βρέθηκαν συνολικά:

• Ηρωίνη συνολικού βάρους -26,9- γραμμ.

• Κάνναβη βάρους -4,9- γραμμ.

• Δέκα συσκευασίες καπνού

• Έξι ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή

• Ζυγαριά ακριβείας

• Δύο ψαλίδια

• Σουγιάς με λάμα -8- εκατοστά

• Αυτοσχέδιο μεταλλικό ρόπαλο

• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Τα ανευρεθέντα προϊόντα καπνού, δεν έφεραν ειδική ταινία φορολόγησης και  κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, στην οποία όμως περιλαμβάνονταν και ο 45χρονος, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχής, παραβίασης του εθνικού τελωνειακού κώδικα, βίας κατά υπαλλήλων (αστυνομικών), απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το γραμμάριο της ηρωίνης είναι από 15-20 ευρώ. Άρα τα ναρκωτικά που βρήκαν δεν ξεπερνούν σε αξία το χιλιάρικο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ