Προσοχή! Νέα περιστατικά με απόπειρες εξαπάτησης συμπολιτών μας

1
3525
θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους σε όλα τα καταστήματα κ να ενημερώσουν κ τους εργαζόμενους τούς. Χθες το μεσημέρι έλαβα μια κλήση στο σταθερό του καταστήματος μου απο τον αριθμό +41799389708. Μια ευγενική κυρία μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια δωροκαρτα απο το καταστήμα μας για το ανιψι της για τα γενέθλια του. Μου είπε πόσο δυστυχισμενο είναι το παιδί κ πόσο ανάγκη έχει απο ρούχα, εξιστορωνας μια πολύ συγκινητική ιστορία. Τέλος μου είπε ότι επειδή θέλει να κάνει έκπληξη στο παιδί, να μου μεταφέρει εκείνη την στιγμή 200€ στην κάρτα μου, για να εκδοθεί η δωροκαρτα. Ήταν πολύ πειστική, ήρεμη και είχε πολύ πειθώ στο ύφος της. Της είπα ότι δεν έχω κάρτα για να την εξυπηρετήσω κ πως ίσως είναι καλύτερα να στείλει τα χρήματα σε κάποιον συγγενή και να έρθει να εκδώσει την δωροκαρτα του παιδιού. Προσπαθουσε και επέμενε να της δώσω τον αριθμό της κάρτας!!!! Φυσικά δεν έδωσα τίποτα κ όσο επεμενα ότι δεν έχω κάρτα, να προσπαθεί να με πείσει πολύ ήρεμα και πιεστικά. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή δεν είχα δουλειά και ίσως ήμουν πιο συγκεντρωμενη. Ήταν απάτη!!!! Ήθελε να κάνει την μεταφορά εκείνη την στιγμή. το θέμα είναι ότι εάν γινόταν αυτό το τηλέφωνο εν ώρα αιχμής, θα μπορούσε ο καθένας μας να την πατήσει ΆΝΕΤΑ!!! Προσέξτε λοιπόν σε τυχόν παρόμοιας κλήσης. Ενημερώστε το προσωπικό σας , προς αποφυγή. Οι μέρες που είναι, ο καθένας μας μπορεί να την πατήσει κ είναι κρίμα κ αλητεία συνάμα. Θέλει ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!!
Θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω όλους.

Σταματία Σταματιάδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωρίζετε ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί ποσό σε κάρτα. Δεν έχει λογική κάτι τέτοιο. Μόνο σε ΙΒΑΝ γίνονται μεταφορές χρημάτων. Αλλά και να της δίνατε τον αριθμό της κάρτας εννοείται ότι ΔΕΝ θα χρειαζόταν και την ημερομηνία λήξης ούτε το τριψήφιο νουμεράκι που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Αν της τα είχατε δώσει και αυτά τότε ναι, θα σας είχε κλέψει χρήματα αλλά θα ήταν δικό σας το λάθος. Οι απατεώνες κάνουν τη δουλειά τους και εμείς πρέπει να ξέρουμε τη δικιά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.