Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω «Δεν θα γίνει hot spot στη Ρόδο… Μεταφέρονται σε Κω & Λέρο…»

«Δεν θα γίνει hot spot στη Ρόδο… Μεταφέρονται σε Κω & Λέρο…»

23
2346

Δεν θα γίνει hot spot στη Ρόδο, δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας

Συνολικά 50 άτομα, οικογένειες και ευάλωτες περιπτώσεις προσφύγων και μεταναστών μεταφέρθηκαν προχθές από τα παλιά σφαγεία σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου, με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, στη Λέρο λειτουργεί το κέντρο LEDU ένα άτυπο σχολείο για τα παιδιά των προσφύγων!

Αυτό έκανε γνωστό, μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή μας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Leclerc αρχικά επισκέφθηκε τη Ρόδο και στη συνέχεια την Κω και την Λέρο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων, με τους οποίους και συζήτησε το θέμα της υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, από συζητήσεις που είχε τόσο σε κεντρικό επίπεδο με τους αρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και σε τοπικό επίπεδο, αυτό που γνωρίζει είναι πως η Ρόδος δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως «hot spot area».

Σε ότι αφορά των αριθμό των αλλοδαπών που φθάνουν στα νησιά μας, ο κ. . Leclerc είπε πως «έχει μειωθεί αρκετά από πέρυσι το Μάρτιο. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές έχουμε αφίξεις σε Καστελλόριζο, Σύμη ή Τήλο και έρχονται στη συνέχεια στη Ρόδο, όμως πλέον οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες από αυτά τα νησιά μεταφέρονται όλο και συχνότερα στη Λέρο και στην Κω όπου υπάρχουν οργανωμένα κέντρα υποδοχής και υποστήριξης των ανθρώπων αυτών.

Μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε αυτά τα hot spot μεταφέρονται στη Ρόδο. Η πολιτική στην οποία υπήρξα μάρτυρας πρόσφατα πάντως για αυτούς που έφθασαν σε Καστελλόριζο ή σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου ήταν να μεταφερθούν στην Κω ή στη Λέρο και όχι στη Ρόδο».

Η τήρηση των συμφωνιών
Αναφερόμενος στα δύο κέντρα πρώτης υποδοχής σε Λέρο και Κω ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «σίγουρα η κατάσταση που υπάρχει από τον Μάρτιο του 2016 σε αυτά τα δύο νησιά είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που υπήρχε πριν, και αυτό εξαιτίας και της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αλλά και τη συμφωνία που έχει κάνει η γείτονα χώρα με την Ελλάδα.

Βάση των συμφωνιών αυτών, για τους Σύρους υπάρχει ένα καθεστώς προστασίας στην Τουρκία και για αυτό το λόγο  η διαδικασία για την εξέταση των Σύρων (διαδικασία του παραδεκτού της αίτησης ασύλου των Σύρων στην Ελλάδα) προχωράει κανονικά, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την εξέταση άλλων εθνικοτήτων όπως είναι οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί. Για αυτούς δεν υπάρχει το καθεστώς «προσωρινής προστασίας» στην Τουρκία, αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν και υπάρχουν περιπτώσεις που παραμένουν για ένα χρόνο εδώ, όπως είπε ο κ. Leclerc,  διότι εκκρεμεί η εξέταση και αυτό γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε στην Τουρκία ποια είναι η προστασία για αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι διαφορετικό για τους Πακιστανούς, οι οποίοι και επιστρέφονται σύμφωνα με την συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Άρα ουσιαστικά εδώ από τη στιγμή που υπάρχει μία συμφωνία έχουμε θέματα στην εφαρμογή της. Άρα για τους Σύρους γίνεται με το παραδεκτό της αίτησης ενώ για Αφγανούς, Ιρακινούς αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν για αυτό και υπάρχουν και εντάσεις μεταξύ τους, ενώ κυρίως επιστρέφουν τους ανθρώπους από το Πακιστάν.

Ο Αντιπρόσωπος της Υ.Α. είπε επίσης ότι εξαιτίας όλων αυτών δημιουργούνται εντάσεις όπως αυτές που έγιναν το καλοκαίρι, ενώ  στην Κω η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική καθώς τα άτομα που φθάνουν στο νησί είναι κυρίως Πακιστανοί, οι οποίοι δεν λαμβάνουν βεβαίωση ότι είναι πρόσφυγες καθώς δεν διώκονται από πόλεμο στη χώρα τους και έτσι λαμβάνουν αρνητικές αποφάσεις. Μόλις δοθεί αυτή η αρνητική απόφαση, φυσικά μπορούν να επιστρέψουν στο Πακιστάν όμως είναι δύσκολο για την Ελλάδα όπως και για κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, και έτσι επιστρέφονται στην Τουρκία».

Η εκπαίδευση των παιδιών
Στη Λέρο υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών, αρκετά εκ των οποίων είναι ασυνόδευτα, κυρίως αγόρια ηλικίας 15-18 ετών.
«Δεν έχει σημασία αν έχουν βιώσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις οι οποίες τους μεγάλωσαν πρόωρα. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως ενήλικες όμως δεν είναι! Είναι παιδιά τα οποία έχουν ζήσει άσχημες στιγμές που ελπίζουμε τα δικά μας παιδιά να μην βιώσουν ποτέ, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Leclerc.

«Αρκετά από αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα, έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και οι υπηρεσίες είναι δύσκολο να τα διαχειριστούν, εφόσον μάλιστα είναι μεγάλος ο αριθμός τους, για αυτό και ορισμένα από αυτά μένουν για μικρό χρονικό διάστημα στο νησί, έως ότου μεταφερθούν στην ενδοχώρα.
Για το χρονικό διάστημα που θα μείνουν στο νησί, είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά που έχει διακοπεί η μόρφωσή τους εξαιτίας του πολέμου ή άλλων αιτιών, να καταφέρουν να έχουν μία πρώτη βασική εκπαίδευση ή εκπαίδευση στα σχολεία στα μέρη όπου μένουν.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι στη Λέρο λειτουργεί ένα κέντρο «LEDU» όπου τα παιδιά έχουν μία άτυπη εκπαίδευση καθώς θα περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία προώθησής τους.
Το κέντρο βρίσκεται κοντά στα Λέπιδα και εκεί τα παιδιά έχουν μία άτυπη εκπαίδευση διότι δεν είναι κανονικό σχολείο.

Ελπίζουμε σταδιακά να καταφέρουμε αυτά τα παιδιά να φοιτήσουν και σε κανονικό σχολείο. Το Κέντρο αυτό προετοιμάζει τα παιδιά για να φοιτήσουν σε κανονικά σχολεία είτε στην Ελλάδα, εφόσον παραμείνουν εδώ, είτε σε σχολεία της Ευρώπης αν άλλες χώρες είναι ο προορισμός τους ή ακόμη και αν πρόκειται να επιστρέψουν στις χώρες τους» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Υ.Α. του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Το LEDU είναι ένα κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNHCR και του «Save the Children», που χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Η αποστολή του είναι να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων σε ηλικία εκπαίδευσης (6-18), που κατοικούν στη Λέρο. Το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του στις 21 Νοεμβρίου 2016 και μετά από μια αρχική εβδομάδα δοκιμαστικών μαθημάτων, έκτοτε λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα.

Επί του παρόντος, 143 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι, από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία αλλά και Ιρανικής καταγωγής. Τα μαθήματα που γίνονται στο κέντρο είναι Αγγλικά, Ελληνικά, Μαθηματικά και Τεχνών και θα ακολουθήσουν και άλλα, ενώ δίδεται βαρύτητα τα μαθήματα που γίνονται στα αραβικά, Dari και Kurmanji από εκπαιδευτικούς της κοινότητας οι οποίοι είναι εθελοντές πρόσφυγες και μετανάστες, με υπόβαθρο στον τομέα της εκπαίδευσης

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!! - Το ΓΕΣ γελοιοποιεί τους λασπολόγους !!!

  Αμέσως μετά τις… αποκαλύψεις μία ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήρθε να γελοιοποιήσει τους λασπολόγους. Σας την παραθέτουμε αυτούσια:
  Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο «Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής», ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  – Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηρας εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

  – Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.

  • Ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κατάφερε μας φορτώσει και το δεύτερο, τα ζώα του ΕΒΕΔ θα ξυπνήσουν; θα τους κουβαλάνε από την Ρόδο;;;

   Η Ρόδος έχει ασυλία, όποιος ΛΑΘΡΟ έρχεται από την Κάλυμνο μέχρι το Καστελόριζο θα καταλήγει στο στρατόπεδο του ΑΜΑΝΙΟΥ. Τι έχει να πει η πρόεδρος των ξενοδόχων υποψήφια του ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ και οι ΒΛΑΚΕΣ του ΕΒΕΔ;;;;;

   • Λογικό να μην γίνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΡΌΔΟ αφού ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΟ.

    Οι Ροδίτες έχουν πολιτικούς που ενδιαφέροντε για το νησί τους. Βουλευτές, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης ΕΒΕΔ στηρίζουν τον τουρισμό στο νησί τους.

  • ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΡΟΔΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΤΕ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΑΣΗ.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.ΕΧΕΙΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΩΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ. ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΠΛΕΞΑΜΕ.ΠΟΥ ΝΑ ΧΟΥΝ ΑΝΕΓΚΑΣΗ….. ΠΟΥ ΣΕ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

  • Μπράβο στον ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ, στηρίζει την ΡΟΔΟ, εμάς μας ΠΟΥΛΗΣΑΝ τα ψώνια του ΕΠΑΡΧΊΟΥ και του ΕΒΕΔ...

   Κάποιοι με κάθε τρόπο σκέπτονται το συμφέρον ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥΣ και κάποιες ΓΛΑΣΤΡΕΣ τις ενδιαφέρει να το παίζουν ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, άχρηστοι μόνο για τις παρελάσεις. Τώρα στραβώθηκα τα παιχνίδια του ΔΌΛΙΟΥ ΡΟΔΙΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΌΔΟ ΚΑΝΕΝΑ…

  • Για να δούμε, ο ΣΑΡΆΝΤΗΣ αύριο στην Ρόδο στην συνεδρίαση του ΕΒΕΔ θα βάλει θέμα τα 2 στην Κω και κανένα εκεί;;;

   Μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Κυρίτση ξέρουν τα ζώα, έκαναν Περιφερειάρχη τον εχθρό της Κω και κατάντησαν γραφικοί.

 2. Το «Έθνος» του Μπόμπολα «αποκάλυψε» την... τεθωρακισμένη μεραρχία της Χρυσής Αυγής!! - Το ΓΕΣ γελοιοποιεί τους λασπολόγους !!!

  Πάντως, αντιλαμβανόμαστε την απελπισία του αμαρτωλού κατεστημένου της κλεπτοκρατίας εμπρός στην τεράστια άνοδο της εκλογικής επιρροής του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Φαίνεται, μάλιστα, ότι στα ποιοτικά στοιχεία των πραγματικών δημοσκοπήσεων (γιατί τις μαϊμούδες δεν τις πιστεύουν ούτε οι ίδιοι)βλέπουν μεγάλη άνοδο και στους στρατιωτικούς. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με την πολιτική εξουσία, προσπαθούν να στήσουν ένα πογκρόμ στα στρατόπεδα της χώρας, όπως τότε που ο Δένδιας έγδυνε αστυνομικούς για να δει αν έχουν… τατουάζ.
  Αν νομίζουν ότι με τέτοια «στοιχεία» θα σταματήσουν την άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και την αποκάλυψη (με πραγματικά στοιχεία) των εγκλημάτων τους κατά του Ελληνισμού

 3. δημαρχε εξαπατησες ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.εσυ επετρεψες την δημιουργια του χοτ σποτ με την απουσια σου οταν

  ο λαος ετρωγε βουρδουλιες απο τα ματ.αντι να μπεις μπροστα μαζι με το δημοτικο συμβουλειο μαζι με τον λαο της κω να αποτρεψουμε την κατασκευη του χοτ σποτ- καταστροφη του νησιου.σιωπηρα συνεναισες στην κατασκευη του χοτ σποτ.επαιξες τον παπα ταχα προτεινες 10 σημεια κατασκευης χοτ σποτ.σε ενδιαφερει μονο η παρτη σου και η πολιτικη επιβιωση.το νησι το κατεστρεψες με τα αλλοπροσαλα που κανεις.εσυ μαζι με τον καματερο καταστρεψατε το νησι.

  • Δεν φτανει,οτι μας διαλυσανε το 2014,αλα συνεχιζουν να μας καταστρεφουν μεχρι σημερα.Ο κοσμος του νησιου πρεπει να ξεσηκωθει εις βαρος αυτης της αχρηστης δημοτικης αρχης.Κριμα,βουλιαξατε ενα νησι παγκοσμιου φημης,και αυτο χρεωνετε σε τουτη την δημοτικη αρχη.Μας παραμυθιαζετε μονο με ψευτικα λογια.Σας καταλαβαμε ολοι οι κωοι με τι ανθρωπους εχουμε να κανουμε.\////////

 4. αποτελεσματα της χιτλερικης-ναζιστικης βαρβαροτητας των μνημονιων που επεβαλλαν οι ΝΑΖΙ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ της ευρωπης

  και οι ντοπιοι ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ των συριζα νδ πασοκ κλπ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 25,000 νεκροί, 600.000 υποσιτιζόμενα παιδιά, 600.000 πτυχιούχοι μετανάστες, 5,0 εκατ. νεόπτωχοι και ανασφάλιστοι, 2,0 εκατ. κατεστραμμένες θέσεις εργασίας, 1,5 τρις. € μείωση της αξίας του εθνικού πλούτου, 200.000 αιτήσεις διαζυγίου, Χ- αριθμός κατασχετηρίων, μειώσεις των εισοδημάτων, της κατανάλωσης και των καταθέσεων, αύξηση της θνησιμότητας, μείωση στο προσδόκιμο ζωής, διάλυση των θεσμών, αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας, θέσπιση της εργασιακής ζούγκλας και των κεφαλικών φόρων .ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

 5. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ!!!!!!!!

  Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECYRITY ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ .ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΜΕΛΙ.!.ΜΟΝΟ ΜΕΛΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΑΙ 650.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΛΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!!!! 3.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟ ΔΛΤ !!!! …ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!! ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ. 300.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ!! ΑΛΛΕΣ 300.000 ΧΙΛΑΔΕΣ!!!ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΙΑΤΣΑ ΡΟΤΟΝΤΑ!!!ΑΛΛΕΣ 500.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΙΟ ΤΗΣ Β.ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!!ριξε τσιμεντο γεωργιε ΡΟΥΦΑ ΜΕΛΙ!!!.ΠΩΠΩ!! ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ!!!3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΥΠΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΘΗΝΑ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  • KYNHGHSTE TON KYRITSH.TO NHSI PAEI KATA DIAOLOY.KATATHESTE PROTASH MOMFHS,KAI OI KOOI EINAI DIPLA SAS.EDO MAS ERXONTE KAI ALOI LATHRAIOI APO THN RODO.

 6. Το 80% των Ελλήνων δεν θέλει τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες!

  Αντίθετα λοιπόν με την προπαγάνδα των «αλληλέγγυων» και των λοιπών προπαγανδιστικών οργάνων του Σόρος η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν επιθυμεί την παρουσία των ισλαμιστώς λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας.Ο ερευνητής Α. Τραμουντάνης παρουσιάζοντας σχετική έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών δηλώνει πως: «το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί τόσο ως προς τς οικονομικές συνέπειες της μετανάστευσης όσο και με τις συνέπειες σε ζητήματα εθνικής ταυτότητας και πολιτισμικής ομοιογένειας. Οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι η χώρα ΔΕΝ γίνεται καλύτερη λόγω της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών».Στην συνέχεια ο κ. Τραμουντάνης προσθέτει: «Κυριαρχεί το στερεότυπο ότι οι μετανάστες δεν συμβάλλουν θετικά στην οικονομία της χώρας και ότι παίρνουν δουλειές από τους γηγενείς».

 7. οι συντροφοι ροδιτες ανεκαθεν ιταν εξιπνοτεροι απο τους κωους συντροφους. οχι μονο μας φορτουνουν ολους και τα παντα, αλλα μας κατιγορουν και για ρατσισμο

 8. ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΔΕΞΙΑ (ΦΤΩΧΙΑ ΠΕΙΝΑ ΞΕΝΗΤΙΑ ) ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΗΡΘΕ !!!!! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΙΑ .

 9. Περναγα απο πολα μερη του νησιου,και οντως το νησι βρωμαει απο τα σκουπιδια.Κριμα που εμπιστευτηκα τον κυριτση.Εχουν δικιο που λενε οτι το νησι ειναι μεσα στην βρωμα.Ερχετε και καλοκαιρι.Να σας χερομαστε εκει στον δημο,ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝ.ΒΡΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.

 10. Ποιά Ευρώπη ρε ΜΑΛΑΚΕΣ;
  – Αυτην που ο κ.Σόϊμπλε την θεωρεί τσιφλίκι του Ναζί πατέρα του;
  – Αυτήν που δεν επέδειξε καμμιά αλληλεγγύη στην χρεοκοπημένη Ελλάδα;
  – Αυτήν που με τις πράξεις και ενέργειές της …καταπάτησε το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ότι αφορά την Κύπρο και βγάζει την ουρά της έξω από τις διαπραγματεύσεις για λύση που προωθούν Αγγλοι, λινομπαμπακοι και βέβαια Μογγολοι και Μογγολογενείς του νησιού;
  – Αυτήν την Ευρώπη όχι των Λαών αλλά των Τραπεζών;
  – Αυτήν την Ευρώπη που πριν από κάθε Eurogroup μας βάζουν στην πρίζα των εκβιασμών και της καταθλιψης για την υπαρκτή και όχι απλά πλέον διαφαινόμενη εξαθλίωση των Ελλήνων;
  – Αυτήν την Ευρώπη που αδιαμαρτύρητα δέχεται εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που τους βαφτίζει «πρόσφυγες» για να χρυσώσει το χάπι;;;;
  – Αυτήν την Ευρώπη που κατέστησε την χώρα μας ευάλωτη στις ορέξεις ακόμα και των Αλβανών;
  – Αυτήν την Ευρώπη που γράφοντας τις ανησυχίες μας στα αρχίδια της αναγνωρίζει τους γυφτους των Βαλκανίων, τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες» (μέχρι και η κουραδίτσα η Μάλτα τους αναγνώρισε έτσι);

 11. Αυτήν την Ευρώπη που διαμόρφωσε τον Ελλαδικό χώρο στο Recycle Bin ή σε Κέντρο Λυμάτων της Ασίας και της Αφρικής;
  – Αυτήν την Ευρώπη που ξεχνάει σε ποιόν Λαό αναφέρεται όταν δείχνει με το δάκτυλο την Ελλάδα;
  – Αυτήν την Ευρώπη που οι χθεσινές χωρες του υπαρκτού σοσιαλισμού που σήμερα είναι κράτη-μέλη της μας δίνουν μαθήματα «καθωσπρεπισμού», όταν δεν είναι πολλά τα χρόνια που ο κάθε φορτηγατζής μας που πέρναγε από αυτές. «γλένταγε» με όλη την θηλυκή συντροφιά μιας οικογένειας για λίγες τσίχλες, ενα τζήν και ένα ζευγάρι ναϋλον κάλτσες…. και ο πατέρας του έβαζε στο τέλος απολυμαντικά υποκατάστατα του dettol στα παπαρια, για να λάβει λίγο καπνό από ευρωπαϊκά τσιγάρα ;;;;
  Οχι φίλοι μου…
  Δεν είναι η έμφυτη ροπή μου να στηρίζω αυτόν που βλέπω να του την «πέφτουν» όλοι…. (Μέχρι και «έγκριτες» Γερμανικές εφημερίδες προτρέπουν… κάποιον νέο «Λη Χαρβεϋ Οσβαλντ» να τον δολοφονήσει…..)

 12. Είναι η έντονη αίσθηση που έχω ότι ο Trump θα τιμήσει την ετυμολογία του ονόματος του (‘ἀρχὴ παιδεύσεως ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις’) με βάση μια ανάλυση του φίλου μου Panagiotis Liakos στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», που λέει ότι Donald Trump σημαίνει
  «Ηe really IS the man who CAN get the JOB DONE!» (Είναι αυτός που μπορεί να κάνει την δουλειά) – περισσ. πληροφ. για Αγγλομαθείς http://adiavroxoi.blogspot.gr/…/donald-trump-etymology-of-h…
  ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ….
  Και αφήνουμε τα «παπαγαλάκια» να τσιμπολογούν το κανναβούρι τους…
  ΗΠΑ, Βρετ.Κοινοπολιτεία, Ρωσική Ομοσπονδία και ενδεχόμενα Γαλλία, είναι ή μπορεί να είναι το αντίβαρο σε μια διεφθαρμένη Ευρώπη των Τραπεζικών clubs των σνομπ Σκανδιναβών και των αρχι-λαμογιών Γερμανών…
  ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…..
  (συγγνωμη για την φρασεολογία μου… Ο Αριστοφάνης με συγχωρεί)
  Κωνσταντίνος Α. Δημητριάδης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ