«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων»

1
2248
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πορφυρίου 21, Κως – Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: [email protected] // fb: @ergatiko.kentro.bsd

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταδικάζει την απαράδεκτη απόλυση της Προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ».

Η απόλυση της προέδρου έγινε με εξώδικο με αιτία την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της, επειδή μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά, όπως και το ίδιο εξήγησε και στους μαθητές της.

Δεν έμειναν όμως εκεί! Η εργοδοσία χαρακτήρισε «συνδικαλιστική δράση» την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού να μιλήσει στους μαθητές της για το Πολυτεχνείο, τον λόγο που το γιορτάζουμε κάθε χρόνο και γιατί είναι μέρα αργίας για τα σχολεία και τον κλάδο της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Καταγγέλλουμε το κλίμα εκφοβισμού προς τους εκπαιδευτικούς που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης και όχι μόνο. Το κλίμα εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τις 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες και τους μισθούς εξαθλίωσης, οι μεγάλοι του κλάδου θέλουν διακαώς να παγιωθεί.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Θέλουν εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι,  να μην αντιδρούν, να μην μιλούν, να μην διεκδικούν και κυρίως να μην κάνουν αυτό που το λειτούργημά τους απαιτεί και δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να παιδαγωγούν και να εκπαιδεύουν νέους ανθρώπους.

Η ελευθερία της έκφρασης είναι κατακτημένο δικαίωμα μέσα από τους αγώνες του λαού μας. Δεν θα τους το χαρίσουμε!

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στέκεται αλληλέγγυο στην εκπαιδευτικό και απαιτούμε:

  • να ανακληθεί η απόλυση της Προέδρου. Να πάρουν θέση τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, καθώς η απόλυση αφορά την ελευθερία έκφρασης στο πλαίσιο του μαθήματος και είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
  • να απαγορευτεί στα φροντιστήρια η πρωτίστως αντιπαιδαγωγική πρακτική να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με λήξη νωρίτερα από το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων»

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.       

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθετείται ευρύτερα, που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες και τα φρονήματα του, διαφορετικά τον παύει εν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκαλώντας στους μαθητές αποδιοργάνωση, σύγχυση και καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος.

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση! Η εκδικητική απόλυση δεν θα περάσει!

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                                       Ο  γραμματέας

Πατσίκας  Κώστας                                                          Τοπρακτσίογλου   Πρόδρομος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί άραγε στήριζε το κεφάλαιο η υπάλληλος; Γιατί δούλευε σε φροντιστήρια; Γιατί μιλούσε στα παιδιά για θέμα άσχετο ως προς την εκπαίδευση τους (σύμφωνα με το άρθρο); Τώρα που απολύθηκε, δικαιούται σύνταξη Εθνικής Αντιστάσης;Ρε οι ίδιοι είστε χρόνια, δεν αλλάζετε.Παρεπιπτοντως δεν μας είπατε: ποια παράταξη κέρδισε τίς εκλογές σας (στο τοπικό βγήκατε να πανηγυρίσετε); Επειδή δεν πρόκειται να μας πείτε και επειδή πέρασαν εβδομάδες, προς ενημέρωση κέρδισε η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,η ΔΑΚΕ…..Ουστ κ@πρ@σκ@λ@……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ