Συνάντηση ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΚΩ με ΕΒΕΔ παράρτημα Κω

2
303

Συνάντηση με τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου  ΕΒΕΔ (παράρτημα Κω), είχε το ΔΣ της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΩ τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα.

Παρακολουθήσαμε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για τα νομικά θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις. Συζητήσαμε για την ανησυχία τους, να διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ με μόνιμο χαρακτήρα ως ένα μέτρο αναγκαίο για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας και για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και εν γένει της εθνικής οικονομίας.

Αναφέρθηκαν στη θετική επίδραση που  έχει η ακτοπλοΐα στην οικονομική  ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, η οποία συμβάλει ως μέσο υποστήριξης της τουριστικής κίνησης κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και με την τροφοδοσία των νησιωτικών περιοχών με αγαθά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κω, λόγω γεωγραφικής θέσης και σημαντικού τουριστικού προορισμού, με τη Θεσσαλονίκη και με μεγαλύτερα νησιά.

Ένα από τα θέματα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τον τουρισμό της περιοχής γύρω από την Κω είναι αυτό του θερινού πρωτοκόλλου σκαφών. Ζητάνε παράταση του θερινού πρωτοκόλλου, εφόσον ο στόλος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Ανάδειξη και διαχείριση χώρων και μνημείων του νησιού, γιατί η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κω, θα συμβάλει και στην τόνωση της επισκεψιμότητας.

Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, ως «οχήματος» για μια πράσινη ανάπτυξη που προωθεί τις ήπιες μορφές Τουρισμού.

Αύξηση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των χωριών με την πόλη, έως αργά το βράδυ, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες  να  επισκεφθούν τα χωριά οποιαδήποτε ώρα, αλλά παράλληλα θα διευκολύνει περισσότερο και τη μετακίνηση των  ίδιων των κατοίκων των χωριών .

Ακούμε με προσοχή  τους  επιχειρηματίες και τους φορείς και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε.

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Μαρία Ψύρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ