“Έφυγε” το άγαλμα της γοργόνας από την είσοδο του λιμανιού Καλύμνου

0
3020

Το εμβληματικό χάλκινο άγαλμα της γοργόνας της Καλύμνου ,έργο της Καλυμνιάς γλύπτριας Ειρήνης Κοκκίνου, που  βρισκόταν τοποθετημένο πάνω στα βράχια, στον υπήνεμο μόλο, στην είσοδο του  λιμανιού της Καλύμνου, να “χαιρετά με το χέρι της σηκωμένο”  τους ταξιδιώτες που πηγαινοερχόντουσαν, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και μετά από επικοινωνία με το γνωστό Καλύμνιο γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη, ενημερωθήκαμε ότι αποφασίστηκε η τοποθέτηση του, σε άλλο σημείο του νησιού. Λόγω των μικρών διαστάσεων του, το εμβληματικό αυτό άγαλμα χανόταν μέσα στα βράχια και δεν ήταν αρκετά ευδιάκριτο.

Με τη σύμφωνη  γνώμη της οικογένειας Κοκκίνου και του γιού της δημιουργού Ειρήνης Κοκκίνου ,που το καλοκαίρι είχε επισκεφτεί στην Κάλυμνο, δόθηκε το «πράσινο φως» για την μετακίνηση του εμβληματικού αγάλματος σε άλλη περίοπτη θέση στο λιμάνι του νησιού .

Μάλιστα, θα δημιουργηθεί αντίγραφο του εν λόγω αγάλματος, προκειμένου να τοποθετηθεί στο γραφικό λιμανάκι του Εμπορειού, λόγω καταγωγής της δημιουργού.

Εδώ και κάποιες ημέρες, το άγαλμα αποσύρθηκε και στάλθηκε σε χυτήριο στην Αθήνα προκειμένου να συντηρηθεί αλλά και να γίνει το αντίγραφο του.

Φωτογραφίες από την μεταφορά του.

Όπως μας είπε ο Σακελλάρης Κουτούζης, ήδη το άγαλμα συντηρήθηκε, ενώ ολοκληρώθηκε το αντίγραφο του, που θα τοποθετηθεί στο λιμανάκι του Εμπορειού. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα 2 αγάλματα θα έχουν έλθει στην Κάλυμνο

Η θέση που θα τοποθετηθεί το άγαλμα της γοργόνας στο λιμάνι της Καλύμνου, δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η σκέψη είναι να τοποθετηθεί στη νέα παραλιακή μετά το Δημαρχείο.

Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες του αγαπητού Νικόλα Σμαλιού από το άγαλμα της γοργόνας στην είσοδο του λιμανιού που ήταν τοποθετημένο.

πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ