Χάλκη: Το ετήσιο μνημόσυνο του Διογένη Φανουράκη σε μια λαμπρή τελετή

0
2281


Πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2022 στην Χάλκη, το ετήσιο μνημόσυνο του Διογένη Φανουράκη σε μια λαμπρή τελετή η οποία συνδυάστηκε με την επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια κοινωφελούς προσφοράς του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη,  Κ. Σφυρίου και ο αντιπρόεδρος, Β. Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (παράρτημα Ρόδου), Μ. Παπαδάκης και μέλη της Ένωσης Αποστράτων, ο Δήμαρχος Χάλκης Ε. Φραγκάκης και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου, Φ. Χατζηδιάκος, ο Διοικητής και ο υποδιοικητής του στρατιωτικού Φυλακίου Χάλκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού σταθμού Χάλκης, γονείς μαθητών του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου και πλήθος κατοίκων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έγινε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων, ενώ στις ομιλίες που ακολούθησαν, τονίστηκαν οι προσωπικότητες και ο πατριωτισμός των ηρώων της Χάλκης Διογένη Φανουράκη και Αλεξάνδρου Διάκου, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε η κοινωφελής προσφορά του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη στην Χάλκη και στην Κω, κατά τα δέκα χρόνια της λειτουργίας του, με τη χορήγηση υποτροφιών σπουδών και την περίθαλψη ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, το Ιδρυμα Λοχ. Φανουράκη απασχολεί μόνιμα τρεις νοσηλεύτριες στην Κω και την Χάλκη. Στην διάρκεια της πρώτης δεκαετίας λειτουργίας του έχει δαπανήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για την φροντίδα ατόμων της τρίτης ηλικίας στα δυο αυτά νησιά, ενώ έχει δαπανήσει πάνω από 1.000.000 ευρώ για 85 και πλέον μεταπτυχιακές υποτροφίες σε νέους και νέες, υλοποιώντας έτσι το όραμα του Ιδρυτή του Ιδρύματος, Σωκράτη Φανουράκη.

Από το Ίδρυμα Λοχ.Φανουράκη προσφέρθηκαν τρία τάμπλετ στους μαθητές που πέτυχαν την καλύτερη επίδοση στη Γ’ γυμνασίου και Γ’ λυκείου του περασμένου σχολικού έτους. Επίσης βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινωφελούς Προσφοράς »Σωκράτης Φανουράκης» η Μαρία Αναστάση, για την πολυετή προσφορά νοσηλευτικών υπηρεσιών στους κατοίκους του νησιού.

Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη ευχαριστεί το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» για την φιλοξενία, καθώς και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (παράρτημα Ρόδου) και τον Δήμο Χάλκης για τη συνεργασία τους.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ