Δεν «προχωρά» ο Προσωπικός Γιατρός και στην Κω – Επίσημη παράταση έως 1η Δεκεμβρίου για τις ποινές

7
10912

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Επίσημη παράταση δόθηκε στην εφαρμογή των αντικινήτρων για τη μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, αντί για την 1η Οκτωβρίου -όπως αρχικά προβλεπόταν- οι ποινές για όσους πολίτες δεν γράφονται στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Δεκεμβρίου. Την απόφαση αυτή είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, λόγω της δυσκολίας των πολιτών να βρουν γιατρό για να γραφτούν. Σε κάθε περίπτωση, για όσους έχουν κάνει ήδη την εγγραφή τους ξεκινούν -αν δεν αλλάξει κάτι στις οδηγίες- το Σάββατο 1η Οκτωβρίου τα ηλεκτρονικά ραντεβού στον Προσωπικό Γιατρό.

Πάντως παραμένει άγνωστο εάν ο νέος θεσμός θα μπορέσει να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου, καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν εγγραφεί εσκεμμένα σε γιατρούς μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ώστε να γλιτώσουν τις ποινές που προβλέπονται.

Η παράταση για την είσοδο των πολιτών στο σύστημα δόθηκε μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, οπότε το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προσθέσει νέες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών. Επομένως στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των Προσωπικών Γιατρών οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσουν την επάρκειά τους στο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.

Για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν αλλά και την προχειρότητα του όλου εγχειρήματος με την μη εμπιστοσύνη των πολιτών μας μίλησε η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα Κατερίνα Γαβαλά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μετά θα έρθεις μαζί με το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναφτιάξετε.Δεν βλέπει ότι δεν καρπώνονται ούτε μισή μονάδα με όλα αυτά; Αλλαγή αρχηγού, υποκλοπές,ισαποστακισμος και δεν συγκινείται κανείς.Μεχρι όμως τίς εκλογές καλά θα ήταν να δουλεύαμε και λίγο.Ο λαός θα κρίνει για κυβέρνηση αλλά και πρόσωπα/καταστάσεις.Το έχουμε ξεφτιλισει,υπερπροβολη, και ουσία μηδέν.Οπου γάμος και χαρά,η Βασίλω πρώτη ….. Ουστ κ@πρ@σκ@λ@……

  2. Δεν προχωρά γιατι δεν θέλουν να χάσουν οι ιδιώτες τα 70 ευρω για καθε επίσκεψη για αυτο μπήκε ένας γιατρός για την πόλη της Κω, ολα αυτα στο νησί της ιατρικής ξευτίλα!!!

  3. Να βγειτε εσεις να τα φτιάξετε όλα να δούμεν άσπρη μέρα . .ΑΑΑ Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ γέλασαμε και λίγο άντε καλημέρα ! . .Ράδιο αρβύλες όλοι για προβολές και επιδείξεις !! Κοντός ψαλμός αλιλουγια . . .

  4. Θέλεις να γίνεις και πολιτικός.Έτσι;Σαμποτεροντας και ταλεπορωντας τον κόσμο;Είστε μια κλίκα εδώ στο νησί όλοι γιαυτο δεν υπάρχεις Κωος γιατρός στο νοσοκομείο.

  5. Αν δεν μπει αλλος στο συστημα μεχρι 1δεκ,τι θα γινει?θα γραφτουμε σε προσ. Γιατρο αλλου νησιου,η κατι αλλο?ρεζιλι θα γινουμε.μπορει μετα παραταση μεχρι.τις εκλογες.τι να πει κανεις?αυτσ ειναι τα επι προσωπικου γιατρου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ