ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η παρουσίασης της Σεφ Αικατερίνης Γονιδάκη που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο «Young European Chef Award» στη Νορβηγία

0
3503

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επαρχείο Κω-Νισύρου Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας  Σεφ κυρίας Αικατερίνης Γονιδάκη, η οποία θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Διαγωνισμό «Young European Chef Award» στη Νορβηγία. Η παρουσίαση έγινε από κύριο Φιλήμονα Ζανετίδη, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και τον κύριο Νίκο Χρυστοφόρου, Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων.

Βασική προτεραιότητα να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα αλλά και να αναδειχθεί  το Νότιο Αιγαίο σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό. Θεωρούμε ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Περιφέρειά μας.

Καλή επιτυχία!

 

Γραφείο Τύπου

 

Στρατηγική της Περιφερειακής Αρχής η επένδυση στην Γαστρονομία

Το Νότιο Αιγαίο έχει ως στρατηγική επιλογή την ανάδειξη της γαστρονομίας στο όλο εγχείρημα της τουριστικής του προβολής, και θα διεκδικήσει και πάλι την διάκριση στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής «Young European Chef Award» που θα διεξαχθεί στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας 10 με 13 Νοεμβρίου. Μετά από τους κατά τόπους διαγωνισμούς οι κριτές της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων επέλεξαν τη νεαρά σεφ Αικατερίνη Γονιδάκη από την Πάτμο, που εργάζεται στην Κω, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια μας.

Η ανακοίνωση της Αικατερίνης Γονιδάκη πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Κω-Νισύρου και την παρουσία έκανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης μαζί με τον πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Νικόλαο Χριστοφόρου. Στην συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησαν στα ΜΜΕ της Κω, ο κ. Ζαννετίδης τόνισε την στρατηγική της Περιφέρειας στην τοπική Γαστρονομία η οποία αποτελεί επένδυση στο τουριστικό εγχείρημα για προβολή και ανάδειξη των νησιών μας. Τόνισε, βέβαια πως βασική προτεραιότητα στην παρουσία μας στον διαγωνισμό αποτελεί η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, τα οποία αναφέρονται με όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοφόρου, έπλεξε το εγκώμιο της σεφ Γονιδάκη, λέγοντας πως έχει δυνατότητες για να αναδείξει το Νότιο Αιγαίο και να πιστοποιήσει την σπουδαία γαστρονομία του.

Η σεφ Γονιδάκη μίλησε για το πιάτο που θα ετοιμάσει στον διαγωνισμό, το οποίο ονόμασε «Η αποκάλυψη του Αιγαίου». Το πιάτο θα είναι η γνωστή μας «κακαβιά», ένα φαγητό των ψαράδων, που σιγά-σιγά μπήκε μέσα σε όλα τα σπίτια. Τα ψάρια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φρέσκα από τις θάλασσες των νησιών μας και η κα Γονιδάκη ευελπιστεί πως θα εντυπωσιάσει τους κριτές.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο έπαρχος Κω Γιάννης Καμπανής, που ευχήθηκε στη σεφ καλή επιτυχία και τόνισε πως οι Κώοι είναι υπερήφανοι για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό και θα είναι νοερά στο πλευρό της.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Γαληνός, Ευρυδίκη Νάκη, η οποία τόνισε την μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στην γαστρονομία και στην συσχέτιση της με την αναπτυξιακή τουριστική πολιτική.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ