Βραβεύσεις Δωδεκανησίων μαθητών & ενηλίκων στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα την ανθρωπιά

0
755

Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή της Νισύρου, γεννησιμιά πατρίδα του Μακαριστού στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης που διεξήχθη στην Θάσο, εις μνήμη του Μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου ( εκπαιδευτικού Θεολόγου, ποιητή) Γεώργιου Ι. Διαμαντόπουλου, ανάμεσα σε σύνολο διαγωνιζόμενων 567 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην κατηγορία των ενηλίκων, διακρίθηκε με ειδικό βραβείο φιλοπατρίας, ο Νικόλαος Γιαννιός από την Νίσυρο (Μανδράκι) με το ποίημα του » Με λένε Μαρία και Κλαίω» , στον οποίον αποδόθηκε χρυσό μετάλλειο και χαρισμένο μαρμάρινο γλυπτό, από τον Θάσιο καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Λόβουλο.
Στην κατηγορία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, απέσπασε Πρώτο Βραβείο πρωτότυπης σκέψης, η Αναστασία Ιωακειμίδου, για το ποίημα της » Το Όνειρο» , η ίδια επίσης απέσπασε, στην κατηγορία πεζού λόγου, πρώτο βραβείο Φιλοσοφικής Αφήγησης, για το έργο της » Όμορφος Κόσμος» , της αποδόθηκε χρυσό μετάλλειο και ένα μαρμάρινο ενθύμημα, χαρισμένο από τον Θάσιο καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Λόβουλο, από το Δημοτικό Σχολείο Νισύρου επίσης, η Κωνσταντίνα Τορίζη, διακρίθηκε με δεύτερο βραβείο κοινωνικής αλληλεγγύης για το ποίημα της
» Φαντάζομαι Έναν Κόσμο Καλοσύνης», από το ίδιο σχολείο Νισύρου, απέσπασε τον Πρώτο Έπαινο, η Τριανταφυλλιά Παπαδελια, για το ποίημα της » Δεν Χρειάζεται», από την Νίσυρο έλαβαν επίσης μέρος, η Παρασκευή Παναγιώτα Κορδούμπα και η Μιχαέλα Κορδούμπα.
Όμορφη παρουσία στον διαγωνισμό, υπήρξε και ο ποιητής από την Ρόδο, στην κατηγορία ενηλίκων, Γεώργιος Πάττας, με πρώτο έπαινο ομοιοκατάληκτης ποίησης, , για το ποίημα του » Όρκος Ζωής» . Ενώ το Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης Καστελλόριζου, απέσπασε Πρώτο Βραβείο ομαδικής συμμετοχής σε ποίημα, με τίτλο » Το Σχολείο» , το οποίο έγραψαν οι : Κωνσταντίνα Γεωργουδάκη, Κρίσα Λιτσολλάρι και Αναϊντα Λιτσαλλάρι ( γ’ & δ’ τάξη δημοτικού) σε όλους τους βραβευόμενους αλλά και απλά συμμετέχοντες, απεστάλθησαν, τόσο τα βραβεία, όσο και τα αναμνηστικπά διπλώματα συμμετοχής, σε όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην λαμπρή εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου και της ΔΗΚΕΘ και τον συντονισμό της μοναχοκόρης του, ποιήτριας Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου, τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχαν πάνω τους, την φωτογραφία από την Εκκλησία του Ταξιάρχη της Νισύρου, όπου ήταν και το πατρικό σπίτι ( ακριβώς απέναντι) του Μακαριστού Δωδεκανήσιου Παπαγιώργη Διαμαντόπουλου, και στους 567 συμμετέχοντες, απεστάλθησαν βιβλία, μια δωρεά του γαμπρού του τεθνεώτος Ιερέως, Χαράλαμπου Φιλιππίδη. Καθώς επίσης σε αυτούς που απέσπασαν Πρώτα Βραβεία, Χρυσά μετάλλεια. Ενώ αξιοσημείωτη ήταν η εισφορά Θάσιων καλλιτεχνών σε πίνακες ζωγραφικής και άλλα κομψά έργα τέχνης, στους συμμετέχοντες. Για περισσότερες πληροφορίες, σας αποστέλουμε στο επόμενο dοc, το τι ακριβώς διαδραματίστηκε στο πολιτιστικό διήμερο – τελετή μνήμης, αφιερωμένο στον δωδεκανήσιο εκπαιδευτικό ποιητή Πρ. Γεώργιο Ι. Διαμαντόπουλο από τον Εμπορειό της Νισύρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ