Τραγωδία στην Κάλυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 17χρονος από την θαλάσσια περιοχή Θέρμα… Η ανακοίνωση του ΛΣ

0
2523

Στη θαλάσσια περιοχή Θέρμα Καλύμνου κολυμπούσε 17χρονος μεσημβρινές ώρες, σήμερα Κυριακή 14 Αυγούστου 2022. Πιθανολογείται ότι έκανε ψαροντούφεκο .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, κάποια στιγμή χάθηκαν τα ίχνη του και ενημερώθηκε, από λουόμενους που ήταν στην παραλία, το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Στελέχη του Λιμεναρχείου άμεσα έσπευσαν στην περιοχή και με τη βοήθεια ιδιώτη επαγγελματία δύτη, ξεκίνησε η αναζήτηση του 17χρονου. Λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα εντοπίστηκε ο 17χρονος ,σε βάθος 20 μέτρων, από το δύτη και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το 17χρονο και το διακόμισε στο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την υπόθεση διερευνά το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΘΕΡΜΑ¨ ν. Καλύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ¨ Ν. Καλύμνου 628 προς διενέργεια αναζητήσεων, ενώ επίσης κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Στον εντοπισμό συνέδραμε και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε τον υποβρύχιο αλιέα εντός της θάλασσας και τον ανέσυρε στην επιφάνεια χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός του 17χρονου παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε στον λιμένα Πόθιας και εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ