Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του κεντρικού οδικού άξονα Νήσου Κω, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

6
591

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του κεντρικού οδικού άξονα Νήσου Κω, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

 

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, υλοποιείται από την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου

———————————————————————-

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει εντατικά να υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της, που στόχο έχει  την βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την υλοποίηση του έργου  «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ν.Αι., Κεντρικού Οδικού Άξονα Νήσου Κω», ύψους 1.504.326,11 ευρώ.

 

Το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 2.000.000,00  αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του κεντρικού οδικού άξονα της Κω, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι τριανταέξι (36) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος  παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη  και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα. Μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

 

Τo έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

«Ένας-ένας, ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί των οδικών έργων που δημοπρατήσαμε σε όλα τα νησιά μας και προχωράμε στην υπογραφή των σχετικών εργολαβικών συμβάσεων. Στην Κω, δημοπρατήσαμε δύο μεγάλα οδικά έργα, ένα στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο του νησιού και ένα στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της ενδοχώρας.

Μαζί με το έργο του οδοφωτισμού όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου, που εκτελείται, είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο οδικό δίκτυο της Κω.

Γιατί, στην διάρκεια της πανδημίας δεν διεκόπη ούτε ο σχεδιασμός, ούτε οι δημοπρατήσεις, ούτε η υλοποίηση».

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. για να δουμε τι θα δουμε!!! αυτο το εργο εξαγγελθηκε πολλες φορες στο παρελθον. μακαρι να ειναι η τ ε λευταια

  2. Ό,τι γίνεται για τη βελτίωση της ποιότητας του οδικού δικτύου του κεντρικού οδικού άξονα νήσου Κω είναι καλό. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη αποφυγής πλημμύρας των κτιρίων που εφάπτονται του δικτύου και έχουν ίδιο υψος με του δρόμου, σε περίοδο βροχοπτώσεων, όπως και τοποθέτησης σωλήνων ή ηλεκτρικών καλωδίων για να πάψουν επιτέλους οι τομές που συναντάμε ανά 50-100 μ. , ιδίως στην είσοδο της πόλης και όχι μόνο. Η Περιφέρεια με το δήμο θα έπρεπε, επίσης, να φτιάξουν το συντομότερο το οδικό δίκτυο Καρδάμαινας-Πυλίου, το οποίο έχει σοβαρές και επικίνδυνες φθορές σε πάρα πολλά σημεία και έχει πάνω από 15 χρόνια να επιδιορθωθεί. Η σήμανση, η ενίσχυση κάποιων γεφυριών και διαβρωμένων σημείων κοντά σε γκρεμούς με προστατευτικές μπάρες είναι απαραίτητες.

    • κυριε νικο ο δρομος καρδαμαινα πυλι ειναι επαρχιακος. εχω την εντυπωση οτι συμπεριλαμβανεται στο εργο της περιφερειας.

  3. ναί ….πράγματι.. οί δρόμοι είναι στήν ίδια κατάσταση μέ τήν τάφρο στόν πίνακα πίσω από τ κ χατζμρκ. (μέ αρκετή δόση αστε’ι’σμού).

  4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ ΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ,ΑΣΤΟ….
    ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

  5. Pio ergo re a////// ehoume rimaxi ta autokinita ta mihanakia mas kai ta podilatamas ktl ktl oloi i dromi eprepe na ftiahnote amesw kai ohi na perimenoume 10 hronia gia na klisi mia g……lakouva na sas dw apw edw kai pera giati i kataggelies tha peftoun VROHI L/////////!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.