Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ολοσχερής καταστροφή διώροφης κατοικίας από πυρκαγιά στην Κάλυμνο

Ολοσχερής καταστροφή διώροφης κατοικίας από πυρκαγιά στην Κάλυμνο

0
1621

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διώροφη κατοικία πλησίον του ΙΝ Αγίου Θεολόγου στις 11.00 περίπου το βράδυ, του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2022. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτιρίου.

Ενημερώθηκε αρχικά η Αστυνομία και άμεσα ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός που έφτασε στο σημείο που είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Ενώ αρχικά φάνηκε ότι η πυρκαγιά είχε ελεγχθεί,στον όροφο όπου είχε εκδηλωθεί,κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου με αποτέλεσμα η φωτιά να μεταδοθεί άμεσα στο ισόγειο.

Στην κατάσβεση συμμετείχε το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα και το γεραναφόρο του Δήμου Καλυμνίων

Μέχρι την ώρα που γράφεται το δημοσίευμα  στις 5.00 πρωί Κυριακής, η φωτιά δεν είχε κατασβεστεί πλήρως και συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού.

Να σημειώσουμε ότι το διαχωριστικό πάτωμα του ορόφου με το ισόγειο  ήταν ξύλινο και είχε ως αποτέλεσμα να καεί και να μεταδοθεί εύκολα η φωτιά στο ισόγειο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ολοσχερή καταστροφή της διώροφης κατοικίας.

Οι ένοικοι της οικίας, 2 γυναίκες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά και θα διερευνηθούν από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Καλύμνου.

video και φωτογραφίες ,ο Μάμας Χαραμαντάς.

Σιγοκαίει ακόμη εσωτερικά η φωτιά 12 ώρες μετά την εκδήλωση της σε διώροφη κατοικία πλησίον του ΙΝ Αγίου Θεολόγου στην Κάλυμνο(video)

Σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, 11.00 το πρωί και ακόμη σιγοκαίει εσωτερικά η φωτιά, 12 ώρες μετά την εκδήλωση της, σε διώροφη κατοικία πλησίον του ΙΝ Αγίου Θεολόγου .

Η φωτιά παρά τη συνεχή ρίψη νερού από τους πυροσβέστες, συνεχίζει να σιγοκαίει όλα τα ξύλινα μέρη εσωτερικά του σπιτιού,σκεπή,πάτωμα ,σκάλα.

Η καταστροφή εσωτερικά της διώροφης κατοικίας είναι ολοσχερής, έχει καταρρεύσει η σκεπή, έχει καεί το διαχωριστικό πάτωμα του ορόφου με το ισόγειο που ήταν ξύλινο, καθώς και η ξύλινη σκάλα που οδηγούσε τον όροφο.

Στελέχη και Πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή του εθελοντικού Πυροσβεστικού έδωσαν μία συνεχή,πολύωρη μάχη και συνεχίζουν να επιτηρούν μέχρι αυτή την ώρα, προσπαθώντας παράλληλα να σβήσουν τα ξύλινα μέρη που καίγονται.

Να σημειώσουμε ότι άμεση ήταν η επέμβαση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού μόλις ενημερώθηκε για καπνούς που έβγαιναν εσωτερικά από διώροφη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Εθελοντικού πυροσβεστικού Σταθμού Ανθυποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος στο kalymnos-news.gr, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, αλλά δυστυχώς από τη στιγμή που η πυρκαγιά έκαιγε τη σκεπή που κατέρρευσε, σε συνδυασμό με το ξύλινο διαχωριστικό πάτωμα ,δεν υπήρχε τρόπος να ελεγχθεί. Κύριο μέλημα ήταν η ασφάλεια των 2 ενοίκων γυναικών που απομακρύνθηκαν άμεσα και στο να μην επεκταθεί η φωτιά σε διπλανά οικήματα σε μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες και ένα μικρό video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς που λήφθηκαν σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10.30-11.00 το πρωί.

Σιγοκαίει ακόμη εσωτερικά η φωτιά 12 ώρες μετά την εκδήλωση της σε διώροφη κατοικία στην Κάλυμνο

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ