Ξέσπασε ο χαροκαμένος πατέρας από τη Ρόδο μετά την απαράδεκτη επιστολή των γιατρών: «Αφού τα κάνατε όλα καλά, γιατί πέθανε το παιδί μου;»

0
1443

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο παιδί είχε κάνει και τα τρία εμβόλια

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Αγρέλλη, πατέρα του 16χρονου Λευτέρη, ο οποίος απεβίωσε σε νοσοκομείο της Αθήνας τον περασμένο Μάιο, μετά από περιπέτεια υγείας και νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Ρόδου, προκάλεσε επιστολή από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας,  την οποία δημοσίευσε σήμερα η ΡΟΔΙΑΚΗ και η οποία αναφέρεται στην υπόθεση.

Ο κος Γιώργος Αγρέλλης, με δηλώσεις του στην ΡΟΔΙΑΚΗ πριν από λίγο, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιστολή και αναρωτήθηκε μήπως στο τέλος θα πρέπει να ζητήσει και συγγνώμη από όλους εκείνους που ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού του!

«Κανένας δεν μπορεί να μου πει να σιωπήσω επειδή η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη. Αυτά να τα πουν αλλού! Όχι σε μένα. Εγώ έχασα το παιδί μου. Και δεν μπορούν να λένε με ανυπόγραφες επιστολές που δίνουν στην δημοσιότητα ότι κανείς δεν φταίει. Το παιδί μου έχασα κι ήταν 16 ετών.

Και δεν μπορούν επίσης να λένε ότι τα έκαμαν όλα ωραία και καλά! Αφού τα έκαμαν έτσι γιατί πέθανε ο Λευτέρης μου; Ικανούς τους έχω στο τέλος να μου πουν να τους ζητήσω και συγνώμη.

Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Έστειλαν το παιδί μου μισοπεθαμένο με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας, για να γλιτώσουν από τις ευθύνες τους. Η δικαιοσύνη είναι μονόδρομος για να καταλογιστούν οι ευθύνες σε εκείνους που πρέπει– κατέληξε ο ίδιος μιλώντας στη «Ρ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη δοθεί νέα εντολή στη δικηγόρο της οικογένειας κα Μαρία Κρικοπούλου  να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες γεγονός που επιβεβαίωσε ο κος Αγρέλλης, φανερά συγκινημένος σήμερα το πρωί που μίλησε στη «Ρ».

Η επιστολή της παιδιατρικής του νοσοκομείου

Για πρώτη φορά, με τον πιο επίσημο τρόπο, η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου, απαντά και καταθέτει την δική της εκτίμηση, για τα όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Μάιο στο Νοσοκομείο, στο κρίσιμο χρονικό διάστημα όπου το επισκέφθηκε ο Λευτέρης Γεωργίου Αγρέλλης. Το 16χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του συγκλονίζοντας έτσι το πανελλήνιο.

Με επιστολή της στη «Ρ» η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου, περιγράφει την διαδικασία που ακολούθησε το Νοσοκομείο και η Παιδιατρική Κλινική, ενώ καλεί ταυτόχρονα όλους όσους διατυπώνουν απόψεις και θέσεις δημόσια χωρίς να είναι ειδικοί να απέχουν από αυτή τη διαδικασία και να αφήσουν πλέον την δικαιοσύνη που έχει επιληφθεί να κάνει τη δουλειά της.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Κυρίες/οι,

Υπό το φώς των νέων δημοσιευμάτων για το τραγικό γεγονός του θανάτου του δεκαεξάχρονου Λευτέρη, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για διευκρίνιση των ασαφειών που διακινούνται κυρίως από τη δικηγόρο των γονέων, τον πόνο των οποίων  συμμεριζόμαστε απόλυτα και στους οποίους θα παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί.

Το παιδί προσήλθε στα ΤΕΠ στις 18/05/2022, απογευματινές ώρες, με  αναφερόμενο εμπύρετο από 36ωρου και φαρυγγοδυνία. Διενεργήθηκε Rapid test για Covid-19 το οποίο ήταν αρνητικό και ακτινογραφία θώρακος χωρίς παθολογικά ευρήματα. Λόγω του ιστορικού, η ειδικευόμενη ιατρός κάλεσε την εφημερεύουσα επιμελήτρια, η οποία εξέτασε ενδελεχώς το παιδί, συνεκτιμώντας το ιστορικό του. Λόγω ερυθρότητας παρισθμίων, τέθηκε η υποψία ιογενούς λοίμωξης και δόθηκαν οδηγίες για επανεκτίμηση επί επιμονής εμπυρέτου πλέον των 3ων 24ωρων ή αλλαγής της κλινικής εικόνας. Αυτό αποτελεί την συνήθη ιατρική πρακτική σε παιδιά με εμπύρετο και σαφή εστία πυρετού σε όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο 21/05/2022, χωρίς να έχει προηγηθεί στο ενδιάμεσο ιατρική εκτίμηση ούτε από το Νοσοκομείο αλλά ούτε και από ιδιώτη ιατρό, σε αντίθεση με τις οδηγίες που είχαν δοθεί, προσήλθε εκ νέου στο ΤΕΠ με επηρεασμένη κλινική εικόνα και εμπύρετο. Διενεργήθηκε άμεσα εργαστηριακός έλεγχος όπου τέθηκε η διάγνωση της σηπτικής ενδοκαρδίτιδας και ξεκίνησε η ενδεδειγμένη θεραπεία σε συνεννόηση με την ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, με λοιμωξιολόγο και συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ΜΕΘ Παίδων της επικράτειας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την διάγνωση, έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του παιδιού σε τριτοβάθμιο Παιδιατρικό  Νοσοκομείο, πράγμα το οποίο κατέστη δυνατό την Δευτέρα 23/05/2022 λόγω της μη σταθεροποίησης του ασθενούς πρότερα. Το παιδί δυστυχώς κατέληξε την Τετάρτη 25/05/2022 σε ΜΕΘ Παίδων λόγω σηπτικής ενδοκαρδίτιδας από σταφυλόκοκκο. Η νόσος αυτή, βιβλιογραφικά, έχει 20 με 30 % θνητότητα, ποσοστά που ανεβαίνουν αν συνδυαστούν με το ιστορικό του παιδιού.

Ζητάμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν την μνήμη του άτυχου Λευτέρη, τον πόνο των γονέων του και να μην προβαίνουν σε άστοχα και ανακριβή δημοσιεύματα από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.»

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/480208/xespase-kai-pali-o-xarokamenos-pateras-apo-th-rodo-afoy-ta-kanate-ola-kala-giati-pethane-to-paidi-moy

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ