Στη δικαιοσύνη προσέφυγε με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν δια της δικηγόρου τους Μαρίας Κρικοπούλου, η οικογένεια του αδικοχαμένου Λευτέρη Αγρέλλη, ο οποίος κατέληξε σε νοσοκομείο των Αθηνών, μετά από περιπέτεια υγείας που είχε.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο άτυχος Λευτέρης πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Ρόδου με πολύ υψηλό πυρετό στις 18 Μαΐου και τον έδιωξαν χωρίς-όπως ισχυρίζονται οι γονείς-να κάνουν εξετάσεις αίματος στο παιδί. Αποτέλεσμα στις 25 Μαΐου ο Λευτέρης να πεθάνει.
Λίγα 24ωρα πριν πεθάνει ο άτυχος Θοδωρής στην Πάτρα επειδή η νοσηλεύτρια που τον είδε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, τον έδιωξε για το Ρίο γιατί δεν… εφημέρευαν, οι γονείς του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου απευθυνόμενοι επί της ουσίας σε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Στη μήνυσή τους, γονείς και κυρίως η μητέρα του 16χρονου περιγράφει πως επί 50 λεπτά στις 18/05 περίμεναν για τη διενέργεια τεστ covid. Του έκαναν στη συνέχεια ακτινογραφία θώρακος και τότε τους είδε μια επιμελήτρια. Το παιδί είχε πυρετό 39.4.
«Τότε ζήτησε να δει και την ακτινογραφία θώρακος που έκαναν πριν λίγο εκεί στο νοσοκομείο. Μας είπε ότι το παιδί είναι εντάξει, έχει απλά μια ίωση και πως είναι κατά τα άλλα οκ. Να πάμε στο σπίτι μας. Την ρώτησα αν πρέπει να δώσω κανένα φάρμακο και μου είπε να του δώσω μόνο αντιπυρετικό. Παρόλο που είδε ότι τα λαιμά του ήταν λίγο πρησμένα και κόκκινα.
Την ρώτησα αν πρέπει να μας γράψει και κάποια αντιβίωση και είπε πως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από το αντιπυρετικό. Η ίωση που διέγνωσε εκείνη ως γιατρός δικαιολογεί πλήρως τον πυρετό του γιού μας, ο οποίος λέει πως θα του περάσει σε 3-5 μέρες, αφού μείνει στο σπίτι. Εγώ την ξαναρωτούσα, γιατρέ τι κάνουμε τις ζαλάδες και την υπνηλία. Εμένα ως μάνα δεν μου καλοφαίνονται αυτά.
Το παιδί μας έχει βεβαρημένο ιστορικό. Μήπως να τον κρατήσετε σήμερα μέσα να δείτε εσείς πως θα πάει; Και τότε μου λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε εισαγωγή. Να περιμένουμε μέχρι το σαββατοκύριακο να δούμε πώς θα πάει και μετά να τον ξαναφέρουμε».
Η μητέρα, πριν η γιατρός τους στείλει στο σπίτι τους όπως καταγγέλλει, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της. Κυρίως λόγω του σοβαρού ιατρικού ιστορικού του παιδιού καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά στην παιδική του ηλικία:
«Αυτή η επιμελήτρια με ρώτησε τι έχει το παιδί, από πότε έχει πυρετό και τι μας έκανε να ανησυχήσουμε να τον φέρουμε στο 24ωρο με πυρετό στο νοσοκομείο στα επείγοντα. Της είπα γιατρέ μου έχει βεβαρημένο ιστορικό και φοβάμαι για το παιδί μην πάθει κάτι.
Εμείς μένουμε μία ώρα μακριά από το νοσοκομείο και φοβάμαι. Άλλωστε και ο παιδίατρος μου είπε να το φέρω αμέσως στο Νοσοκομείο με τέτοιο ιστορικό που έχει. Δεν αντιμετωπίζεται ο πυρετός στο σπίτι μας. Της λέω έχει συνέχεια ζαλάδα, έχει πυρετό ακατέβατα 39,4 και θέλει να κοιμάται συνεχώς, πως να τον κρατήσω στο σπίτι;
Εμείς ήρθαμε εδώ να μας πείτε τι να κάνουμε όχι να σας πούμε εμείς… Μετά αφού είδε πως πραγματικά ανησυχώ και της λέω, γιατρέ πρέπει να δείτε τις εξετάσεις του παιδιού μας. Τα έχω όλα τα χαρτιά για τις εγχειρίσεις του».
Ο 16χρονος πηγαίνει στο σπίτι αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Στις 21 Μαΐου γίνεται και πάλι εισαγωγή του στο νοσοκομείο.
«Γύρω στις 6 το απόγευμα, άρχισε να μελανιάζει το παιδί. Τον πήγαμε αμέσως ξανά στα επείγοντα στο νοσοκομείο στην Ρόδο.
Είπα ξανά όλο το ιστορικό και πως ξανάρθαμε και στις 18 -05-2022 και μας έδιωξαν πίσω στο σπίτι χωρίς όμως να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Τότε ήρθε η… αμέσως έδωσε εντολή για να κάνει το παιδί νέες ακτίνες θώρακος και να κάνουμε μια εξέταση αίματος. Να περιμένουμε 1-2 ώρες και μας είπε να περιμένουμε έξω στον προθάλαμο με το παιδί μας.
Ενώ το παιδί ήταν χάλια εντελώς, μελάνιαζε και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Τότε ήρθαν δύο άτομα και μας λένε, πως πρέπει να κάνουμε αμέσως εισαγωγή στην παιδιατρική αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Κατά τις 20:30 μας βάζουν στην παιδιατρική. Του έβαλαν αμέσως ορούς και στα δύο χέρια του. Το δωμάτιο ήταν τετράκλινο αλλά είμασταν μόνοι μας.
Ήρθε ο αναισθησιολόγος, του έβαλε πεταλούδες και ξαφνικά μου λένε πως πρέπει να αλλάξουμε δωμάτιο σε μονόκλινο. Εγώ παραξενεύτηκα αλλά φυσικά δέχθηκα γιατί θα ήταν καλύτερα για το παιδί μας. Το παιδί άρχιζε να μελανιάζει όλο και περισσότερο. Πονούσε και άρχισε να μην έχει επικοινωνία μαζί μου ούτε με τους γιατρούς. Μέχρι τις 5:30 το πρωί υπέφερε. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί».
Η κατάσταση της υγείας του παιδιού πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και αποφασίζεται να μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο.
«Άκουσα τη διευθύντρια να λέει, φεύγετε τώρα με το ΕΚΑΒ για Αθήνα, είναι βαριά το παιδί. Φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα τι θα συμβεί. Θα φεύγαμε στις 15:30 το μεσημέρι.
Οι γιατροί του ΕΚΑΒ όμως απαγόρευσαν να ταξιδέψει με τόσα λίγα αιμοπετάλια και περιμέναμε στο νοσοκομείο της Ρόδου να ανεβούν τα αιμοπετάλια του Λευτέρη. Γύρω στις 19:30 μας πήγαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Τελικά πετάξαμε με το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ στις 23:30. Φτάσαμε στην Αθήνα στις 00:30 στην Ελευσίνα και στις 01:30 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Μια γυναίκα γιατρός ήταν μέσα στο C130 μαζί με δύο άτομα του ΕΚΑΒ. Στο Παίδων Αγία Σοφία, ήρθαν αμέσως εντατικολόγοι να τον δουν για να πουν ότι αμέσως πρέπει να νοσηλευτεί και αφού είδαν τις εξετάσεις με τα αποτελέσματα της Ρόδου τον έβαλαν αμέσως στην εντατική».
Ο Λευτέρης πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών στις 25 Μαΐου.
Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο της Ρόδου ανέφερε : «Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα.
Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.
Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ. Η διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια».
Για την υπόθεση το υπουργείο Υγείας διέταξε ΕΔΕ η οποία και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Η δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Μαρία Κρικοπούλου, δήλωσε στο newpost: «Δεν έκαναν αμέσως εξετάσεις με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύσει να διασωληνωθεί. Μετά την ανακοίνωση του νοσοκομείου διαπιστώσαμε ότι αναγνωρίζουν μόνο την εισαγωγή του στις 21 Μαΐου. Παρέλειψαν να αναφέρουν ότι είχε πάει στα επείγοντα στις 18 Μαΐου.
Αυτό πραγματικά θύμωσε πάρα πολύ την οικογένεια και εμένα προσωπικά διότι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το πρώτο σημαντικό γεγονός το οποίο και ήταν καταλυτικό. Μετά από αίτημά μας να μας δοθεί ο ιατρικός φάκελος, μας δόθηκε από 21 Μαΐου και μετά και με επιπλέον αίτημά μας μας δόθηκε για τα επείγοντα στις 18 Μαΐου. Αυτό δεν υπήρχε στον ιατρικό του φάκελο και έτσι κάναμε την αίτηση».
Πηγή:www.newpost.gr/