Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Σύμη: Έφυγε από τη ζωή η Μένη Κόκκινου σε ηλικία 108 ετών

Σύμη: Έφυγε από τη ζωή η Μένη Κόκκινου σε ηλικία 108 ετών

0
248

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 108 ετών, μια εξαιρετική γυναίκα, της προσφοράς, του ήθους, και της αλληλεγγύης η οποία αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε από ολόκληρο το νησί της Σύμης και την τοπική μας κοινωνία όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστή.

Όπως επισήμανε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Μανώλης Αντώνογλου, η Μένη Κοκκίνου, προέρχονταν από εύπορη συμιακή οικογένεια και διέμεινε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70 στο νησί. Μετακόμισε αρχικά στη Ρόδο και στη συνέχεια στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά της, αλλά δεν ξέχασε ποτέ τη Σύμη και τους κατοίκους της.

Οικογένεια δεν απέκτησε, γιατί όπως έλεγε, εκτός από τα ανίψια και τους συγγενείς της, οικογένειά της ήταν και όλοι οι συμιακοί. Κι έτσι ακριβώς ήταν, αφού η Μένη Κοκκίνου, βοήθησε επί δεκαετίες ολόκληρες, όλο τον κόσμο, όπως μπορούσε.
Την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη Σύμη ήταν το καλοκαίρι του 2019. Η κηδεία της θα γίνει στο νησί της Σύμης τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022.

Σε δημόσια ανάρτησή του, εγγονός της αδελφής της, Κωνσταντίνος Παπαθεοδοσίου, αναφέρει:
«Θεία Μένη» (Χαριτωμένη) Κοκκίνου από τη Σύμη, 108 ετών.

Η Μένη ήταν από μικρή άνθρωπος της εγκάρδιας προσφοράς. Δικά της παιδιά δεν είχε, αλλά τι μ’ αυτό; Έκανε «δικά» της πολλά άλλα παιδιά στη Σύμη. Τα μεγάλωσε, τα φρόντισε και τα αγάπησε σαν μάνα.
Έτσι πορεύτηκε σε όλη τη μακρά ζωή της.

Έδινε, έδινε κι έδινε. Από τον πλούτο της καρδιάς της, από τον χρόνο της, από την καλοσύνη της, από την ψυχή της, από τα υλικά της.
Και παρέμενε πάμπλουτη…
Πού να χωρέσει τόση αγάπη και φροντίδα που λάμβανε από τους ανθρώπους της;
Ο νόμος της ανταπόδοσης στον δότη, όπως τη θεία Μένη, που με χαρά, σοφία και ανιδιοτέλεια πρόσφερε και λάμβανε!
Ίσως γι αυτό ακριβώς ήταν τόσο μακρόβια.
Οι συγγενείς και οι γνωστοί της μιλούσαν γι αυτήν με πάρα πολύ αγάπη μνημονεύοντας πολλές όμορφες στιγμές που όφειλαν στη θεία Μένη.

Η Μένη απολάμβανε την κάθε μέρα της, το κάθε λεπτό της, μέχρι το τελευταίο κύτταρο της με μια αξιοθαύμαστη γαλήνη που χαρίζεται στις υπάρξεις εκείνες που το ίχνος τους στον δρόμο της ζωής άφησε ομορφιά, χαμόγελο κι αγάπη.
Θεία Μένη μας!
Καλό παράδεισο!

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα στον Ευαγγελισμό Σύμης ώρα 11:30».

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/479611/efyge-apo-th-zwh-sympatriwtissa-mas-se-hlikia-108-etwn
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ