Χαρούλα Γιασιράνη στον RV: Την Κυριακή 10/7 αναλαμβάνει καθήκοντα παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω (audio)

12
2403

«Την επόμενη φορά που θα προκληθώ, θα δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που πληρώνονται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια» δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

Την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου,  αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω. Προκηρύσσονται άμεσα  και οι  θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.  Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ  στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Της Ρένας Παυλάκη

Τα παραπάνω  στοιχεία έδωσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5 με την Ρένα Παυλάκη.

Η κα Γιασιράνη είπε ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη πηγή αγωνίας για τους νησιώτες. Η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου, από το 2015 μετέτρεψε την Περιφέρεια σε «στρατηγείο» και έθεσε την υγεία σε μέγιστη προτεραιότητα, μ επρώτη παρέμβαση της «τροπολογία Χατζημάρκου» που υιοθετήθηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας Δ. Κουρουμπλή. Έκτοτε έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς αλλά και ίδιους πόρους της Περιφέρειας  για την ενίσχυση των δομών του δημοσίου συστήματος υγείας στα νησιά. Ειδικά τα δύο χρόνια της πανδημίας η προσπάθεια κορυφώθηκε, με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να είναι σήμερα πιο θωρακισμένα από ποτέ. «Χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως τόνισε, ότι δεν συνεχίζουμε την προσπάθεια, αφού, ειδικά στην υγεία, ο αγώνας μας είναι διαρκής για το καλύτερο».

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, με αφορμή τη συζήτηση για τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας και ειδικότερα για την υποστελέχωση των δομών, μεταξύ των οποίων και του ΕΚΑΒ, δήλωσε ότι η Περιφέρεια,  από δικούς της Ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, πληρώνει εξ ολοκλήρου την μισθοδοσία 205 ατόμων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στις δομές υγείας του Νοτίου Αιγαίου. «Την επόμενη φορά μάλιστα  που η Περιφέρεια θα κατηγορηθεί ότι δεν κάνει τίποτα επί του θέματος, η ίδια θα δώσω στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τα ονόματα των γιατρών που αμείβονται από την Περιφέρεια, ώστε οι νησιώτες να μάθουν την αλήθεια» ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι καθόλου τυχαίο δεν είναι που η αυτοδιοίκηση και κυρίως η Περιφέρεια μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής με ψεύδη και του άκρατου λαϊκισμού, λέγοντας ότι ο ανθρώπινος πόνος δε προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση.

Το Νοσοκομείο της Κω

Ειδικά για το Νοσοκομείο της Κω η κα Γιασιράνη έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είναι ένα από τα πλέον στελεχωμένα νοσοκομεία στη χώρα. Όπως είπε, το Νοσοκομείο της Κω διαθέτει:

3 χειρουργούς

2 καρδιολόγους

4 ορθοπεδικούς

3 γυναικολόγους

4 γενικής ιατρικής

2 οφθαλμίατρους

3 ΩΡΛ

3 αναισθησιολόγους

1 αιματολόγο

3 βιοπαθολόγους

Την προσεχή Κυριακή 10 Ιουλίου,  αναλαμβάνει καθήκοντα και ειδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω, θέση που τώρα καλύπτεται από ιδιώτη γιατρό, με τον οποίον το Νοσοκομείο έχει συνάψει σύμβαση . Προκηρύσσονται άμεσα  και  οι θέσεις παιδιάτρου και ακτινολόγου.  Εφόσον καλυφθούν και αυτές οι δύο θέσεις, το Νοσοκομείο της Κω είναι επαρκώς στελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό, ενώ  στο 87% ανέρχεται σήμερα η κάλυψη και σε νοσηλευτικό προσωπικό, από τα υψηλότερα ποσοστά στα νοσοκομεία όλης της χώρας. . Ενδεικτικό είναι ότι υπηρετούν 4 μαίες.

Το ΕΚΑΒ

¨Όσον αφορά το ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο, η κα Γιασιράνη είπε ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την μισθοδοσία 17 ατόμων προσωπικού, έχει χρηματοδοτήσει την αγορά 42 ασθενοφόρων μεγάλου και μικρού όγκου, έχει ολοκληρώσει το κτίριο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ρόδου που λειτουργεί ως επιχειρησιακό κέντρο για όλο το Αιγαίο, ενώ έχει φτιάξει ακόμα και στα στέγαστρα για το παρκάρισμα των ασθενοφόρων. Διευκρίνισε ότι η κατανομή προσωπικού και ασθενοφόρων γίνεται αποκλειστικά  από την 2η ΥΠΕ. Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος. Καλύπτει μόνο την χρηματοδότηση των αναγκών, με βάση τα αιτήματα του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ.

Ακούστε ην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας εδώ:

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σιγά σιγά θα τα μάθουμε όλα. Η Ευρώπη δίνει χρήματα στην περιφέρεια για να πληρώνει γιατρούς του ΕΣΥ. Εσάς πως σας φαίνεται αυτό; Λέμε ψέμματα στην ΕΕ ότι κάνουμε κάτι άλλο τα χρήματα; Είναι χρήματα που δίνουν για γιατρούς του ΚΥΤ; Πόσοι από τους γιατρούς του νοσοκομείου πληρώνονται από την περιφέρεια; Πώς μπορεί κάποιος να πληρωθεί από την περιφέρεια ενώ εργάζεται στο νοσοκομείο; Δηλαδή αν ένας πλούσιος Αμερικάνος θέλει να βοηθήσει την πατρίδα του, θα μπορούσε να πληρώνει 2 γιατρούς που θα δούλευαν στο νοσοκομείο; Θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με αστυνομικούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς; Έτσι για να μάθουμε πως δουλεύει το σύστημα πληρωμών της περιφέρειας. Και κάτι ακόμα γιατί χρειαζόμαστε 3 ΩΡΛ ενώ δεν βλέπω ούτε έναν ουρολόγο, δερματολόγο, γαστρεντερολόγο, οδοντίατρο, νεφρολόγο, ογκολόγο, πνευμονολόγο κλπ; Ας μας κάνει και μια λίστα με πόσους θα έπρεπε να έχουμε και πόσους πραγματικά έχουμε ανά ειδικότητα, γιατί αυτό το επαρκώς και το 87% μου φαίνονται λίγο παράξενα.

 2. Αυτή η κυρία ξέρει που πέφτει το Νοσοκομείο της Κω; Επίσης εάν κρίνει ότι όλα είναι καλά την επόμενη φορά που θα χρειασθεί παθολόγο να έρθει να νοσηλευθεί στην Κω και όχι στην Ρόδο.

 3. κυρια γιασιρανη ειστε εκτος τοπου και χρονου.
  ειπατε το ανεκδοτο της χρονιας.
  »’το νοσοκομειο της κω ειναι απο τα πλεον στελεχωμενα»’.
  δεν κοκκινιζετε γιαυτα που λετε:

 4. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες που μας φόρτωσαν ΧοτΣποτ και έχουν διαλύσει την Παθολογική κλινική ότι κσλύτερο υπήρχε στο νοσοκομείο να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Κω.

 5. Με έναν παθολόγο θα είναι επαρκώς επανδρωμένο το νοσοκομείο;;;
  Πόσες ώρες θα δουλεύει;;;
  Μέχρι να παραιτηθεί…
  Μήπως μας δουλεύουν!

 6. Ενας παθολογος για ποσο καιρο; Αν ειναι ενας θα κανει καθε μερα εφημερια και θα πληρωνεται για 6 εφημεριες που ειναι νομικα το ανωτερο που επιτρεπεται; και περιμενουν να μεινει πανω απο 15 μερες;
  Προκυριξτε μονιμες θεσεις τουλαχιστον 2-3 τα αλλα ειναι παπαρ…..

 7. Τι σχέση έχει η κυρία να μιλά ξαφνικά για το νοσοκομείο. Μήπως γιατί η διοίκηση τα έχει κάνει μαντάρα ?

 8. ΒΡΕ ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΣΡΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, Η ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ.

  • Σας περναει για ηλιθιους επειδη ξερει τι ψηφισατε κυριε. Με λιγο σανο παλι το ιδιο θα ψηφισετε. Μην γκρινιαζετε λοιπον.

 9. ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ.
  Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ 65% ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.