Νέα αστυνομική δράση στην Κω: 27 προσαγωγές, 6 συλλήψεις, βεβαίωση 45 παραβάσεων

4
854

Αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε χθες στην Κω με στόχο την πρόληψη – καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες

Προσήχθησαν (27) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (6) και βεβαιώθηκαν (45) παραβάσεις

 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χθες (9 Ιουνίου 2022) στην Κω στοχευμένη αστυνομική δράστη για την πρόληψη – καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η αστυνομική δράση, η όποια οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Β’ Δωδεκανήσου, υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών της Κω, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

 • Ελέγχθηκαν 52 άτομα και 29 οχήματα.
 • Προήχθησαν 27 άτομα.
 • Συνελήφθησαν

α) ένας αλλοδαπός για παράνομο πλανόδιο εμπόριο καθώς και

β) πέντε ημεδαποί για παράνομη κατασκήνωση.

 • Βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 2 παραβάσεις για παράνομη κατασκήνωση και μία παράβαση για παραεμπόριο.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και εγώ νόμιζα.. Οι 6 συλλήψεις ήταν των κλεφτών κσι απατεώνων που ηρθαν.

  Μαζί με το αφεντικό τους,,.. Η οργανωμένη εγκληματική οργάνωση Λίζα μόστρα της Ελλάδας… Ναι αυτούς που πούλησαν την Ελλάδα, τα πετρελαια, τους Έλληνες, που έκλεψαν και κλέβουν χρόνια την περιουσία του ελληνικού λαού…. Απόγοητεύτηκα όταν δεν τους συλλαβανε για εγκλήματα κατά των πολιτών.. Μάλλον γιατί είχαν μπραβους..

 2. Ξεκινήστε ελάτε στο Πυλί να γράφετε από παρκάρισμα μέχρι ότι θέλετε δίπλωμα ασφάλεια το χειρότερο μέρος

 3. Ελάτε στην Κέφαλο να δείτε 11 με 1 το βράδυ τι γίνεται στον παραλιακό δρόμο και προπάντων στο λιμάνι τα μεσάνυχτα. Έχουμε 5 ανθρώπους στα δωμάτια, θα φύγουν και αυτοί με την ηχορύπανση. Συν όλα αυτά φοβόμαστε να περπατήσουμε στον δρόμο για τυχόν ατύχημα. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί με τα μηχανάκια γιατι δεν τα μαζεύεται πριν γίνει κάτι κακό; Είναι ολα νέα παιδιά με παράνομες πινακίδες οι περισσότεροι.
  Παρόλα αυτά συγχαρητήρια για το έργο σας.

 4. Να ήταν μόνο αυτό προχθές ήμουνα πίσω από ένα απορριμματοφόρο του δήμου και ανεβαίνουν 3 μηχανάκια επειδή βιάζοντουσαν οι ανεγκέφαλοι πανω απο ποδηλατόδρομο και πέρασαν ξιστα από τον άνθρωπο που τραβούσε τον καδω να τον αδειάσει και αυτό το κάνουν συνέχεια όταν βλέπουν τα απορριμματοφόρα θα σκοτωθεί ανθρωπος κάποιον θα πάρουν μαζί τους τα τσογλανια του κερατα!!! Α να μην ξεχάσω και τα ταρηφια τα φιλαράκια μου που πάνε μέσα στο κέντρο με 90 και 100χλμ καθημερινά χωρίς καμία απολύτως κλήσει η αστυνομία τους δεν τους βλέπει??? Να κάνετε περιπολίες μέχρι αργά με βάρδιες μετά της 3-6 δεν έχω δει σχεδόν ποτέ περιπολικά έλεος οικονομία και εκεί!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ