Ερώτηση ΚΚΕ για την παρουσία αστυνομικών στο συνέδριο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω

3
504

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, έχει ως εξής:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω την Κυριακή 5 Ιούνη 2022 πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση. Όπως καταγγέλλει με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), λίγο πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε προκλητική παρουσία πέντε (5) αστυνομικών οργάνων εκ των οποίων οι τρεις (3) οπλοφορούσαν και ένας (1) να είναι από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

Το γεγονός της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στις διαδικασίες μιας Γενικής Συνέλευσης συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή Ένωσης Στρατιωτικών, είναι απαράδεκτο, προκλητικό, τρομοκρατικό και καταδικαστέο. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διαδικασίες συνδικαλιστικών οργάνων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει μεγάλη ευθύνη αφού επιτρέπει την εφαρμογή της αλήστου μνήμης πρακτικών παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση, με σκοπό την τρομοκράτηση των μελών του σωματείου και την παρεμπόδιση δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με τους αγώνες τους.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως συνέπεια την τρομοκράτηση και την αποχώρηση στρατιωτικών από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, μόλις διαπίστωσαν την παρουσία αστυνομικών οργάνων, ορισμένων από αυτούς ένοπλων ή με πολιτική περιβολή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

– Την απαράδεκτη και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω.

– Να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων σε Γενική Συνέλευση Ένωσης Στρατιωτικών.

– Για να καταδικάσει την κατάπτυστη, προκλητική και τρομοκρατική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών – της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ) της 5 Ιούνη 2022».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφήστε την αγάπη σας για το Στρατό και τους Στρατιωτικους. Μάθετε ότι οι Αστυνομικοί οπλοφορουν πάντοτε, είτε ένστολοι, είτε με πολιτικά. Η ιστορία, και δει η νεότερη, 1945 ~1949 έχει γράψει για τα εγκλήματα σας εναντίον του ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. Πριν λίγα χρόνια μας σφαζατε(συμμοριτοπολεμος), έπειτα μας προπηλακιζατε,μας βρίζατε. Δεν υπηρετειτε την θητεία σας, ως αντιρρησίες συνείδησης, που είστε. Καταφέρεστε εναντίον κάθε τι που εκπροσωπεί το Στρατό~Αστυνομία , ως χουντικό, φασιστικό, μιλιταριστικο. Και τώρα δίχως ντροπή ενδιαφέρεστε για το συνδικαλισμο μας. Επιθυμείτε να μπείτε με δουρειο ίππο και να αλώσετε το στράτευμα. Έχετε υπόψιν ΟΜΩΣ, ότι ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. Μακριά από εμάς κόκκινα μειασματα. Είστε απέναντι μας και δεν μας γουστάρετε. Αυτό είναι αμοιβαίο. Αποκηρυξτε το παρελθόν σας και ζητήστε συγγνώμη από τα χιλιάδες θύματα που προκαλεσατε τόσο στα πεδία των μάχων, όσο και στο αντάρτικο πόλης.Αυτά εν ολίγοις……

  2. Ποιος κάθεται να διαβάσει τι είπε το ΚΚΕ;Άντε κάντε καμία πορεία να μην πάρουμε όπλα να κάνουν μπάχαλο τα πανεπιστήμια και σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία η ….Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ