Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ψέριμο – «Επιτελείτε ένα σπουδαίο εθνικό έργο» | Τι είπε για την τηλεϊατρική και την Πρωτοβάθμια υγεία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
1219

Ο Μητσοτάκης στην Ψέριμο: Είδε κατοίκους, τι είπε για την τηλεϊατρική και την Πρωτοβάθμια υγεία στα νησιά

mitsotakis-6458

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν

Οι κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί τους νωρίτερα το μεσημέρι.

Κατά την άφιξή του τον Πρωθυπουργό καλωσόρισαν, επίσης, ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος της Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. «Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο», είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες του νησιού.

mitsotakis-pserimos-1
mitsotakis-pserimos-12
mitsotakis-pserimos-13
mitsotakis-pserimos-14

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Παναγιά της Ψερίμου και ακολούθως στο Αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Πολυδύναμο Ιατρείο όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο όταν και εγκαταστάθηκε στην Ψέριμο.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, Μενέλαος Σαμαράς, είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σήμερα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί: «Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται. Άρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια».

mitsotakis-pserimos-15
mitsotakis-pserimos-16
mitsotakis-pserimos-17
mitsotakis-pserimos-18
mitsotakis-pserimos-19
mitsotakis-pserimos-20

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Ψέριμο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Φυλάσσουμε τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, λύσαμε το προσφυγικό

Θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού στην Ψέριμο. Το οδοιπορικό επίσκεψης στο ακριτικό νησί από το φακό του kalymnos-news.gr (video)

Θερμή και συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι λιγοστοί κάτοικοι της Ψερίμου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στο ακριτικό νησί.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δεύτερη. Η προηγούμενη ήταν στις 12 Ιανουάριου 2017 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Τότε του είχε τεθεί το αίτημα από τους κατοίκους για τη στελέχωση του Ιατρείου του νησιού. κάτι που ικανοποίησε  ως Πρωθυπουργός .

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην Ψέριμο, ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής , ο Καλυμνιακής καταγωγής πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος ,ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Καλύμνου Άγγελος Καλαθιανάκης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Ψέριμο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς , ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνιος Γιαννικουρής και η πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Επίσης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αλιέων με επικεφαλής το Γιώργο Κατσουτούρχη

«Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες .

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό  Παναγιά της Ψερίμου , το περιφερειακό Ιατρείο  και τα γραφεία αστυνομικού και λιμενικού Σταθμού όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό Παναγιώτη Θεοφίλη που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού

Ο Πρωθυπουργός ακολούθως έκανε δηλώσεις στο kalymnos-news.gr και μίλησε για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ, για τη στελέχωση του Περιφερειακού ιατρείου με στρατιωτικό Ιατρό.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί: «Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται. Άρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια».

Τέλος είπε ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση των ψαράδων και θα επισκεφτεί και την Κάλυμνο.

Λίγο πριν φτάσει στο ακριτικό νησί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Instagram προχώρησε σε μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση με νόημα και συγκεκριμένα έγραψε:

«Ψέριμος. Εκεί που γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας!»με φωτογραφία με τη γαλανόλευκη σημαία στη Ψέριμο.

Δείτε όλο το οδοιπορικό του Πρωθυπουργού στην Ψέριμο όπως το κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ