Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του 43χρονου | Δράστες δύο ημεδαποί που...

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του 43χρονου | Δράστες δύο ημεδαποί που πήγαν να κλέψουν ηλεκτρολογικό υλικό…

0
1087

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του 43χρονου που
διαπράχτηκε την 30 Μάιου 2022 στη Ρόδο

Δράστες είναι δύο ημεδαποί οι όποιοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν

Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, η
απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε βραδινές
της 30 Μαΐου 2022 στη Ρόδο (Σχετικό το από 31.05.2022 Δελτίο Τύπου).
Η εξιχνίαση επετεύχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου
και των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε.-Γ.Ε.Ε.) της Ελληνικής
Αστυνομίας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 34
και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για
απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο του περιστατικού και τη
συλλογή – αξιολόγηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψαν
ευρήματα που προσδιόριζαν τα δυο συλληφθέντα άτομα ως ύποπτα.
Σήμερα νωρίς το πρωί προσήχθησαν, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την
υπόθεση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου εξεταζόμενοι
παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους.
Όπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 30 Μαΐου 2022
εισήλθαν στο οικόπεδο που διέμενε ο 43χρονος με σκοπό να
εντοπίσουν-αφαιρέσουν ηλεκτρολογικό υλικό, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί,
διαπληκτίστηκαν μαζί του, τον τραυμάτισαν με σιδερένιο αντικείμενο και
τράπηκαν σε φυγή.
Το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος και θα
οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ρόδος: Πατέρας, μητέρα και γιος διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Ο αστυνομικός σκύλος τις ξετρύπωσε μέσα από… φούρνο μικροκυμάτων

Ρόδος: Πατέρας, μητέρα και γιος διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και με κακουργηματικές διαδικασίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών θα βρεθούν πατέρας, μητέρα και γιος, οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία  και οι οποίοι εντοπίστηκαν στη Ρόδο να έχουν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και χρηματικό ποσό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 1.602 γραμμ. κοκαΐνη, 1.597 γραμμ. κάνναβης, 2 οχήματα και 6.100€.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση του οικογενειακού κυκλώματος, ξεκίνησε όταν σε ελέγχους ρουτίνας σε μεταφορική εταιρεία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ο ειδικός αστυνομικός σκύλος που συμμετείχε στις έρευες αυτές, μύρισε ναρκωτικά μέσα πακέτο που επρόκειτο να παραδοθεί.

Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας την τυπική διαδικασία, προχώρησαν αμέσως στο άνοιγμα του πακέτου: μέσα σε αυτό υπήρχε ένας φούρνος μικροκυμάτων που είχε ταχυδρομηθεί πιθανότατα από την Αθήνα και μέσα σε αυτόν υπήρχε τοποθετημένη με επιμέλεια, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί ακολουθώντας τους κανόνες που προβλέπονται, ενημέρωσαν την Εισαγγελική αρχή και έθεσαν σε στενή παρακολούθηση το δέμα για να «τσακώσουν» τον παραλήπτη.

Πράγματι, την επόμενη μέρα, στα  γραφεία της εταιρείας μεταφορών, εμφανίστηκε ένας νεαρός, ο οποίος παρέλαβε το δέμα ως παραλήπτης. Αμέσως η ομάδα των αστυνομικών, έθεσε σε στενή παρακολούθηση τον ίδιο, την οικογένειά του, καθώς επίσης και άτομα με τα οποία είχε συναντήσεις και επαφές.

Πράγματι, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας – παρακολούθησης, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του νεαρού, όπου εκεί βρήκαν στην ντουλάπα του υπνοδωματίου των γονιών του, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρημάτων.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν και 4 άτομα στη Ρόδο που είχαν δοσοληψίες με τον αλλοδαπό αγοράζοντας ποσότητες ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ένα άτομο που υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο που παρέλαβε το δέμα, στην 46χρονη μητέρα του, ενώ αναζητούν τον 43χρονο πατέρα του, ο οποίος είχε απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ξανά το 2011 και το 2018 τις διωκτικές αρχές στην Αττική, για εμπλοκή του σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης.

Εμπλέκονται επίσης άλλα 4 άτομα (για αγοραπωλησίες  ναρκωτικών ουσιών), σε βάρος των οποίων θα κινηθεί επίσης διαδικασία παραπομπής τους στη δικαιοσύνη.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία επισημαίνονται:
«Συνελήφθησαν την 1η Ιουνίου στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δύο αλλοδαποί (24χρονος άνδρας και 46χρονη γυναίκα) ενώ αναζητείται ακόμα ένας 43χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από πολυήμερη επισταμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο 24χρονος παραλάμβανε και διαμοίραζε ποσότητες ναρκωτικών σε τρίτα πρόσωπα για λογαριασμό και παράλληλα με τον 43χρονο.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, σήμερα το μεσημέρι εντοπίστηκε 24χρονος κατά την παραλαβή δέματος, από μεταφορική εταιρεία, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε κοκαΐνη βάρους 1 κιλού και 191 γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν τρία παραστατικά ταχυμεταφοράς χρημάτων συνολικού ποσού 6.788 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία, όπου διέμενε ο 43χρονος με την 46χρονη, όπου παρουσία εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκαν:
Κοκαΐνη βάρους 411,8 γραμμαρίων
Κάνναβη βάρους 1 κιλού και 597 γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των 6.100€.

Όλα τα ανευρεθέντα μαζί με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών κατασχέθηκαν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ