ΠΑΣΟΚ-Νικητιάδης: Ο τουρισμός χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες

5
537

ΠΑΣΟΚ : Ο τουρισμός χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες

 

O Κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δ. Μπιάγκης και ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Γιώργος Νικητιάδης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

« Η νέα τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει. Παρά τους ρυθμούς των κρατήσεων που είναι υψηλοί την τρέχουσα τουριστική περίοδο, οι προβλέψεις για τις επιχειρήσεις του τουρισμού στο τέλος της σεζόν, δεν μοιάζουν και τόσο αισιόδοξες.

Τα προβλήματα από το τεράστιο ενεργειακό κόστος, τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί πριν την ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια των βασικών αγαθών στα οποία έχει οδηγήσει ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με τις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού αλλά και το εργασιακό περιβάλλον στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στις προβλέψεις των αποτελεσμάτων, αφού σχεδόν κανείς ξενοδόχος δεν πέτυχε αυξήσεις στις τιμές ανά κλίνη από τους tour operators τη φετινή χρονιά.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που δημιουργεί προβλήματα εν γένει στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, αδυνατούν να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες με την εφαρμογή ενός σύγχρονου και δίκαιου εργασιακού πλαισίου που θα στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό εργοδοτών και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, στο βασικότερο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τον Τουριστικό και Επισιτιστικό κλάδο, αφήνοντας στην τύχη τους εργαζομένους και επιχειρηματίες.
Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, όλοι ανέμεναν ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς, λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να ήμασταν καθ’ όλα προετοιμασμένοι.

Είναι ώρα επιτέλους το Υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει ουσιαστική δράση και πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την τουριστική μας αγορά, σταματώντας πια να κρύβεται πίσω από τα νούμερα και τους αριθμούς, για τους οποίους η συμβολή του είναι μηδενική».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γενικεύσεις και αερολογίες.. Δεν διάβασα κάτι βάσιμο, τεκμηριωμένο, με επιχειρήματα, αποτέλεσμα έρευνας, με στόχους και πλάνο και συγκεκριμένο τρόπο επίτευξης, plan B, plan C, κτλ. Ένα τίποτα όπως πάντα χωρις αρχή, μέση και τέλος..τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.. .

  2. Παρεμβάσεις σαν αυτές που τόσα χρόνια μας έκανες εσύ. Από λόγια Αμερικανε όλοι ξέρουμε να λέμε. Παενε πιο το παιδί μου στο σπίτι σου και χορτάσαμε σε. Καλανε σε πιο η πολιτική του γυρολόγου.

  3. γιωργο μου,
    εμεις το μονο που χρειαζομαστε ειναι υποδομες. να δοσει το κρατος λεφτα απο αυτα που εισπραττει απο τον τουρισμο, να φτιαχτουν οι δρομοι, να επεκταθει η μαρινα, να γινει μολος, να γινει ενα καλο νοσοκομειο. τα υπολοιπα ειναι μπλα μπλα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.