ΚΚΕ: Ερώτηση προς ΥΠΠΟ για την αιφνίδια διακοπή σύμβασης εργαζομένων στην εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

3
468

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: Για την αιφνίδια διακοπή σύμβασης εργαζομένων στην εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

 

Την Παρασκευή 13/5/22 οι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που εργάζονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο έργο «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση Σφαγεία στην πόλη της Κω λόγω πολλαπλών διαρροών, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 21ηςΙουλίου 2017» αιφνιδιαστικά ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς, ότι διακόπτεται άμεσα η σύμβαση τους. Χωρίς καμιά προειδοποίηση και κυρίως χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση από την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων.

Η ανανέωση των συμβάσεών τους πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν, στις 4/5/2022, και η διάρκεια της ήταν ως τις 3/9/2022. Το προσωπικό του έργου αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και από εργαζόμενους που έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επιπρόσθετο κόστος για την διαβίωσή τους. Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στη μόνιμη ανασφάλεια και την ομηρεία των ελαστικών σχέσεων εργασίας μένουν ξεκρέμαστοι. Εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν και έχοντας απορρίψει άλλες θέσεις εργασίας –κατόπιν διαβεβαίωσης της Υπηρεσίας ότι το έργο θα συνεχιζόταν κανονικά – μένουν άνεργοι και μάλιστα από την επόμενη κιόλας μέρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

–  Πώς τοποθετείται για την αδικαιολόγητη διακοπή της σύμβασης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο, λίγες μέρες μετά την ανανέωση της σύμβασης τους και ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να συνεχιστεί η σύμβαση που έχουν υπογράψει;

– Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί η εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά των Δωδεκανήσων και ειδικά σε Κω και Ρόδο;

 

Η Βουλευτής

 

Κομνηνάκα Μαρία

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά είστε πολύ προβλεψιμοι. Μόλις είδα την ανακοίνωση του εργατικού κομμουνιστικου κέντρου, είπα ότι θα ακολουθήσουν άλλες 5, όσα και τα άτομα (ατομο και σωματείο /ανακοίνωση). Ακολούθησε ανακοίνωση εργαζομένων (μέλη ΚΚΕ). Σήμερα η οργάνωση ΚΚΕ. Έως τώρα 3 ανακοινώσεις. Αναμένουμε το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα. Κατά τα άλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ. Θέλει η..να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Ουστ κ@προσκυλ@….

  2. Έστω ότι έχεις μια παράτυπη προφορική ανακοίνωση απόλυσης από δημόσιο φορέα και έχεις μηδαμινό χρόνο να την ανατρέψεις. Θα αξιοποιήσεις μεταξύ άλλων τον σύλλογο ή όχι υπό τον φόβο ότι θα βγουν καλοθελητές σαν κ σένα να σου βάλουν κομματική ταμπέλα; Όταν παίζεται το ψωμί σου δρας αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Προφανώς γίνονται κινήσεις και συναντήσεις με Δήμο, ΔΕΥΑΚ, ΕΦΑ, Περιφέρεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ελλάδα όλοι αυτοπροβάλλονται. Το ίδιο δεν θα έκανε κάθε κόμμα; Ήθελε το κόμμα σου να προσεγγίσει και είπε κανείς όχι; Θα αρνούνταν τη στήριξη οποιουδήποτε κόμματος οι εργαζόμενοι; Ιδού η Ρόδος. Τέλος, ίσως είναι αργά για να φτιάξεις το χαρακτήρα σου αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις ύβρεις που αμολάς και προσβάλλεις κόσμο.

  3. Δεν θέλουμε να ασχολείστε μαζί μας, με τους εργαζόμενους .Άντε κάντε καμιά πορεία για την Ρωσία και αφήστε μας ήσυχους ,πουλημένα τομάρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.