Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόλυση των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω

4
935

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ καταγγέλλει ως απαράδεκτη  την  απόλυση των εργαζομένων  συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω.

Ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση  μέχρι τον Σεπτέμβρη του 22, οι εργαζόμενοι 3 μέρες πριν ενημερώθηκαν τηλεφωνικά!!! ότι ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά.

Γινόμαστε μάρτυρες καταδικαστέων πρακτικών κι παρακολουθούμε κι εδώ στην περιοχή μας  να απολύονται εργαζόμενοι μέσω τηλεφώνου, όπως είδαμε να απολύονται εργαζόμενοι μέσω ZOOM!!!!

Η επίρριψη ευθυνών μεταξύ  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της ΔΕΥΑΚ δεν αφορά τους εργαζόμενους. Το Υπουργείο πολιτισμού έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους εργαζόμενους αυτούς, που πριν λίγο καιρό τους άφηνε απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα μέσα σε μια νύχτα τους πετάει στην ανεργία. Το προσωπικό αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και εργαζόμενους  από άλλα μέρη της Ελλάδας που αυτή την στιγμή μένουν ξεκρέμαστοι.

Οι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης κρατούν σε ομηρία δεκάδες εργαζομένους χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει και που θα βρεθούν με   το τέλος αυτών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που επιτελούν τόσο σημαντικό έργο και αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας δεν μπορεί να εργάζονται κάτω από καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Απαιτεί να παρθούν ΤΩΡΑ πίσω οι απολύσεις.  Να σταματήσει το  αίσχος των συμβάσεων και οι εργαζόμενοι να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά.

 

16/05/22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί απαράδεκτη;Σύμβαση ορισμένου χρόνου με γνωστή την ημερομηνία λύσης δεν υπέγραψαν;Σοβαρευτητε επιτέλους.Ναι υπάρχουν δουλειές έξω και τέλος δεν είναι αυτοί μόνο που χρειάζονται δουλειά.Τα δικά μας παιδιά να τα βολέψουμε και τα αλλά ας κόψουν το λαιμό τους ΤΕΛΟΣ.Είμαστε στο 2022 προσαρμοστήτε επιτέλους.

  2. Δεν καταλάβατε το γεγονός. Λίγες μέρες μετά την ανανέωση της σύμβασης μέχρι Σεπτέμβρη, έρχεται ξαφνικά προφορική εντολή απόλυσης! Ας μην ανανέωναν τη σύμβαση εξαρχής. Δεν είναι «κομματική» διαμαρτυρία για ψύλλου πήδημα όπως υπονοείτε πάντως.

  3. Μαγκιά κουμουνιστικη. Υπογράφω σύμβαση ορισμένου χρόνου και όταν λήξει απαιτώ μονιμοποίηση με κινητοποιήσεις και πανό. Ουστ κ@προσκυλ@……

  4. Ρε μας δουλεύετε, ότι δεν είναι κομματική διαμαρτυρία; Κόκκινο πανό, γραμμένο από τούς κουμμουνιστες(υπάρχουν πολλά στην πόλη) , στήριξη εργατικού κέντρου(ΚΚΕ), στελέχη ΚΚΕ μπροσταρηδες και κατά τα άλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ. Τον εαυτό σας κοροιδευετε και χάνεται το οποίο δίκιο και ΑΝ ΕΧΕΤΕ. Ξυπνήστε κορόιδα, σας εκμεταλλευονται……..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.