Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ρόδος: Προφυλακίστηκε ο 73χρονος πατέρας που κατηγορείται για τον βιασμό της κόρης...

Ρόδος: Προφυλακίστηκε ο 73χρονος πατέρας που κατηγορείται για τον βιασμό της κόρης του | Ανήλικες για τον 47χρονο που συνελήφθη για ασέλγεια «Μας έδωσε να πιούμε νερό και ζαλιστήκαμε»

0
716

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά με ομόφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρτρίτριας Ρόδου, ο 73χρονος πατέρας που κατηγορείται για τον βιασμό της 49χρονης με νοητική στέρηση κόρης του.

Όπως είναι γνωστό, τρεις είναι οι κατηγορίες που «βαραίνουν» τον 73χρονο και συγκεκριμένα:
• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
• Κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση
• Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

Όλα τα αδικήματα είναι κατ’ εξακολούθηση, παρά το γεγονός ότι προανακριτικά ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 73χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έγινε μόνο μία φορά.
Αντίθετη σε αυτό είναι η 49χρονη κοπέλα, η οποία φέρεται στην κατάθεσή της να έχει αναφέρει ότι ο πατέρας της είχε έρθει σε ερωτική επαφή μαζί της αρκετές φορές και μάλιστα να έχει δώσει στοιχεία για αυτό.

Πάντως ο 73χρονος έχει δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, για την οποία, όπως φέρεται να είπε τους αστυνομικούς: «παρασύρθηκα, με έβαλε ο διάβολος», αναφερόμενος στη φορά που τον είδε ο εργαζόμενος και έγινε η σχετική καταγγελία.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας την 1η Μαρτίου 2022 μετά από καταγγελία που έγινε από τον αδελφό της 49χρονης, ο οποίος έχει και τη φροντίδα της και αφού ενημερώθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος εκτελώντας την εργασία του φέρεται να έγινε μάρτυρας των όσων γίνονταν στο σπίτι της γυναίκας. Ο εργαζόμενος δήλωσε στον 46χρονο αδελφό ότι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 είδε έναν άνδρα να έχει ερωτική επαφή με την 49χρονη, ο οποίος άνδρας νωρίτερα του είχε συστηθεί ως ο πατέρας της.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται η κατάθεση του εργαζομένου, όπως και του 46χρονου αδελφού, ενώ έχει ζητηθεί και έχει παραδοθεί και ψυχιατρική έκθεση για την κατάσταση της γυναίκας.

Όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και τα λοιπά που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μαζί με την κατάθεση του πατέρα – κατηγορουμένου, αξιολογήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε τις διώξεις σε βάρος του 73χρονου πατέρα.

Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 49χρονης χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του πατέρα – κατηγορουμένου.

Ρόδος: «Μας έδωσε να πιούμε νερό και ζαλιστήκαμε» λένε οι ανήλικες για τον 47χρονο που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος τους

Απολογείται αύριο ο κατηγορούμενος που δηλώνει αθώος

Ρόδος: «Μας έδωσε να πιούμε νερό και ζαλιστήκαμε» λένε οι ανήλικες για τον 47χρονο που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος τους

Νέα στοιχεία φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας για την υπόθεση ασελγών πράξεων από 47χρονο σε δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών.

Μία μέρα προτού ο 47χρονος, στον οποίο έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις (θα απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής τελικά) για τα όσα του καταλογίζονται, επιπλέον πληροφορίες έρχονται για να προστεθούν στο υλικό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τα νέα στοιχεία καταγγέλλονται από τις δύο ανήλικες, σύμφωνα με τις οποίες όταν έφυγαν από την αποθήκη δεν αισθάνονταν πολύ καλά και ζαλίζονταν. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κατάσταση τους αυτή φέρεται να αποδίδεται στο νερό που είχαν καταναλώσει όταν βρίσκονταν μαζί με τον 47χρονο, ο οποίος φέρεται να επέμενε για να το πιουν. 

Η γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών έγινε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου από τις ίδιες τις καταγγέλλουσες και θα ληφθούν υπόψη μαζί με τα λοιπά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία από τις διωκτικές αρχές.

Την ίδια ώρα ο 47χρονος που από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος, φέρεται να διερωτάται τους λόγους που τον οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου. Ο καταγγελόμενος αρνείται όλα όσα του καταλογίζουν τα δύο κορίτσια και αναμένεται να δώσει αύριο το μεσημέρι εξηγήσεις αναλυτικά, προβάλοντας τη δική του θέση, στην ανακρίτρια Ρόδου όπου θα οδηγηθεί συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, για να απολογηθεί.

Τρία είναι τα αδικήματα που βαραίνουν τον 47χρονο και είναι τα εξής:
• Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατά συρροή
• Κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου
• Κατάχρηση ανηλίκων υπό τη μορφή της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 τα μεσάνυκτα όταν η μητέρα της 14χρονης κοπέλας τηλεφώνησε στην αστυνομία και ζήτησε συνδρομή προκειμένου να υποδείξει έναν άνδρα που επιχείρησε να βιάσει την ανήλικη κόρη της και μία φίλη της. Ωστόσο, μέχρι να πάνε οι αστυνομικοί εκεί, ειδοποιήθηκαν εκ νέου ότι τόσο οι οικογένειες των δύο κοριτσιών όσο και ο καταγγελόμενος οδεύουν προς την αστυνομία προκειμένου να υποβάλλουν και οι δύο πλευρές μηνύσεις. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του ενός εκ των δύο κοριτσιών πληροφορούμενος τι είχε συμβεί, μετέβη στο σπίτι του 47χρονου και του επιτέθηκε φραστικά χειροδικώντας μάλιστα σε βάρος του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία αλλά και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, τα δύο κορίτσια γνώριζαν τον 47χρονο που ασχολείται με εθελοντισμό και αθλητισμό και μάλιστα είχαν και οι ίδιες συμμετάσχει ως εθελόντριες. Στο πλαίσιο αυτό δύο φορές είχαν μεταβεί μαζί του σε αποθήκη που διαθέτει ο 47χρονος όπου υπάρχουν όργανα γυμναστικής χωρίς να γίνει κάτι. Όμως την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, λίγο πριν από τις οχτώ το βράδυ, ο 47χρονος κατηγορείται ότι συνάντησε στο δρόμο τις δύο ανήλικες και τους είπε να πάνε και πάλι στην αποθήκη.

Μάλιστα ο 47χρονος φέρεται να τους ζήτησε να ελέγξουν πριν μπουν ότι δεν θα τους δει κάποιος. Σύμφωνα με την καταγγελία των κοριτσιών όταν μπήκαν μέσα, ο φωτισμός ήταν ελάχιστος και ο 47χρονος κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να τις θωπεύει, κάτι που διήρκησε αρκετή ώρα, ενώ οι ανήλικες από φόβο, είπαν ότι δεν αντέδρασαν. Κάποια στιγμή του είπαν ότι έχουν αργήσει και θα τους ψάχνουν οι γονείς τους και τότε έφυγαν ενώ ο κατηγορούμενος φέρεται να τους είπε πως «ότι έγινε να μείνει μεταξύ τους».

Πάντως ο 47χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως οι ανήλικες του ζήτησαν συμβουλές για το πώς θα αδυνατίσουν και πως τη συγκεκριμένη φορά που τους είπε ότι θα είναι στο γυμναστήριο και αν θέλουν να πάνε και εκείνες εκεί, απλώς τους έκανε συζήτηση για το αλκοόλ και όταν κουράστηκαν τα κορίτσια έφυγαν. Ο ίδιος δηλώνει ότι ουδέποτε τις άγγιξε ή έκανε το παραμικρό από αυτά που του καταλογίζουν, ενώ αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση θα δώσει αύριο Παρασκευή στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σημειώνεται πως ο 47χρονος έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες σε βάρος του γονέα που τον χτύπησε για εξύβριση, σωματική βλάβη κ.α.

Την υπόθεση για λογαριασμό των ανήλικων κοριτσιών χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/474736/rodos-mas-edwse-na-pioyme-nero-kai-zalisthkame-lene-oi-anhlikes-gia-ton-47xrono-poy-synelhfthh-gia-aselgeia-se-baros-toys

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ