Αναχώρησε από Κάλυμνο με προορισμό την Καβάλα το εμβληματικό «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» του Μιχάλη Αρβύθη

0
4883

Αναχώρησε σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 το πρωί, από το λιμάνι της Καλύμνου με τελικό προορισμό την Καβάλα το εμβληματικό σκάφος «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» του Μιχάλη Αρβύθη.

Στο σκάφος επιβαίνει ο νέος ιδιοκτήτης Σωτήρης Τσαπανίδης ,μαζί με τον Μιχάλη Αρβύθη που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σάμο και στη συνέχεια θα αποβιβαστεί

Συγκινητικές στιγμές με το εμβληματικό σκάφος «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» να  «αλλάζει χέρια», αφού ο καπετάνιος και ιδιοκτήτης του, ο θαλασσόλυκος Μιχάλης Αρβύθης, έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για  ένα σκάφος που έχει πραγματοποιήσει ,μέχρι και τώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες διακομιδές ασθενών που χρειαζόντουσαν να νοσηλευτούν σε Νοσοκομεία εκτός Καλύμνου

Είναι το σκάφος που με πολλά μποφόρ, ταξίδευε για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που έπρεπε να μεταβούν στο Μαστιχάρι, όταν δεν υπήρχε άλλο μέσο, για να μην χάσουν την πτήση από το αεροδρόμιο της Κω.

Ήταν το σκάφος που έδινε πρώτο το παρόν σε κάθε ναυάγιο, που συνέβαινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, σώζοντας δεκάδες ναυαγούς.

Ήταν το σκάφος για τις πιό δύσκολες αποστολές, που εξυπηρετούσε κάθε έκτακτη ανάγκη, όταν δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Ένα σκάφος που για τον Μιχάλη και την οικογένεια του, την γυναίκα και τις κόρες του, είναι μία ολόκληρη ζωή, ήταν το δεύτερο σπίτι τους.

Το σκάφος πουλήθηκε σε Εταιρεία που δραστηριοποιείται στις καταδύσεις στην Καβάλα

Η συγκίνηση του Μιχάλη Αρβύθη και της οικογένειας του φανερή . Αποχωρίζονται ένα σκάφος μετά από 21 χρόνια, ένα εμβληματικό σκάφος για το νησί της Καλύμνου, που όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει δύσκολες αποστολές, έχει μεταφέρει 700 ασθενείς και χιλιάδες επιβάτες.

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή αναχώρηση του από το λιμάνι της Καλύμνου.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ