Προς γνώση (ιδιαίτερα των Κώων) και συμμόρφωση (στις επόμενες εκλογές)

4
1501

Προς γνώση (ιδιαίτερα των Κωων) και συμμόρφωση (στις επόμενες εκλογές).

Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε  δυο πολύ σημαντικά έργα στο νησί  της Ρόδου , τα οποία και φυσικά ψηφίσαμε ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Το πρώτο αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού θεάτρου  ιδιοκτησίας του Δήμου της Ρόδου με 17.235.000 Ευρώ.

Το δεύτερο αφορά  την αποκατάσταση του νεοκλασικού  σχολείου της  Μεσαιωνικής πόλης  ιδιοκτησίας Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, και ανάδειξη του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου , προϋπολογισμού 3.500.000 Ευρώ.

Στην τοποθέτηση μου ανέφερα ότι κάθε έργο πολιτισμού είναι σημαντική προσφορά για τον τόπο στον οποίο πραγματοποιείται , προάγει την ποιοτική του αναβάθμιση και υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναρωτήθηκα όμως για το ποια είναι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσει ένας τόπος ,για να ευαισθητοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε σχέση με τα μνημεία που του ανήκουν.

Μακριά από μένα ο χαρακτηρισμός του τοπικιστή , όμως δε μπορώ να μην επισημάνω την επί πέντε χρόνια ακατανόητη και επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του Υπουργείου, σε σχέση με τους ρημαγμένους από το φονικό σεισμό του 2017 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Κω , που αποτελούν  βασική πολιτιστική υποδομή του νησιού μας.

Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί ευθεία προσβολή στους πολίτες του νησιού της Κω , οι οποίοι και προβληματιζόμαστε για το ποιος τελικά έκανε μεγαλύτερη ζημιά , ο σεισμός που τα κατέστρεψε , η το ότι επί πέντε χρόνια το Υπουργείο  αδιαφορεί για αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο , ο κ. Χατζημάρκος φρόντισε να καλύψει τη νυν Υπουργό κ. Μενδώνη , λέγοντας ότι για τα τρία πρώτα χρόνια δε γνωρίζει τι έγινε , άλλα για τα δυο τελευταία η κ. Μενδώνη κάνει μεγάλη προσπάθεια.

Ελπίζουμε αυτή η μεγάλη προσπάθεια να μην εξαντλείται μόνο στο νησί της Ρόδου , αλλά να αφορά και τα υπόλοιπα νησιά του Νότιου Αιγαίου και ιδιαίτερα το ταλαιπωρημένο από το σεισμό   και το μεταναστευτικό νησί της Κω.

Και βέβαια δικαιολογημένα η κοινή γνώμη του νησιού της Κω αναρωτιέται.

Τρία χρόνια το ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ και δυο χρόνια το ΥΠΠΟ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τι έκαναν?

Και επίσης τα πέντε χρόνια  που ο κ. Χατζημάρκος και η παράταξη του διοικούν την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου , τι έκαναν για να προωθήσουν την επίλυση των προβλημάτων του νησιού της Κω?

Ελπίζουμε και περιμένουμε αποτελέσματα αυτή τη φορά και όχι πάλι εξαγγελίες!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Κανταρζής- Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΝΑΙ

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο σου Νίκο συμφωνω απολυτα μαζι σου!!! Αλλα πίστεψε με φταιμε και εμεις καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και δεν αντιδρούμε.

  2. Οι γνωστές διαπιστώσεις. Αλλά από έργα τίποτα. Βεβαίως και πάντα η Ρόδος θα έχει το πάνω χέρι. Γι’ αυτό εμείς βρεθήκαμε με το ΚΥΤ στο Πυλί ενώ ούτε εμείς ούτε η Ρόδος έχουμε πλεον λαθρομετανάστες. Και τι σχέση έχουν οι εκλογές; Μήπως ο επόμενος θα κοιτάξει την Κω και όχι τη Ρόδο που θα τον έχει βάλει στην καρέκλα; Μήπως θα είναι Κώος ο επόμενος; Μήπως δεν θα έχει Κώο παρατρεχάμενο;

  3. Νίκο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά για αυτό μη γίνεσαι άδικος. Ο σεισμός έγινε 20 Ιουλίου 2017 και σε λίγες μέρες έφτιαξε το λιμάνι για να δένει το πλοίο. Μη το ξεχνάς αυτό. Μη ξεχνάς επίσης ότι έδωσε καμια 25.000.000 ευρώ για να φτιαχτεί το μικρό και το μεγάλο λιμάνι και εκτός αυτών έδωσε στη ΔΕΥΑΚ καμια 30.000.000 ευρώ για σοβαρά έργα όπως βιολογικοί, αποχετεύσεις και άλλα. Αυτά σε λιγότερο απο 2 χρόνια απο το σεισμό αφού Μαϊο και Ιούλιο 2019 είχαμε εκλογές και βγήκε ο Μητσοτάκης. Μη τσουβαλιάζεις λοιπόν και καλύτερα να ρωτήσεις τους Νεοδημοκράτες τι έκανε η ΝΔ 3 χρόνια μέχρι τώρα. Μας κοροϊδεύουν ασύστολα ο Μητσοτάκης, η Μενδώνη, ο Χατζημάρκος, όλοι μαζί. Η Μενδώνη είναι τόσο ανίκανη που ούτε τον ποδηλατόδρομο στην Ιπποκράτους δεν έχει ελευθερώσει ακόμα. Προσοχή λοιπόν όταν μιλάμε να ξέρουμε τι λέμε και με ποιόν αξίζει να τα βάζουμε

  4. Κανταρζη ..
    απουσια καλυτερης επιλογης σας ψηφισα,,,ομως….
    για να το πω χυμα και τσουβαλατα…
    η ομαδα σας ηταν για γελια….να μην αναφερθω ονομαστικα, γιατι θα υπαρξει λογοκρισια…
    ο νοων νοειτω…….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ