Τάκης Χατζηπυλιώτης: Ο υπερβάλλων ζήλος στον έλεγχο αποσκευών στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε

54
3678
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε πραγματικά περιστατικά «υπερβάλλοντος ζήλου» που συνέβησαν στον έλεγχο αποσκευών στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης σε αντίθεση με ότι συμβαίνει για παράδειγμα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών ή αλλού, αναφέρεται σε δηλώσεις του ο αγαπητός συμπολίτης μας κ. Τάκης Χατζηπυλιώτης.

Ο ίδιος τα καταγγέλλει αυτά όπως δηλώνει όχι για να ζητήσει πίσω χρήματα, αλλά για να υπάρχει περισσότερη αλληλοκατανόηση, πιο ανθρώπινη προσέγγιση και συνεργασία του ελεγκτικού προσωπικού με τους επιβάτες ακριτικών περιοχών (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ειδικές κατηγορίες φοιτητών κλπ) στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε, γιατί οι περιπτώσεις ανάλογων περιστατικών δεν είναι μια και δυο…

 

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ….σε κανένα αεροδρόμιο δεν ξεφτιλιζουν τον πελάτη όπως στην Κω. Γι αυτό δεν ξαναταξιδευω…….

  2. ή έχουν παραδώσει τα κλειδιά όλων των αρμοδιοτήτων στην ‘επενδυτική ταρίφα’?
    Σε πρόσφατο ταξίδι επιστροφής πριν μπω στο κτιριακό συγκρότημα ,στάθηκα απ΄ έξω να βγάλω το αεροσκάφος μια φωτογραφία ,απόσταση περίπου 60 – 70 μέτρα.
    Μία υπάλληλος μου λέει ότι απαγορεύεται με τέτοια επιθετικότητα, που απόρησα.
    Σε ερώτηση μου γιατί, με απείλησε να μπω μέσα με στάση και γλώσσα του σώματος που έδειχνε συμπεριφορά υπαλλήλου σε αεροδρόμιο χώρας Ανατολικού μπλοκ ,τα χρόνια του ψυχρού πολέμου στα 80ς.

    • Μάθετε να υπακούτε δεν είστε διαφορετικοί και ξεχωριστοί.Σου λειπει να είναι κρατικά για να έβαζες μέσο τον βουλευτή;Σκουριασμένα μυαλά.

      • Μπορεί να ελέγξει την βασιμότητα των ισχυρισμών του καταγγέλλοντος;
        Απ ότι φαίνεται σ αρέσει το αποφασίζουμε και διστάζουμε αλλά εκεί στην απομόνωση..κουρκουβιαλε.. μαντρόσκυλο.

  3. Δυστυχώς αυτές είναι οι γραμμές απο τις αεροπορικές εταιρίες, γραμμές που ενστερνίζεται και η AEGEAN παρόλο που τρώει με χρυσά κουτάλια απο τα λεφτά του πολίτη καθώς έχει πάρει δεκάδες εκατομ. ευρώ απο κρατικές ενισχύσεις. Τι περιμένατε δηλαδή, απο οπου μπορούν θα μας τα παίρνουν οι ιδιώτες….

  4. Με τα μνημόνια έχει παραδώσει η χώρα τα ασημικά για 99 χρόνια.Μέσα σε αυτά είναι και τα αεροδρόμια.(βασικά τα αεροδρόμια είναι για 40 χρόνια). Η fraport και το αεροδρόμιο θεωρώ δεν είναι ελληνικό δημόσιο 😂.Τα παλιά να τα ξεχάσετε.Τουλάχιστον να είστε εμβολιασμένοι για να έχετε ελευθερία, άντε τυχεροί ανοίγει και η 4 δόση.

  5. Τα μέτρα ισχύουν για όλους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας όχι εδώ που αναφέρει ο ο κύριος είναι παραμεθόριος νομίζει ότι ακόμα είναι εποχή με το αφορολόγητο
    Κανονικά κύριε όπως πληρώνουν όλοι οι Έλληνες

    • Νομίζω ότι έχετε ξεφύγει αγαπητέ κ » στρατιωτικέ»
      Δεν ισχύουν όλα τα μέτρα για όλους τους προορισμούς,..μόνο εδώ γίνονται όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα ..
      Καλά θα κάνετε αφού ζείτε εδώ..να υπερασπίζεται καμμιά φορά και τον τόπο που σας φιλοξενεί….
      Εάν βέβαια είστε στρατιωτικός στ αλήθεια

      • Αν αδίκησε σε κάτι κάνεις ένσταση αυτό λέει ο νόμος άρα οπότε είναι νόμιμο
        Τα νοίκια που έχουν ξεφύγει στης τιμές (δεν κόβονουν και αποδείξεις μισές η κ

    • Καημένε, τι εννοείς κανονικά? Αν η αρρωστημένη κανονικότητα εσενα σου φαινεται φυσιολογική είσαι η ζωντανη αποδειξη γιατί μια κοινωνία καταρρέει!!! Μακαρι τετοιες νοοτροπιες να είχαν εκλείψει απο τη χώρα μας, θα ζουσαμε όλοι πολύ καλυτερα.

    • Κανονικά όπως πληρώνουν όλοι οι Έλληνες; Μάλιστα καραβανά γερμανοτσολιά, δηλαδή όπως πληρώνεις εσύ, κανονικές τιμές στη Λέσχη αξιωματικών και στο Στρατιωτικό πρατήριο…έτσι;

    • Μάθε φίλε μου ότι σε άλλο αεροδρόμιο δε γίνεται τόσος πολύς έλεγχος και συμπεριφέρονται πιο ανθρώπινα

      Μάθε φίλε μου ότι σε άλλο αεροδρόμιο δε γίνεται τόσος πολύς έλεγχος και συμπεριφέρονται πιο ανθρώπινα

  6. Συγχαρητήρια κ Χατζηπυλιωτη!!!!!!. Μπράβο!!!!!
    Πρέπει όλοι να δημοσιεύουμε αυτά τα περιστατικά!!!!
    Μου συνέβη το ίδιο και στον γιο μου!!!!
    Εγώ αναγκάστηκα να βγάλω τα ρούχα μου από την βαλίτσα!!!! Τραγικά πράγματα.,
    Κάτι πρέπει να γίνει και να υπάρξει μια χαλαρότητα.στο θέμα αυτό….
    Εγώ ήθελα να κάνω καταγγελία αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε υπεύθυνος!!!!!

  7. Έχει δίκιο ο συμπολίτης μας για 100 gr και όχι για 1 kg και εμένα μου επέβαλλαν πρόστιμο 40 ευρώ!! Ενώ στην Αθήνα με περίπου 1,300 με άφησαν και ήταν και πολλοί εξυπηρετικοί!! Και ρωτάω γιατί τόσο πολύ έλεγχος στους ίδιους τους Κώους!!! Αλλάξτε κύριοι των αεροπορικών γραμμών την φιλοσοφία σας και την φιλοξενία σας, γιατί στο τέλος θα χάσετε εμάς!!!

    • Χαχαχχα θα σε χασουν; Να πας με πλοιο αμα δε σ αρεσει! Να ευχαριστεις που ο συριζα εδωσε και μεταφορικο ισοδυναμο. Αλλα Κουλη ηθελες Κουλη να παρεις. Δεν τους φτανουν οι επιχορηγησεις βλεπεις θα σε αρμεξουν και για τα 50 γραμμαρια επιπλεον βρακια. Βοδι ψηφοφορε!

  8. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ.Χατζηπυλιωτης.
    Εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση στο αεροδρόμιο της Κω σε σχέση με των Αθηνών.
    1ο περιστατικό στο check in counter με μια χειραποσκευη 6 κιλά που δικαιούμαι κσι την κλασική γυναικεία τσάντα στον ώμο με το πορτοφόλι. Η υπάλληλος επεμενε οτι δεν δικαιούμαι «δευτερο» αντικείμενο και ήταν πολύ ερειστικη .
    Ακολούθως στον έλεγχο των χειραποσκευων ,με υποχρεωσαν να βγάλω έξω μπουκαλάκια με όγκο μικρότερο των 100 ml ,τα οποία επιτρέπονται απο τον κανονισμό , να τα βάλω σε δικό τους σακουλάκι!!???@ και να τα τοποθετήσω ξανά στην χειραποσκευη ,χωρίς εννοείται να ελέγξουν το περιεχόμενο. Τι νόημα είχε αυτή η διαδικασία?
    Την ίδια ακριβώς εμπειρία την έζησα 3 φορές σε ένα μήνα από Κω προς Αθήνα.
    Αντιθέτως δεν υπήρξε καμία αναστάτωση πέραν του τυπικού ελέγχου σπο Αθηνα προς Κω .Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα εταιρείας, αλλά υπαλλήλων και μάλιστα συγκεκριμένων!

  9. Η συγκεκριμένη κοπέλα θα ήταν. Ταξίδι για Κρήτη φοιτήτρια η κόρη μ 1 φορά ταξίδευε για εκεί. 2 Άτομα 2 μεγάλες απόσκευες ,2 χειραποσκευές και 2 τσαντακια. Μας περνάει την 1 αποσκευή με λιγότερα κιλά και μας αναγκάζει να βγάλουμε τα ρούχα του παιδιού γιατί δεν γίνεται να επιστρέψει η άλλη αποσκευή και ούτε συμψηφισμός ( Τα κιλά με συμψηφισμό ήταν ίσα). Ευτυχώς είχαμε κάποιον και τα κράτησε, αλλα είχε και συνέχεια . Ωριόταν τα βάλουμε τα τσαντάκι στις χειραποσκευές οι οποίες ήταν γεμάτες. Δεν μπορέσαμε οπότε χρέωση είναι 40 ευρώ έδωσα την κάρτα μου και η χρέωση στο τέλος ήταν 80 ευρώ (για το κάθε τσαντάκι ήταν 40) όμως η Κυρία δεν ήθελε να το επεξηγήσει για να μην χάσει μάλλον το bonus.

  10. Η συγκεκριμένη κοπέλα θα ήταν. Ταξίδι για Κρήτη φοιτήτρια η κόρη μ 1 φορά ταξίδευε για εκεί. 2 Άτομα 2 μεγάλες απόσκευες ,2 χειραποσκευές και 2 τσαντακια. Μας περνάει την 1 αποσκευή με λιγότερα κιλά και μας αναγκάζει να βγάλουμε τα ρούχα του παιδιού γιατί δεν γίνεται να επιστρέψει η άλλη αποσκευή και ούτε συμψηφισμός ( Τα κιλά με συμψηφισμό ήταν ίσα). Ευτυχώς είχαμε κάποιον και τα κράτησε, αλλα είχε και συνέχεια . Ωριόταν τα βάλουμε τα τσαντάκι στις χειραποσκευές οι οποίες ήταν γεμάτες. Δεν μπορέσαμε οπότε χρέωση είναι 40 ευρώ έδωσα την κάρτα μου και η χρέωση στο τέλος ήταν 80 ευρώ (για το κάθε τσαντάκι ήταν 40) όμως η Κυρία δεν ήθελε να το επεξηγήσει για να μην χάσει μάλλον το bonus. Εγώ το είδα μετά στο λογαριασμό μ . Μίλησαμε με συμφοιτητρια αλλα εκείνη πέρασε κανονικά αν και με παραπάνω κιλά καθώς ήταν γνωστή της .

    • Τι; Πως; Γινονται αυτα στον ιδιωτικο τομεα; Δε σας αρεσαν τα κρατικα ε; Και λιγα σας κανουν τωρα!

  11. Η συγκεκριμένη κοπέλα θα ήταν. Ταξίδι για Κρήτη φοιτήτρια η κόρη μ 1 φορά ταξίδευε για εκεί. 2 Άτομα 2 μεγάλες απόσκευες ,2 χειραποσκευές και 2 τσαντακια. Μας περνάει την 1 αποσκευή με λιγότερα κιλά και μας αναγκάζει να βγάλουμε τα ρούχα του παιδιού γιατί δεν γίνεται να επιστρέψει η άλλη αποσκευή και ούτε συμψηφισμός ( Τα κιλά με συμψηφισμό ήταν ίσα). Ευτυχώς είχαμε κάποιον και τα κράτησε, αλλα είχε και συνέχεια . Ωριόταν τα βάλουμε τα τσαντάκι στις χειραποσκευές οι οποίες ήταν γεμάτες. Δεν μπορέσαμε οπότε χρέωση είναι 40 ευρώ έδωσα την κάρτα μου και η χρέωση στο τέλος ήταν 80 ευρώ (για το κάθε τσαντάκι ήταν 40)

  12. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το δικό μου παιδι το οποι< ηρθε από εξωτερικο με την ίδια βαλίτσα δεν είχε κανένα πρόβλημα και όταν έφυγε από το αεροδρόμιο της Κω παλι για εξωτερικό πιάσανε το μετρο και του μετρήσαμε τα ροδάκινα της βαλίτσας και μας επιβάλανε να πληρώσουμε 50 ευρω παραπανω

  13. Δεν κατάλαβα.Αν είναι έλεγχος για την ασφάλεια Καλα κάνουν .Αν εννοεί ότι του χρέωσαν αποσκευές το ξέρει από πρην πως είναι οι χρεώσεις ας πάει με πλοιο.Με τον κάθε ένα που νομίζει ότι είναι μοναδικός.Αν ισχύει για όλους και δεν τι εφαρμόζουν σε όλους είναι μπέρδεμα πράγματι.Πάντως το ποιος είμαι εγώ η είμαι πελάτης τελείωσε.Όπως και το ότι είμαι ψηφοφόρος του τάδε…..Εδώ και η Τσουνή διαμαρτυρήθηκε που της χρέωσαν μια βαλίτσα και είναι και πιο όμορφη

  14. Σωστά τα λέει. Συμβαίνει συνέχεια το ίδιο πράγμα εδώ και πολύ καιρό και μόνο στην Κω, ούτε στην Αθήνα ούτε πουθενά αλλού, τέτοιος ζήλος…

  15. Μπράβο κύριε Τάκη καλά τους τα είπες γιατί πραγματικά εδω στην Κω το εχουν παρακάνει . Μάλλον μπόνους παίρνουν οι κοπελίτσες απο τα 40άρια δεν εξηγείται τέτοια αυστηρότητα ακομη και για τσαντάκι μέσης θέλανε να χρεώσουνε 40 €.

  16. Τι περιμένεις Τάκη εδω πληρώνεις 60 € εισιτηριο άλλα 40 ταξί γιατί δεν εχει λεωφορείο και σου βάζουν και οι ξινές 40 € πρόστιμο για 1 κιλό παραπάνω. Αλλά που ειναι ο δήμαρχος , ο επαρχος , ο περιφερειάρχης να πάρουν θέση .Φοβούνται τα συμφέροντα του κτελ και και των ταξιτζήστων.

  17. Λόγω της δουλειας μου ταξιδευω πολυ. Προσέξτε δρομολόγια Αθήνα Φρακφούρτη Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αθήνα, Ηράκλειο, Αθήνα Κω και Αθηνα Λονδίνο και επιστροφή με μια βαλίτσα καμπίνας 8 kg κσι ενα λαπτοπ στην πλάτη. Μόνο στην Κω μου ζήτησαν να πληρώσω 40 € ή να βάλω το σακίδιο με το λαπτοπ στη βαλίτσα. Και βέβαια σε όλα τα αεροδρόμια με αστική συγκοινωνία πλην της Κω. Τα σχόλια δικά σας

    • Ειναι low cost η εταιρεια για Κω. Πληρωνεις μονο 240 ευρω την οικονομικη θεση για να πας Θεσσαλονικη. Λογικο ειναι να χρεωνουν κατι παραπανω για τις αποσκευες! Αχχαχαχα

  18. Νομίζω ότι έχετε ξεφύγει κ.»στρατιωτικε»
    Δεν ισχύουν τα ίδια σε όλα τα αεροδρόμια…
    Μόνο εδω συμβαινουν αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα..
    Και καλά θα κάνετε να είστε καμμιά φορά με το μέρος των κατοίκων της πόλης που σας φιλοξενεί.,.χωρις να λέτε συνέχεια κακιες..ΑΝ βέβαια είστε στ αλήθεια στρατιωτικός

  19. Μάλλον η εταιρεία στην Κω δεν πιάνει τον στόχο της. Οπότε πιέζει τους υπαλλήλους για να εισπράξει από νησιώτες μαθήμενους στη χαλαρωτητα. Για αυτό πρέπει όλοι να μάθουν ότι το φθηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι και πως το φθηνό κοστίζει ακριβά…

  20. για όλες τις extra χρεώσεις που βεβαιωμειτ το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών παίρνει ποσοστό, γι’αυτό και δεν χαρίζουν τίποτα. Το ίδιο ισχύει και από Αθήνα αλλα εκεί το προσωπικό προφανώς δεν ασχολείται!

  21. Ταξιδευψαμε πρόσφατα και έγινε ακριβώς αυτό… όταν είσαι γνωστός όλα τα περνούν όσα κιλά και αν είναι…άσε που ξέρουν ποιος τσεκάρει και όλα καλά… καβαλήσει το καλάμι…νομίζουν ότι είναι και κάτι…και θρασυς……….το μεγαλείο σου…

  22. Και εγώ τα ίδια έπαθα να μην ξανά ταξιδέψουμε με την Aegean μόνο με SKY express ,Πλέων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα βέβαια

  23. Tον Σεπτέμβρη και μέχρι τέλος της σαιζόν έβαζαν χέρι σε πελάτες Εσωτερικού όταν δεν φορούσαν μάσκα

    ,αλλά και στους συνοδούς επιβατών ενώ στις ουρές με τους ξένους που ήταν προκλητικοί μέχρι αηδίας δεν έλεγαν τίποτα οι υπάλληλοι.
    Μία μέρα λέω σε μία να κοιτάξει τις κάμερες πριν να βγάλει την χολή της και την έκανε τουμπεκί…
    Επίσης οι ξένοι είχαν πολύ μεγαλύτερα handbaggage σε σχέση με πελάτες εσωτερικών πτήσεων.
    Όλα βέβαια έπρεπε να καταγράφονται ,γιατί υπάρχουν κάποιοι που στο παίζουν έξυπνοι.

    • Εσυ πάντως είσαι κομπλεξικός.Οι ξένοι και οι Έλληνες.Ήσουνα σωστός και σου έκαναν παρατήρηση η σε τιμώρησαν;Αυτό πες μας.

  24. Εγώ δεν κατάλαβα ένα διαχωρισμό . Οπότε ταξιδεύω σπρώχνουν τους επιβάτες με αγένεια να περάσουν πρώτοι λένε οι business class. Οι άλλοι οι economy class περιμένουν .η διαφορά είναι οι πρώτες θέσεις πανάκριβες για κορόιδα εγωιστικά με ένα πάνινο κουρτινακι να τους χωρίζει . Και ερωτώ όπως όλοι μας. Αν μη κακό συμβεί κάτι στο αεροπλάνο οι καθήμενοι στις ακριβές θέσεις θα σωθούν από την πτώση του ενώ οι άλλοι οι πτωχουληδες θα σκοτωθούν; Τι κορόιδα βρήκανε οι εταιρίες οι αγενεστατες σε όλους τους πελάτες. Όταν είναι όλοι στον αέρα σε ύψος δύο Χιλ πόδια νομίζετε ότι υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Ακριβοί και φθηνοί;;

  25. Καλά έκαναν και χρέωσαν 40€. Στην Κω ήταν. Το 2019 ήρθε ένας φίλος με την οικογένειά του από ηπειρωτική Ελλάδα. Εκατσαν κάπου κι έφαγαν 3 πιτόγυρα, μια μπύρα και 2 αναψυκτικά (όλα κουτάκια). Ξέρετε τι πλήρωσαν; 72 ευρώ. Ο φίλος φρίκαρε. Η απάντηση απο το μαγαζί ήταν «ναι φίλε ακριβά είναι αλλά στην Κω είσαι»
    Στην Κω είσαι!!! Λες και ήταν σε κοσμοπολίτικο νησί

  26. Εμάς είναι πάνω από όλους όταν είχαμε στην Ελλάδα τους Γερμανούς είχαμε και τους βοηθούς τους τους προδότες το ίδιο ισχύει και σήμερα

  27. Εγω θα φτιαξω δικο μου αεροδρομιο, και θα ταξιδευω με δικο μου αεροπλανο. Τετοια ταλαιπωρια!!

  28. φοιτητής ο γιος μου ηρθε απο Κρήτη με μια βαλίτσα ….τα κιλα που ηρθε ηταν τρια κιλα κατω απο το επιτρεπτό….εφυγε ξανα με την ίδια βαλιτσα δεν προσθεσαμε τίποτα μεσα και μας ειπαν πως έπρεπε να πληρώσουμε γιατί ειχε τρια κιλα συν…..

  29. ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 500gr. ΜΕ ΑΝΆΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 40€. ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΜΕ 3 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, Η ΚΟΠΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

  30. εγω εχω τα α……….α και βγαινω με με τα στοιχεια και την φατσα μου .εσειs βρε πιθικια γιατι κρυβεστε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ