Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή σε 52χρονο για καλλιέργεια 27 δενδρυλλίων κάνναβης

1
328

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 52χρονο που είχε συλληφθεί σε νησί του νομού μας για καλλιέργεια 27 δενδρυλλίων κάνναβης ενώ κατείχε και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από οχτώ χρόνια και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 52χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της καλλιέργειας φυτών του γένους της κάνναβης και κατοχή) ναρκωτικών ουσιών (ινδική κάνναβη) από μη τοξικομανή. Ωστόσο διά του συνηγόρου του κ. Κώστα Ασλάνη προσέφυγε σε ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας και επικύρωσε χθες το δικαστήριο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Ο 52χρονος είχε συλληφθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω,  οι οποίοι είχαν μεταβεί στο νησί όπου διέμενε. Σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο 52χρονος είχε δημιουργήσει ένα μικρό θερμοκήπιο σε υπαίθριο χώρο όπου καλλιεργούσε 27 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στην κατοχή είχε βρεθεί και ποσότητα 28 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος του 52χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Κώστα Ασλάνη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Κω όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως τόσο την ποσότητα χασίς όσο και τα δενδρύλλια τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 52χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.
πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν σε αυτή τη χώρα, που όλα απαγορεύονται και ΟΛΑ....γίνονται,

    επικρατήσουν οι ΜΗ υποκριτές, ειδικά ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, και επιτραπεί να καλλιεργεί ο κάθε ενδιαφερόμενος 2 γλάστρες στο μπαλκόνι του (βλ. Γιωργάκης Παπανδρέου 2009), να δούμε τι θα απογίνουν οι ναρκεμποροι, τα βαριά ναρκωτικά, οι θάνατοι, οι μονάδες απεξάρτησης και όλο αυτό το βρωμερό κύκλωμα μιζαδορων που φτάνει πολύ, παρά πολύ ψηλά! Πιο ψηλά κι απο Giga-Δικαστές, σαν αυτόν που μπαγκλαρωσαν πριν λίγες εβδομάδες. Αυτή είναι η πραγματική εξήγηση, του γιατί κάποια πράγματα «είναι» απαγορευμένα στην Ελλάδα και αλλού. Γιατί είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΑΡΗ..!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ