Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ρόδος: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Νίκο Ανδρουλάκη… Το μήνυμα στην Τουρκία...

Ρόδος: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Νίκο Ανδρουλάκη… Το μήνυμα στην Τουρκία για την αποστρατικοποίηση των νησιών (φωτογραφίες και βίντεο)

3
1472

Μπορεί η σημερινή Κυριακή να ήταν αφιερωμένη στην 74η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα (καθώς ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου μετατέθηκε εκτάκτως φέτος λόγω του ότι συνέπιπτε με την Καθαρά Δευτέρα) και να κατέβηκαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα στην Ρόδο για την Παρέλαση και τους εορτασμούς, ένα πρόσωπο όμως ήταν που μονοπώλησε το ενδιαφέρον.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, παρέστη στις εκδηλώσεις (για πρώτη φορά ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Κινάλ / Πασόκ) στην Ρόδο και… τράβηξε όλα τα βλέμματα. 

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα, περί γαλάζιας πατρίδας
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης Intime

Μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τα παράλογα και παράνομα αφηγήματα της περί γαλάζιας πατρίδας και αποστρατικοποίησης των νησιών, έστειλε σήμερα από τη Ρόδο όπου βρέθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Ο ελληνισμός τιμά σήμερα την 74η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή για την ανθρωπότητα, που αποδεικνύεται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών. Κι αυτό είναι το μήνυμά μου απέναντι στη γειτονική χώρα, την Τουρκία και την ηγεσία της.

 

Παρά το γεγονός πως βρέθηκαν στην Ρόδο ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν ο νέος πρόεδρος του Κινάλ.

Ίσως να ήταν και η πρώτη φορά που ο κόσμος πλησίασε τόσο πολύ έναν πολιτικό σε τέτοιες εκδηλώσεις…

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε στεφάνι στον Βωμό της Πατρίδας και παρακολούθησε την Παρέλαση ενώ σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τα παράλογα αφηγήματα για «γαλάζια πατρίδα» και αποστρατικοποίηση των νησιών.

«Εμείς θέλουμε τη σταθερότητα και την ευημερία και είμαστε πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μίλησε για μια πρωτοφανή κατάσταση και για σοκαριστικές στιγμές καθώς εκατομμύρια άνθρωποι καταστρέφονται και χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις για ενιαία εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα» δήλωσε.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με την ακρίβεια, απάντησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και σε ό,τι αφορά την ενέργεια να βάλει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να προχωρήσει σε ήπια απολιγνιτοποίηση, παράλληλα με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αμέσως μετά (δεν ανέβηκε στην καθιερωμένη δεξίωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στα γραφεία της Περιφέρειας) έκανε μία βόλτα στην πόλη και αργότερα επισκέφτηκε τα’ Αφάντου, τον Αρχάγγελο.

Τον πρόεδρο του Κινάλ συνόδευαν ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Βάιος Καλοπήτας, ο τέως δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η κυρία Κατερίνα Γαβαλά γραμματέας της ΝΕ (από την Κω), τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής που ορίστηκε πρόσφατα και στελέχη του κόμματος στην περιοχή.

news-politics

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. (βεληνεκούς…κλητήρα του Ανδρεα Παπανδρέου), το ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΕΝΟ, ΞΕΠΕΣΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣ των νεοΕλλήνων, εξασκει ξανα τους γλουτιαιους του, για νέες συγκινήσεις… Μετα τον Ανέμελο Σχιζοφρενή (βλ. Μητσοτακης) αυτος ο λαός εχει πια τελειοπηθει στο σκυψιμο.

  2. Α ρε Άκη που είσαι τώρα να αγορασεις κανένα υποβρύχιο, να γίνει πάρτι!!! Χαχαχαχαχαχα!!!!

  3. ΤΊ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟ-ΕΡΝΤΟ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ; ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ς-300 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;; ΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΄΄ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ»; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ; ΟΛΟ ΓΕΛΑΚΙΑ Ο ΜΗΤΣΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ