“Έφυγε”από τη ζωή η Μαρία Χατζηθεμιστοκλή- Ζαΐρη

1
4892

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στο σπίτι της στον Πλατύ Γιαλό Καλύμνου, η Μαρία Ζαϊρη σε ηλικία 83 ετών.

Η Μαρία Ζαϊρη ήταν κόρη του ιατρού Κώστα Χατζηθεμιστοκλή και της Καλοτίνας Πέρου.

Αποφοίτησε από το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Φιλολογίας από όπου πήρε το πτυχίο της Φιλολόγου .

Διορίστηκε στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου ως καθηγήτρια φιλόλογος για να παραιτηθεί μετά από 4 χρόνια.

Παντρεμένη με τον αείμνηστο Χειρουργό Ιατρό και πρώην Δήμαρχο Καλυμνίων Μιχάλη Ζαϊρη, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια, με τρία εξαιρετικά παιδιά, τον Παύλο Ιατρό Χειρουργό, την Καίτη Φαρμακοποιό και τον Κώστα Πολιτικό μηχανικό. Επίσης είχε 8 εγγόνια.

Η Μαρία Ζαίρη ήταν δραστήρια και δυναμική γυναίκα και μετά την παραίτηση της από τον κλάδο της Εκπαίδευσης, δραστηριοποιήθηκε στην Κλινική που δημιούργησε στην Κάλυμνο ο σύζυγος της Μιχάλης, αναλαμβάνοντας όλα τα Διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Ασχολήθηκε ενεργά με τα Πολιτιστικά δρώμενα της Καλύμνου και διετέλεσε Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου “ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ”

Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, ενώ αρθρογραφούσε ανελλιπώς επί 23 χρόνια  στην εφημερίδα “Η ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗ”. Τα τελευταία χρόνια δημοσίευε άρθρα της, στο kalymnos-news.gr . Το τελευταίο της άρθρο, με τίτλο “Κάλυμνος-Μαριούπολη Ουκρανίας τόσο μακριά, τόσο κοντά” το δημοσιεύσαμε πριν μία εβδομάδα στις 5 Μαρτίου 2022.

Η Μαρία Ζαϊρη ήταν αγαπητή, κοινωνική, ευγενική, αεικίνητη, χαμογελαστή, με χιούμορ ,με παιδεία και μία ξεχωριστή κουλτούρα. Διακρινόταν για την αγάπη της στο συνάνθρωπο της.

Από το kalymnos-news.gr εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της Παύλο, Κώστα, Καίτη ,στα εγγόνια της, στα αδέλφια της και στους συγγενείς της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού στην Πόθια Καλύμνου

Πηγή:https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ