Χ. Κόκκινος: Η «θλιβερή πρωτιά» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου…!

0
585

Η «θλιβερή πρωτιά» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου….!

Εν μέσω πανδημίας και πολέμου στην Ουκρανία, η Eurostat παρουσίασε πρόσφατη στοιχεία που εμφανίζουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) να κατέχει μια θλιβερή πρωτιά!
Η νησιωτική περιφέρεια μας κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση ακαθάριστης προστιθέμενη αξίας σε σύγκριση με όλες τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2020 σε ποσοστό 22,2%
Μεγάλη και η μείωση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ όπου κατρακύλησε στο 63% το 2020 έναντι 71% το 2019!
Η καθίζηση του τουρισμού (που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» του Ν. Αιγαίου) σε συνδυασμό με την απουσία σοβαρών, οργανωμένων και μακράς πνοής αναπτυξιακών δράσεων οδηγούν σε υποβάθμιση την ποιότητα ζωής των νησιωτών μας και τα εισοδήματα τους συρρικνώνονται. Αν αναλογιστουμε ότι και το 2021 ήταν μια δύσκολη χρονιά, η αβεβαιότητα συνεχίζεται το 2022 και τους τελευταίους μήνες η ακρίβεια «καλπάζει» ασταμάτητα , γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η διόγκωση της φτωχοποίησης της κοινωνίας μας είναι «προ των πυλών» !

Έχουμε καταθέσει και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις για την αξιοποιήση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας . Ασκούμε κριτική και καταγγέλλουν τις σπαταλες του δημοσίου χρήματος σε «ημετέρους», φιέστες και αναθέσεις αμφιβόλου ή μηδαμινής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο!

Καλούμε τους υπεύθυνους και ιδιαίτερα την ηγεσία της Περιφερειας Ν. Αιγαίου (που διαθέτει αρκετούς οικονομικούς πόρους και μηχανισμό) να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να ασχοληθεί με τα κοινωνικά ζητήματα!

Η πρόσφατη έκθεση-έρευνα της Εurostat κτυπά το «καμπανάκι»! Δεν αναδείχτηκε ούτε σχολιάστηκε από τον» λαλιστατο» – σε άλλες περιπτώσεις- Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και τους συνεργάτες του…

Η καθημερινότητα ζητά υπευθυνότητα και λύσεις στα προβλήματα που δεν την δίνουν «αυτάρεσκα» Δελτία Τύπου για το αυτονόητο ή για προσωπική προβολή και για…. επικοινωνιακα τεχνάσματα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ