Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου: «Έφυγε» ξαφνικά στα 53 ο Ιατρός Νεφρολόγος Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου

2
4276

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πενθεί για την απώλεια του Ιατρού
Γιώργου Ντέτσκα του Νικολάου ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια στη Ρόδο, σε ηλικία 53 ετών.

Η ευγένεια της ψυχής του, η προσήνεια, το διαρκές χαμόγελο του, η αγάπη για την ιατρική επιστήμη και ειδικά τη νεφρολογία είναι μερικά από τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν.

Ο αείμνηστος Ιατρός ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, που διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του. Η ακεραιότητα του, η απλότητα, η εργατικότητα και
η αξιοπιστία, ήταν τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του και όπως ήταν αναμενόμενο η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη
σε όλους εμάς τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του καθώς και σε όλους όσους τον γνώριζαν.  Δυστυχώς, αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι σε νεαρή ηλικία, ενώ είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην οικογένεια του, στη νεφρολογία, στην ιατρική επιστήμη και στην τοπική κοινωνία.

Η σχέση του Γιώργου Ντέτσκα με τους ασθενείς του υπερέβαινε τα όρια της τυπικότητας και είχε αναπτύξει με τους περισσότερους, στενές σχέσεις και ισχυρούς δεσμούς. Διακρινόταν επίσης, για τις ιδιαίτερες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος.

Η δράση του Γιώργου Ντέτσκα δεν εξαντλούνταν μόνο στο τομέα της Κλινικής Νεφρολογίας, ο ίδιος προσέφερετις ιατρικές του υπηρεσίες και στον τοπικό αθλητισμό και ειδικά στην καλαθοσφαίριση σε αρκετά σωματεία του νησιού μας.

Ο Γιώργος Ντέτσκας του Νικολάου και της Μηλιάς γεννήθηκε το 1968
στην Αλβανία στο χωριό Καρόκι των Αγίων Σαράντα.

Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τιράνων το 1992 και το έτος 2007 αναγνώρισε το τίτλο σπουδών του από το ΔΟΑΤΑΠ.

Την 9η Οκτωβρίου 2007 έλαβε την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Υγείας – Πρόνοιας της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Το διάστημα 2009 – 2010 υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας εκπληρώνοντας με επιτυχία τα καθήκοντά του στην υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2011 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Παθολογία για δύο έτη, όπου υπηρέτησε στην Α’ Παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου και εν συνεχεία στην ειδικότητα της νεφρολογίας.

Το έτος 2017 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Νεφρολογίας και υπηρέτησε στην Νεφρολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου ως επικουρικός Ιατρός μέχρι την 1η Απριλίου 2018.

Ο αείμνηστος συνάδελφος διατηρούσε ιδιωτικό Νεφρολογικό ιατρείο στη Ρόδο επί της οδού Αυστραλίας 88-92 και υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και της Νεφρολογικής Κλινικής της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου «Euromedica».

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουν  τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιατρού στην σύζυγο του Αμέλα και στα παιδιά του Νικόλαο και Αιμιλία.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

 

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Ι. Τσέρκης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Στη θλιβερή αναγγελία  θανάτου

του
Γιώργου Ντέτσκα
ιατρού Νεφρολόγου
μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

 

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αποφάσισε  :

 

  1. Να παραστούν εκπρόσωποι του Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία.
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκπλιπόντος.
  3. Να κατατεθεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο «Φλόγα Ρόδου
    το ποσό των 200,00 ευρώ στη μνήμη του μεταστάντα.
  4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και στον τοπικό τύπο.

 

  • Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

                      

                  Ηλίας Ι. Τσέρκης                                                   Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα σας πω κάτι.Για το θηρίο είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Ανεξάρτητα από ηλικία επάγγελμα ή οποιαδήποτε θεσμική θέση που κατέχει κάποιος.Καλο παράδεισο στο γιατρό και καλή σαρακοστή στους εναπομείναντες συνανθρώπους μας.

  2. Καλο παραδεισο στον ανθρωπο. Τα κανανε ετσι τα πραγματα που ειτε με τον ιο που αμολησανε ειτε με τα μπολια τους θα σε ξεκανουνε ετσι κι αλλλιως……….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ