Τι ζήτησε ο Έπαρχος Κω-Νισύρου από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα

5
1076

Χθες 02 Μαρτίου 2022 επισκέφτηκε τον Έπαρχο Κω-Νισύρου Ιωάννη Καμπανή, στο κτίριο του Διοικητηρίου, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα. Την αναπληρώτρια Υπουργό συνόδευαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, η Διευθύντρια και ο Σύμβουλος του γραφείου της Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη και Σπυρίδων Κουρέας. Βουλευτές Δωδεκανήσου και ο Διοικητή του νοσοκομείου της Κω.

Ο Έπαρχος κατέθεσε μεταξύ των άλλων και τις παρακάτω προτάσεις που θεωρεί  αναγκαίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

 1. Θεωρείται επιτακτική και αναγκαία η στελέχωση και ο εξοπλισμός του υπάρχοντος νοσοκομείου καθώς και η ανεύρεση επιπλέον κινήτρων  προσέλκυσης  ιατρο –νοσηλευτικού  προσωπικού.
 2. Αναθεώρηση – επικαιροποίηση οργανισμού υπάρχοντος Νοσοκομείου.
 3. Το Περιφερειακό ιατρείο Αντιμάχειας το οποίο στεγάζεται σε ένα εξαιρετικό κτίριο, να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Με την άμεση εκπόνηση οργανισμού όπου θα προβλέπονται βασικές ειδικότητες και νοσηλευτικό προσωπικού. Η δημιουργία παραρτήματος σταθμού ΕΚΑΒ σε μόνιμη βάση για την εξυπηρέτηση των περίπου 10.000 κατοίκων και πολλαπλάσιων την θερινή περίοδο.
 4. Η μετατροπή του ΙΚΑ σε αστικού τύπου Κέντρο Υγείας.
 5. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι το Νοσοκομείο Κω «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο κέντρο της πόλης, χωροταξικά και κτιριακά έχει κλείσει τον κύκλο του εδώ και τριάντα χρόνια, επομένως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου 100 ως 120 κλινών στο χώρο όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σας κρίνουν ιδανικό.
 6. Δημιουργία Σχολής Νοσηλευτικής με ότι αξία αντιλαμβάνεστε έχει για το ακριτικό νησί μας, πατρίδα του Ιπποκράτη.
 7. Δημιουργία ΥΠΕ νήσων Αιγαίου με έδρα ενδεχομένως την Ρόδο με αποκέντρωση υπηρεσιών.
 8. ΠΑΓΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 3 Μαρτίου 2022 θα εξακολουθήσουν συναντήσεις εργασίας από το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας παρουσίας και του Υπουργού Θάνου Πλεύρη στο νοσοκομείο Γ.Ν.-Κ.Υ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

 

Γραφείο Τύπου

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επανειλημμένα κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Έπαρχος. Είναι και γιατρός τρομάρα μας και υποτίθεται ότι γνωρίζει καλά τα θέματα του νοσοκομείου. Βέβαια εάν δούλευε το ωράριο του και τις εφημερίες του θα γνώριζες καλύτερα τα προβλήματα των εργαζομένων και θα ένιωθε τον πόνο των ασθενών και των οικογενειών τους που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την περίθαλψή τους.

  • ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΤΙΞΕΙΣ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ….Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑ ΑΠΟΨΗ…

 2. Σοβαρά τώρα για όλο αυτό το χάλι του Νοσοκομείου φταίει ο Καμπανής!!! Τόσα χρόνια και τόοοοσες κυβερνήσεις που πέρασαν που έγινε το απόλυτο τίποτα? Τόσοι Δήμαρχοι και άλλοι τόσοι Έπαρχοι και Περιφερειάρχες? Αλλά τι να λέμε τώρα, αφού πάλι τους ίδιους βουλευτές θα βγάλουμε όταν έρθει η ωρα να ψηφίσουμε, τους ίδιους που καμαρώνανε χτες…

 3. κύριε εργαζόμενη είσαι πολύ μικρός για να μπορείς να θίξεις τον γιατρό Επαρχό μας. είσαι κατώτερος των περιστάσεων .Μην χάνεις τον χρόνο με το πληκτρολόγιο και κοίτα την δουλειά σου .Διάβασε καλά τι λέει ο άνθρωπος και αν διαφωνείς σε κάτι τα ξαναλέμε .. την χολή σου αλλού !

 4. Να κοιτάς πρώτα εσύ να είσαι σωστή στην εργασία σου εργαζόμενη. Τα προσωπικά σου και την εμπάθεια σου να τα κρατάς για τα του οίκου σου. Αν θέλεις μπορείς να βγάλεις τις παρωπίδες και να ενημερώνεσαι πιο σωστά σχετικά με θεσμούς, ιατρούς, εφημερίες και ωράρια. Ευτυχώς για το νοσοκομείο που δεν είναι όλοι σαν και λόγου σου, ευτυχώς!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ