Συγκέντρωση για Υγεία και Ακρίβεια – Σάββατο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

1
457

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Κω, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11:00 Πλ. Ελευθερίας

Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Οι αντοχές μας έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια μας, στο νησί του Ιπποκράτη στην Κω εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, χειρότερα πάμε και όχι καλύτερα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ υπάρχει μόνο στην πόλη, κι αυτό ανοιγοκλείνει λόγω έλλειψης προσωπικού, στα χωριά μας καμία δομή του ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας άδειο, το ΕΦΚΑ υποστελεχωμένο.

Είναι απαράδεκτοι όλοι αυτοί που έχουν αφήσει στην μοίρα τους 35.000 μόνιμους κατοίκους να τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην αρρωστήσουν.

Σε κλίμα μεγάλης ακρίβειας με την βενζίνη να αγγίζει τα 2€, οι λογαριασμοί ρεύματος να είναι 300 με 400€ στα σπίτια μας, με το καλάθι του Σούπερ Μάρκετ βδομάδα την βδομάδα να έχει όλο και λιγότερα είδη, οι μισθοί να παραμένουν στα τάρταρα, η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική, χρηματοδοτούν αδρά για άλλη μια φορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και από άλλα μονοπάτια, βλέπε 250 αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι σε αυτά τα δύο χρόνια, αφήνοντας στην μοίρα τους χιλιάδες εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες.

Για εμάς δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα λέει η κυβέρνηση, για εμάς που καλύπτουμε το 95% των κρατικών εσόδων μέσα από την φοροληστεία πρέπει να αποδεχτούμε, τους χαμηλούς μισθούς, τα άδεια νοσοκομεία, τις ελλείψεις στην παιδεία και τόσα άλλα, αρκεί να υπάρξει ανάπτυξη όπως μας λένε που όμως είναι για τους λίγους.

Το βλέπουμε κι εδώ στο νησί μας, όλοι μιλάνε για μια τουριστική σαιζόν που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, άραγε μήπως θα καλυτερεύσουν οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, θα μπορέσουν οι μικροί έμποροι να κρατήσουν τα μαγαζιά τους, οι μικρό αγρότες να καλύψουν τα έξοδα τους και να πουλούν τα προϊόντα τους σε ικανοποιητική τιμή;; Προφανώς και όχι γιατί το χρήμα θα κατευθυνθεί στις τσέπες των μεγάλων τουριστικών ομίλων.

Τίποτα για τον τόπο μας, τίποτα για τον Κωακό λαό. Όσοι έρχονται ξανά και μιλούν για την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας  κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, κυβέρνηση, Δημοτική αρχή, Περιφερειακή Αρχή και οι υπόλοιποι που συμφωνούν με αυτά ασχέτως τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους
  • Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη της Κω και στα χωριά.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, του Νοσοκομείου Κω, ΕΦΚΑ _ΚΩ, του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.
  • Μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία με μόνιμες προσλήψεις, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης του ΕΝΦΙΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Μείωση 50% του ΦΠΑ στα νησιά μας.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου στα λαϊκά σπίτια. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.
  • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους για τους ανέργους.
  • Την απαλλαγή καταβολής τροφείων στους ΒΦΝΣ του νησιού.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων με την αστική συγκοινωνία από και προς την εργασία τους, δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.
  • Μείωση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων.

22/02/22

 

 

Συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο για το συντονισμό της συγκέντρωσης για τα προβλήματα υγείας και ακρίβειας- Συγκέντρωση Σάββατο στις 11πμ στην πλ. Ελευθερίας

βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

                               Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γυναικών Κω ( μέλος ΟΓΕ)

Εμείς οι Γυναίκες που ζούμε καθημερινά τη λαίλαπα της ακρίβειας οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Φτάνει πια! Η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα και άλλα έξοδα. Η αντίδραση μας είναι καθοριστική. Όμως όλα αυτά δεν λύνονται ατομικά.  Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε συλλογική δράση.

Συσπειρωνόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας με όλων των εργαζομένων.

Ήδη πάνω από 180 Σωματεία Πανελλαδικά έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία της 26ης Φεβρουαρίου.

Όλοι στη Συγκέντρωση το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΚΩ

 

                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, το Σωματείο μας με απόφαση του Δ.Σ. σας καλεί να πάρετε μέρος

στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, μαζί με σωματεία και φορείς της

Κώ ,το Σάββατο 26/2/2022 στις 11:00 π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας.

Αιτήματά μας είναι, η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και την ακρίβεια

που τσακίζει τα λαικά νοικοκυριά και εξανεμίζει μισθούς και συντάξεις.

Εδώ και τώρα ζητάμε από την κυβέρνηση αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους 10% με κατώτερη σύνταξη στα 640 ευρώ, τα αναδρομικά του 11μήνου από τα δώρα και τις επικουρικές, το 0,5% του ΑΕΠ του 2020-2021 όπως έχει ψηφιστεί, τη13η και 14η σύνταξη,να ολοκληρωθούν  άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.

Πάγιο αίτημα μας είναι,η στελέχωση του Νοσοκομείου του  νησιού και του Κέντρου Υείας Αντιμάχειας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.

ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

Β’  ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ  26  ΦΛΕΒΑΡΗ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ  ΜΠΡΟΣΤΑ

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

  • Του εισοδήματός  μας.
  • Της δουλειάς μας.
  • Της υγείας  του  λαού.

 

ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  Η  Β΄ ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  ΜΕ   ΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ  ΑΛΛΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

 

ΣΤΗΝ  ΚΩ   , πλατεία  Ελευθερίας,              11 π.μ.

ΣΤΗΝ  ΛΕΡΟ , έξω από  το  Δημαρχείο,      12  μ.

ΣΤΗΝ  ΠΑΤΜΟ  ,  έξω από  το  ΠΑΤΜΙΟΝ , 12 μ.

 

Μόνο  ο  λαός  , με  τον  αγώνα  του  , μπορεί  να  επιβάλλει  τις  λύσεις  στα  προβλήματα  που  του  δημιουργούν  οι  αντιλαϊκές πολιτικές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγκεντρώσεις με τόσα κρούσματα στην Κω;; Τι παράδειγμα δίνετε και τι νόημα έχουν αφού αυτοί που κυβερνάνε κάνουν ότι θέλουν ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ